blog
Vakantie Kizhi in Rusland

Vakantie Kizhi in Rusland

Leestijd 3 Minuten

Kizhi  of Kizji is een eiland in het westen van Rusland. Het eiland is bekend vanwege haar vele bezienswaardigheden. Veel toeristen die naar Rusland reizen en hier een rondreis maken, bezoeken dit eiland dan ook. Het eiland wordt nog omgeven door 5.000 andere eilandjes.

Klimaat

Kizhi heeft niet een bepaald gunstige ligging en daardoor heeft het een vrij hard klimaat. Regelmatig komen er stormen voor en een enkele keer zorgt dat voor golven van wel vijf meter hoog. Je kunt het beste in de zomer naar het eiland reizen, want dan heb je de minste kans op golven. Ook is de temperatuur dan beter dan in de winter. In de wintermaanden daalt de temperatuur tot onder het vriespunt, terwijl het in de zomer wel 25 graden Celsius kan worden.

Vakantie Kizhi in Rusland

Bezienswaardigheden op Kizhi

Het eiland Kizhi is ontzettend geliefd onder toeristen en wordt drukbezocht. Dat heeft te maken met de vele mooie bezienswaardigheden op het eiland. De bekendste bezienswaardigheden zijn Kizhi Pogost en het Museum voor de Russische Architectuur.

Museum voor de Russische Architectuur

In 1960 werd het Museum voor de Russische Architectuur opgericht tijdens de tijd van de Sovjet-Unie. Over het gehele eiland vind je vooral houten gebouwen. Daar vertelt dit museum meer over. De houten gebouwen zijn onderdeel van een grote historische betekenis van het eiland.

Vakantie Kizhi in Rusland

Kizhi Pogost

De meeste toeristen boeken een vakantie naar het eiland voor deze bezienswaardigheid: de Kizhi Pogost. Deze twee grote houten kerken met de klokkentoren zijn ontzettend mooi. De gebouwen worden beschermd door en omheining. De houten kerken staan dan ook genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Naast deze gebouwen telt het eiland nog 80 andere interessante gebouwen, maar deze worden gezien als de meest belangrijke.

Onega-meer

Het Onega-meer heeft een oppervlakte van maar liefst 10.000 km². Op enkele plaatsen in het meer bereikt de diepte zelfs 120 meter. De gemiddelde diepte is echter 30 meter. Het meer telt meer dan 40 soorten vissen, waaronder zalm en forel. De visliefhebber kan zijn lol hier dan ook wel op. Houd echter wel rekening met het klimaat, zoals we eerder al beschreven. Stormen komen immers regelmatig voor en golven kunnen dan tot wel vijf meter hoog worden.

Vervoer

Je kunt het eiland in de zomer bereiken per boot of per helikopter. In de winter kun je het eiland alleen bereiken per sneeuwmobiel. In zomermaanden komen er ook regelmatig cruiseschepen langs het eiland. Als je eenmaal aangekomen bent op het eiland kun je alles gemakkelijk te voet bewandelen. De bezienswaardigheden zijn vrijwel allemaal op loopafstand van elkaar. In de wintermaanden wordt er ook regelmatig gebruik gemaakt van scooters.

Luchthaven en accommodatie.

Als je naar Kizhi wilt reizen, kun je het beste vliegen naar Sint-Petersburg. Het vliegveld is ongeveer 17 kilometer van de stad verwijderd. Eenmaal aangekomen in Sint-Petersburg zijn er verschillende manieren hoe je naar het eiland toe kunt reizen. Veel toeristen reizen vervolgens dan met de trein naar Petrozavodsk om vanuit daar de sneeuwscooter of boot naar het eiland te pakken. De helikopter is ook een leuke optie, maar dat is over het algemeen wel vrij prijzig.

Een accommodatie in Kizhi kun je vinden op deze pagina.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Rusland

 

 Booking.com

0