blog
Vakantie Lumbini Nepal

Vakantie Lumbini Nepal

Leestijd 3 Minuten

Lumbini is gelegen in het zuiden van Nepal. Het is een belangrijke plaats voor de pelgrims. Tevens is de stad een belangrijke archeologische vindplaats. Verschillende delen van de stad staan genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Toch is de stad nog niet ontdekt door het massatoerisme. Het is dan ook een relatief klein dorpje en het aantal eetgelegenheden en hotels zijn beperkt. Houd daar rekening mee als je tijdens je vakantie naar Nepal deze stad bezoekt.

Klimaat in Nepal

De stad kent zeer verschillende temperaturen. Lumbini heeft naast de vier gebruikelijke seizoenen ook een moessonklimaat. In de maanden januari tot en met maart en november tot en met december valt er nauwelijks regen. In de maanden mei tot en met september valt er echter heel veel regen. Tijdens de zomermaanden kan het extreem warm zijn. De voorkeur gaat dan ook uit naar de maanden januari tot en met maart of november tot en met december. De temperaturen zijn goed en bovendien valt er weinig regen.

Bezienswaardigheden in Lumbini Nepal

Zoals gezegd is de stad niet een echte toeristentrekpleister. Echter is de stad wel omgeven door een prachtige natuur er zijn er verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken tijdens een vakantie naar de stad.

Geboorteplaats van Boeddha

De stad staat vooral bekend als geboorteplaats van Boeddha. Volgende legende werd prins Siddhartha Gautama geboren in 563 voor Christus. Hij zou later de Boeddha worden. In de loop der jaren zijn er verschillende opgravingen gedaan. Dat heeft verschillende vondsten opgeleverd. In de zomermaanden kan het hier aardig warm zijn, dus houd daar wel rekening mee.

Sacred Garden

Een andere belangrijke bezienswaardigheid in de stad is de Sacred Garden. Deze heilige tuin bezit enkele schatten uit het historische gebied. In de Sacred Garden vind je tot slot nog andere bezienswaardigheden, waaronder de Ashoka-pilaar. De pilaar is vlakbij de tuin gelegen en draagt de inscriptie van de heilige plaats.

Mayadevi-tempel

Vlakbij de tuin en de Ashoka-pilaar staat ook de Mayadevi-tempel. Deze tempel is de plek waar Boeddha is geboren. Nabij de tempel staat een groot bad waar koningin Mayadevi een bad had genomen vlak voor haar bevalling. Elke dag komen er veel pelgrims naar de plek om hier te bidden. Men is er zowel in de ochtend als in de avond. Rondom het gebied vind je tot slot nog enkele nieuwe kloosters en tempels die je ook kunt bezoeken tijdens een vakantie naar Lumbini.

Vervoer

Het dichtstbijzijnde vliegveld is die van Siddharthanagar. Er gaan relatief veel vluchten van en naar de hoofdstad van Nepal, Kathmandu. Je kunt er ook voor kiezen om met een minibus van Kathmandu naar Lumbini te reizen, maar dat duurt wel zo’n tien uur. Eenmaal aangekomen in het dorpje hoef je niet te rekenen op veel vervoersmogelijkheden. Het dorpje heeft vooral veel kleine zandweggetjes en het wegennet is dan ook niet erg goed. Er is vrijwel geen openbaar vervoer in de stad. De stad heeft niet echt een eigen centrum en het aantal hotels en eetgelegenheden zijn zeer beperkt. De meeste hotels hebben echter wel eigen eetgelegenheden waar je iets kunt eten.

Een rondreis Nepal boeken

Als jij van plan bent een rondreis Nepal te boeken is het belangrijk om goed te vergelijken bij al onze aanbieders. Zo zal je al snel merken dat de aanbod en prijzen per reisaanbieder flink verschillen. Een rondreis naar Nepal is vaak in combinatie met een rondreis door India, houd dit in je achterhoofd. Wij hopen dat je een leuke rondreis naar Nepal hebt kunnen vinden op onze website.

 

Pagina’s over Nepal:

Lumbini
Bakthapur
Kathmandu
Het verboden koninkrijk in Nepal
Rondreizen door Nepal
Touroperators met rondreizen naar Nepal

Vergelijk hier direct alle reizen naar Nepal

 

0
Goedkoperondreis.com