blog
Vakantie Kuta

Vakantie Kuta

Leestijd 3 Minuten

Vakantie Kuta

Kuta is een populaire badplaats in het zuiden van Bali. Het is gelegen vlakbij de hoofdstad Denpasar. Het is erg populair onder toeristen, omdat je er lekker kunt zonnen, surfen, shoppen en zwemmen. De stad leeft 24 uur per dag, want overdag kun je genieten van het mooie weer en in de avond kun je tot diep in de nacht door met feesten.

Klimaat

Kuta heeft een zeer tropisch klimaat. De temperaturen lopen er gemakkelijk op tot 32 graden Celsius. De minimumtemperatuur is 24 graden Celsius en daarmee wordt het nooit echt koud in de badplaats. Vanwege haar gunstige ligging heeft de badplaats nauwelijks last van orkanen of tropische stormen. In de maanden juni tot en met september regent het nauwelijks en dat is dan ook direct de beste reistijd.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Kuta

Mensen die graag naar de zon willen, lekker willen luieren of willen shoppen kunnen hun lol op in Kuta. Je kunt hier namelijk heerlijk surfen, waterparken bezoeken of boottochtjes maken.

Waterbom Bali

Waterbom Bali is veruit het beste waterpretpark van heel Azië en is zelfs één van de betere ter wereld. Het park is geschikt voor alle leeftijden. Je hebt er namelijk kleine en grote waterglijbanen. Als je wilt kun je er ook lunchen en dineren. Ook zijn er diverse massagesalons aanwezig.

Tanat Lot

Aan de zuidkust van Bali heb je diverse zeetempels. Tanat Lot wordt gezien als de belangrijkste en ligt vlakbij Kuta. De tempel is een drukbezochte toeristische attractie en is vooral mooi om te bekijken in de namiddag.

Surfen

De mogelijkheden tot surfen zijn enorm. Op Kuta Beach heb je namelijk verschillende surfscholen waar je terecht kunt. Het is verstandig om van te voren op te zoeken naar welke surfschool je precies wilt. Dan heb je gelijk een idee van de prijzen en tevens kun je recensies lezen. Sommige surfscholen oefenen eerst met je in een zwembad alvorens je het echte werk gaat doen. Het valt overigens absoluut niet mee, dus je zult er wel echt even moeite voor moeten doen. Je kunt het beste een langer surfboard nemen, want daarop is het gemakkelijker om je evenwicht te bewaren. Een veel gemaakte fout is dat mensen te snel kiezen voor een zogenaamde shortboard. Hiermee is het veel moeilijker om je balans te behouden.

Vervoer

De meeste toeristen die naar de badplaats reizen huren gewoon een scooter. Je kunt een scooter voor meerdere dagen huren en dan krijg je vaak ook nog korting. Je hoeft je paspoort niet af te geven, maar ze willen wel graag wat gegevens van je noteren. Een enkele keer zullen ze een kopie maken van je paspoort. Je paspoort daadwerkelijk afgeven hoeft niet en is ook niet aan te raden.

Luchthaven Denpasar

De luchthaven van het eiland Bali  ligt zo’n 2,5 kilometer vanaf Kuta. Je kunt dus relatief snel reizen vanaf het vliegveld naar je hotel. De meeste hotels hebben een shuttleservice vanaf de luchthaven naar het hotel. Indien je hotel dat niet heeft, kun je ervoor kiezen om een taxi te pakken. Het is niet ver rijden, dus je hoeft niet al te veel te betalen. 10 Euro is toch echt wel het maximum. Als de taxichauffeur meer wil, kun je beter kiezen voor een andere chauffeur.
Hier kun je Vliegtickets vergelijken

Rondreis Indonesië vergelijken en boeken?

Als jij van plan bent te gaan rondreizen door Indonesië raden wij jou aan te gaan vergelijken bij onze reisorganisaties. Wij hebben alle betrouwbare rondreis aanbieders voor jou op een rij gezet zodat jij de beste en goedkoopste rondreis door Indonesië kan boeken!

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Bali

 

Hier kun je Vliegtickets vergelijken

Hier kun je Hotels vergelijken

0

Geef een antwoord