blog
Vakantie Lugano

Vakantie Lugano

Leestijd 2 Minuten

Lugano is een bruisende stad in het zuiden van Zwitserland. Het is zowel populair onder toeristen als zakenlui. In de stad zijn namelijk meer dan 70 banken gevestigd. Het is daarmee een belangrijke financiële stad voor het land. Er wonen veel Italianen in de stad en Italiaans wordt er dan ook veelvuldig gesproken. Ook toeristen kunnen gerust een vakantie boeken naar de Zwitserse stad: er zijn voldoende bezienswaardigheden die je kunt bekijken en de zomerse temperaturen zijn heerlijk. Het centrum van de stad is ook nog eens autovrij.

Klimaat

De stad kent een mediterraan klimaat. In de zomermaanden loopt de temperatuur op tot zo’n 22 graden Celsius. In de wintermaanden kan de temperatuur echter flink dalen tot onder het vriespunt.

Bezienswaardigheden in Lugano

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken tijdens je vakantie naar Zwitserland. De meeste populaire bezienswaardigheden zijn het meer van Lugano, de Kathedraal van San Lorenzo en de Piazza della Riforma.

Meer van Lugano

Het Meer van Lugano is al jaren in trek bij toeristen. Veel Nederlanders trekken jaarlijks naar het meer en kamperen hier dan ook. De leukste manier om het meer te verkennen is met een bootje. Er zijn verschillende plekken waar je een boottocht kunt boeken. Het meer is maar liefst 49 km² groot en het diepste punt is 134 meter. Je mag alleen zwemmen op de aangegeven plekken. In de zomermaanden kun je rekenen op een watertemperatuur tussen 19 en 24 graden Celsius.

Piazza del Riforma

Het Piazza del Riforma is het centrale plein in de stad. Op het plein kun je genieten van één van de vele restaurants en de daarbij behorende bars en terrasjes. Het is een gezellige plek waar zowel locals, zakenlui als toeristen zitten. Op het plein vind je bovendien ook de Palazzo Civico. Dit is het stadshuis van de Zwitserse stad. Op elke dinsdag- en vrijdagochtend wordt er ook een markt georganiseerd waar je allerlei leuke spullen kunt kopen.

San Lorenzo Kathedraal

De San Lorenzo Kathedraal werd gebouwd in de negende eeuw. Door de jaren heen is de kathedraal meerdere malen gerenoveerd. Het is zowel van binnen als van buiten prachtig om te zien. Het is gemaakt van witte steen en marmer. De portals zijn prachtig versierd.

Vervoer

Het openbaar vervoer in Lugano is goed geregeld. Alle bestemmingen in het centrum van de stad zijn goed te bereiken. Ook kun je de meeste bezienswaardigheden bereiken met het openbaar vervoer. De bussen rijden altijd prima op tijd. Je kunt ervoor kiezen om een dagkaart te kopen. Je kunt een dag lang reizen voor slechts 5 CHF.

Als je de hele week met het openbaar vervoer wilt reizen, kun je het beste kiezen voor een weekkaart. Dat is voordeliger: die kost 20 CHF voor de hele week. Als je in de nabije omgeving wilt reizen kun je er ook voor kiezen om met de trein te reizen. Met de Swiss Pass kun je onbeperkt door Zwitserland reizen met de trein. De geldigheidsduur van een Swiss Pass verschilt per kaart en bestemming

Vergelijk hier direct alle reizen naar Zwitserland

 

0