Vakantie Johannesburg

geplaatst in: blog | 0

Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika. De stad is niet de hoofdstad van het Zuid-Afrika, maar is wel het hart van de Zuid-Afrikaanse economie. De goudindustrie is de belangrijkste inkomstenbron van het land. Er worden zeer veel verschillende talen gesproken in de stad en dat maakt het ook ontzettend leuk. Een vakantie Johannesburg is daarom ook zeker aan te raden.

Zakenleven

Johannesburg is een stad die bekendstaat om het zakenleven. Er zijn hier verschillende grote bedrijven gevestigd. Ook het grootste vliegveld van het land is gevestigd in deze stad, de OR Tambo International Airport.

Criminaliteit

Als toerist moet je echter wel opletten! De stad is namelijk berucht om zijn criminaliteit. In de stad wonen veel rijke mensen, maar ook heel veel arme mensen. Je kunt beter niet ’s nachts over straat gaan. Vrouwen kunnen beter in een groep reizen, bij voorkeur met mannen (ook overdag).

Bezienswaardigheden in Johannesburg

Tijdens je vakantie naar Johannesburg kun je verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Enkele bekende uitschieters zijn het Apartheidsmuseum, Cradle of Humankind en het grootste voetbal stadion van Afrika: Soccer City.

Het Apartheidsmuseum

Het Apartheidsmuseum is een indrukwekkend museum in de stad. Het museum is dagelijks geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Volwassenen betalen R80, gepensioneerden, studenten en kinderen R65 en voor de locals geldt er nog een ander tarief. Het museum is zeer goed beoordeeld op verschillende websites, waaronder Tripadvisor. Bij je entreekaartje staat ook daadwerkelijk ‘white’ of ‘non-white’ op je kaartje geprint. Daarmee willen ze je een gevoel geven wat vroeger de normaalste zaak van de wereld was.

In het Apartheidsmuseum vind je verschillende historische foto’s, video’s, films en ander materiaal. Donkeren, kleurlingen en blanken hebben in deze periode heel vreemd met elkaar geleefd. Je kunt je dat hedendaags niet meer voorstellen. Het museum wil ook laten zien dat de apartheid overwonnen is. De laatste kamer toont de grondwet waarin afspraken zijn gemaakt over de apartheid.

Cradle of Humankind

Alhoewel Cradle of Humankind niet in Johannesburg zelf ligt, is het wél belangrijk om deze hier te noemen. Het is slechts een uurtje rijden vanaf de stad en het is absoluut de moeite waard. Op deze plek in Zuid-Afrika zijn verschillende fossielen opgeslagen.

Soccer City

Soccer City, eerder bekend als First National Bank Stadium, is een groot voetbalstadion in Johannesburg. Het stadion is in 2009 gerenoveerd, omdat er in 2010 wedstrijden gespeeld werden vanwege het Wereldkampioenschap voetbal. In dit stadion vond zowel de openingswedstrijd tussen Zuid-Afrika en Mexico plaats als de finale tussen Nederland en Spanje. Nederland verloor destijds deze finale, wat het wel extra pijnlijk maakt als Nederlander om hier op bezoek te gaan! Toch is het zeker de moeite waard.

Tips voor een vakantie Johannesburg

Hierboven noemde we al de bezienswaardigheden van de stad, maar de volgende tips moet je zeker in overweging nemen:

  • Huur een mountainbike en fiets een dagje naar het nabijgelegen Soweto
  • Bezoek het grootste voetbalstadion van Afrika, Soccer City
  • Rijd met de auto naar Humankind en bezoek naar zebra’s en giraffen

Wil je een rondreis Zuid-Afrika boeken?

Heb je interesse in een rondreis of excursie reis door Zuid-Afrika? Bekijk dan eens één van onze reisorganisaties voor een leuke en goedkope rondreis in Zuid-Afrika. Wij raden je aan om zoveel mogelijk aanbieders te gaan vergelijken voor de beste en de goedkoopste rondreis.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Zuid-Afrika Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

kras-logo-300x175tui-logo-2djoser-logo-300x175shoestringsrcoadsnp-logo-300x175fox-logo-300x175333zuidafrikaopmaatkoningaapbaobab-300x175footprinttraveldejongintra-logo-300x175

 

 

pagina’s over Zuid Afrika

Kruger National Park Zuid Afrika
Durban Zuid Afrika
Johannesburg Zuid Afrika
Pretoria Zuid Afrika
Tafelberg Zuid Afrika
St. Lucia Zuid Afrika
Soweto Zuid Afrika
Mountain Zebra National Park
9 redenen voor een rondreis
Ga rondreizen door Zuid Afrika
Rondreizen op maat Zuid Afrika

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van