Vakantie Kaunas Litouwen

geplaatst in: blog | 0

Kaunas ligt centraal in Litouwen en is qua inwoneraantal de tweede stad van het land. De stad heeft twee verschillende delen:Vakantie Kaunas Litouwen het oude stadscentrum en de nieuwe stad. Vooral de oude stad is populair bij toeristen. Zo vind je er enkele beroemde ruïnes en het Stadhuisplein.

Klimaat

In de wintermaanden kan de temperatuur aardig onder het vriespunt zakken. Temperaturen rond -10 graden Celsius zijn dan niet ongewoon. Vooral in de nacht wordt het erg koud. Overdag is de temperatuur gemiddeld -3 graden Celsius. In de zomermaanden verandert de temperatuur flink. Overdag wordt het dan zo’n 21 tot 22 graden Celsius. De beste reismaanden voor een vakantie naar Kaunas zijn dan ook juni, juli en augustus.

Bezienswaardigheden in KaunasVakantie Kaunas Litouwen

Kaunas heeft verschillende leuke bezienswaardigheden, waaronder het prachtige Stadhuis en het Negende Fort. Ook het Kasteel van Kaunas en de St. Fransiscus kerk zijn zeker aanraders.

Het Stadhuis

Het Stadhuis is een prachtig gebouw in de stad. Het staat ook wel bekend als de Witte Zwaan. Men begon te bouwen in 1542, waar verschillende stijlen werden toegepast. Het is een mix geworden van gotisch, barok en classicisme. In 1970 vond de laatste grondige renovatie van het gebouw plaats.

Het Negende Fort

Het Negende Fort diende als gevangenis sinds 1924. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden de Duitsers het verandert tot een concentratiekamp. Op deze plek kwamen ruim 30.000 mensen om. Momenteel is er een museum en een groot monument geplaatst.

KasteelVakantie Kaunas Litouwen

Het kasteel in Kaunas is het oudste kasteel in het land. Het gebouw werd omstreeks de 14e eeuw gebouwd in een gotische stijl. Het kasteel heeft één grote uitkijkpost waar vroeger altijd iemand op bemand stond. In 2010 en 2011 is het gebouw grondig gerenoveerd.

St.Franciscus kerk

In 1666 werd de St. Franciscus kerk gebouwd. Door de jaren heen is de kerk vaak van eigenaar veranderd. Zo kregen de Monniken Orde in 1787 de kerk, werd de kerk in 1825 een Orthodoxe kerk en kwam het gebouw na de Tweede Wereldoorlog weer in handen van de Jezuïeten. Zij moesten het gebouw echter weer afstaan aan het toenmalige Sovjetregime. Gezien de Sovjet-Unie in 1990 werd opgeheven kregen de Jezuïeten het gebouw weer in handen.

Vervoer

Je kunt op meerdere manieren reizen in de stad. Zo kun je gebruik maken van het openbaar vervoer. Er rijden onder andere bussen. Deze zijn ook nog eens erg goedkoop. Als alternatief kun je ook met de taxi reizen. In de stad heb je taxichauffeurs en particulieren. Je kunt in principe bij beide wel instappen, maar het is raadzaam om van te voren een goede prijs af te spreken als je bij een particulier in de auto stapt. Als je zeker wilt zijn van je zaak kun je beter een officiële taxi nemen.

Luchthaven

De dichtstbijzijnde luchthaven van Litouwen is Klaipeda/Palanga . Je kunt hier naar toe vliegen met o.a. de LOT ( Polish Airlines) met een overstap in Warschau. De totale reistijd is dan ca. 6 uur. Ook kun je met Air Baltic vliegen en met de SAS ( Scandinavian Airlines) via Kopenhagen. Dan is de reistijd ca. 3,5 uur. De afstand van Klaipeda naar het centrum van Kaunas met de auto is zo’n 215 kilometer.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Litouwen Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

kras-logo-300x175djoser-logo-300x175pharos-300x175koningaapshoestringbaobab-300x175sawadeea-logo-300x175prijsvrij-logo-300x175

 

Meer pagina’s over Litouwen:

Rondreizen door Litouwen
Trakai in Litouwen
Nida in Litouwen
Vilnius in Litouwen

 

Landen van Oost-Europa:

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie