blog
Vakantie Luang Prabang

Vakantie Luang Prabang

Leestijd 2 Minuten

Luang Prabang is de op drie na hoogste stad van Laos. Het stadje staat bekend om haar rijke historie en heeft mede daardoor ontzettend veel leuke bezienswaardigheden. Indien je een bezoekje brengt aan Laos, is Luang Prabang daarom zeker een aanrader.

Bezienswaardigheden

Luang Prabang is één van de meest authentieke steden van Azië. Je vindt hier veel verschillende oude gebouwen en tempels die nog in goede staat zijn. Meerdere van deze bezienswaardigheden staan daarom ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Wat Xient Thong

Wat Xient Thong is een tempel die in 1560 werd gebouwd. Het wordt gezien als één van de mooiste tempels van Laos. Zeker een bezoekje waard dus.

Het oude centrum

In het oude centrum wonen honderden monniken. Zij leven voornamelijk van giften van toeristen, maar ook van de locals die dagelijks voedsel brengen. Je kunt foto’s maken van de monniken, maar blijf wel op gepaste afstand. Zet ook geen flitsers aan. Rondom het oude centrum zijn veel oude opdringerige verkopers: koop er niets van.

Phu Si Heuvel

Als je van uitzicht houdt, kun je een bezoekje brengen aan de Phu Si Heuvel. Een aanrader is om er tijdens zonsondergang heen te gaan. Het is dan wel redelijk druk, maar het uitzicht is dan ook geweldig. Vergeet je fotocamera niet!

Bamboebrug

De Bamboebrug is een klein bruggetje gemaakt van bamboe. Ieder jaar wordt de brug opnieuw afgebroken en herbouwd. Daarom is de brug van juni tot en met november niet aanwezig. Indien je buiten deze periode de stad bezoekt, is het zeker een aanrader.

De grotten van Pak Ou

Op ongeveer een half uurtje varen van Luang Prabang vind je twee grotten die vol staan met boedhabeelden. Als je op de pier aankomt in de stad staan er verschillende locals die de tour aanbieden. Onderhandelen kan altijd.

Morning Market

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Morning Market een ochtendmarkt. De markt gaat open rond 05:00 en sluit om 14:00. Je kunt er allerlei lokale producten kopen, van groenten en exotisch fruit tot vlees. Je vindt de markt in het oude centrum van de stad.

Tat Kuang Si Waterval

De Tat Kuang Si Waterval is zonder twijfel de mooiste waterval van Laos. Je kunt hier heerlijk zwemmen en je kunt uiteraard ook de waterval beklimmen. Binnen een kwartier kan je al helemaal aan de bovenkant staan. De klim vereist wel wat inspanning: het is vrij hoog. Je kunt het beste in de ochtend een bezoekje brengen aan de waterval. Dan is het nog niet zo druk en is het water nog niet te warm. Je kunt de waterval bereiken met een tuktuk.

Hoe kom je er?

Je kunt de stad bereiken per bus, boot of vliegtuig. Indien je vanuit Thailand komt kun je ervoor kiezen om een boottocht te boeken. De tocht duurt weliswaar twee dagen, maar je kunt wel genieten van mooi uitzicht op zee. Vanuit Vientiane duurt het ongeveer 10 uur met de bus en vanuit Vang Vieng kun je rekenen op zes uur reistijd.

Klaar om te gaan?

Heb jij al zin in je rondreis door Laos? Het wordt een onvergetelijke ervaring! Natuurlijk vind jij de beste rondreis door Laos veilig en vertrouwd via Goedkoperondreis.com.

Pagina’s over Laos:

Rondreis Laos

Vientiane

Vang Vien

Luang Prabang

Vergelijk hier direct alle reizen naar Laos

 

0