blog
Vakantie Malmö

Vakantie Malmö

Vakantie Malmö in Zweden : Ideaal voor een vakantie of een stedentrip

Malmö is een stad in het zuiden van Zweden. Het is de op twee na grootste van het land en wordt gezien als het commerciële centrum van Zuid-Zweden.Er ligt namelijk een grote haven en tevens is er veel industrie in de stad aanwezig. Als toerist kun je genieten van een aantal leuke bezienswaardigheden en bovendien ben je voor goed eten ook op het juiste adres. De Malmö stadspas is een absolute aanrader, want daarmee krijg je kortingen in veel verschillende winkels en bovendien kun je enkele bezienswaardigheden voordelig bekijken.

Welk Klimaat kun je verwachten tijdens je vakantie Malmö

Het in deze zuidelijke stad een stuk warmer dan in het noorden van het land. Dat heeft enerzijds met haar ligging te maken, maar ook met de warme Golfstroom die de stad binnentrekt. In de zomermaanden is het hier dan ook gemiddeld ongeveer 20 graden Celsius en de zon schijnt regelmatig. In de wintermaanden daalt de temperatuur meestal tot onder het vriespunt. De beste reistijd voor de stad is dan ook tijdens de zomermaanden.

Bezienswaardigheden in Malmö

De Zweedse stad Malmö heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De stadspas is een aanrader, omdat je dan korting krijgt bij verschillende attracties.

Kasteel Malmöhus

Kasteel Malmöhus werd gebouwd in 1530, maar het fort werd al eerder opgericht: in 1434. Het fort werd echter weer gesloopt en moest plaatsmaken voor het kasteel dat er nu nog steeds staat. Het werd destijds gebruikt als gevangenis, maar tegenwoordig zijn er enkele belangrijke musea in gehuisvest. Onder andere het kunstmuseum, het stadsmuseum en het natuurhistorisch museum vind je hier.

Stortoget en Lilla Torg

Stortoget is het centrale plein in Malmö. Je vindt hier onder andere het bekende standbeeld van Karl X Gustav. Vlakbij daarbij vind je het plein Lilla Torg. Deze is iets kleiner, maar heeft nóg meer bekende gebouwen en bovendien kun je er lekker een hapje eten.

Turning torso

De skyline van de stad wordt gekenmerkt door dit gebouw: de Turning Torso. Het bouwwerk is de grootste wolkenkrabber van de Scandinavische landen en heeft ook nog eens een ontzettend bijzondere vorm. Het gebouw is 190 meter hoog en telt zo’n 54 verdiepingen. Het bestaat voor het grootste gedeelte uit luxeappartementen, maar er zijn ook twee conferentiekamers, een wijnkelder en een sportcentrum aanwezig in het gebouw.

Chocoladefabriek

Malmö heeft ook haar eigen chocoladefabriek! De fabriek is nog steeds actief en dus kun je ook een heerlijke chocolaatje eten. Tevens is er een museum gevestigd in de chocoladefabriek. Je kunt er ook een leuke workshop volgen of chocoladefondue.

Moderna Museet Malmö

Dit Zweedse Museum is gevestigd in een voormalige elektriciteitscentrale. Het museum heeft moderne kunst van allerlei kunstenaars, waaronder Dalí, Kandinsky en Picasso.

Vervoer naar Malmö

Er vliegen helaas geen luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks vanaf Nederland naar Malmö. Wel kun je naar Kastrup of Sturup vliegen. Beide plaatsen zijn ongeveer een half uur verwijderd van de stad. Je kunt hier even vliegtickets checken

De stad heeft een goede infrastructuur en is gemakkelijk te bereiken indien je liever met de auto gaat. Veel mensen kiezen er ook voor om met de bus te reizen. Je kunt ook een taxi pakken als alternatief, als je zelf niet met de auto bent.

Meer informatie over een vakantie Zweden kun je vinden op deze speciaal website; Zweden vakantie gids

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Zweden

 

 

 

0