Vakantie Manuel Antonio Costa Rica

geplaatst in: blog | 0

Manuel Antonio is gelegen in het zuiden van Costa Rica. De badplaats is gelegen aan de Pacifische kust en is beroemd vanwege het nationale park. De stad is vrij populair onder Amerikaanse toeristen en daardoor zijn er ook verscheidene Amerikaanse hotels gevestigd in de badplaats. In de directe omgeving kun je allerlei leuke activiteiten doen, waaronder paardrijden, vissen, snorkelen, duiken en raften.

Klimaat

De stad heeft een tropisch klimaat met een droge periode en een regenseizoen. Het regenseizoen valt in de maanden mei tot en met half oktober. Tijdens de regenperiode kan het erg vochtig worden in de stad. In de overige maanden valt er nauwelijks regen. In februari valt er helemaal geen regen en dat is ook de warmste maand. De temperaturen variëren het gehele jaar door tussen de 30 en 33 graden Celsius. De drukke periode valt van december tot en met mei.

Bezienswaardigheden in Manuel Antonio

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken tijdens je vakantie. De belangrijkste bezienswaardigheden van Manuel Antonio zijn het National Park en de mooie stranden.

National Park

Het National Park in Manuel Antonio is niet erg groot, maar echt heel erg mooi om te bekijken. Je bent een dagje zoet in het park. Er leven namelijk veel verschillende diersoorten. Er wonen onder andere aapjes, luiaards, leguanen en diverse vogelsoorten. Bij het park kun je ook nog eens zwemmen en genieten van de witte zandstranden. Op bepaalde punten heb je een prachtig uitzicht over de gebergte van het park. Er is één uitzichtpunt waarbij je uitzicht hebt over verschillende eilandjes, het tropische regenwoud en de blauwe zee.

Stranden

Strand en regenwoud komen ineen in Manuel Antonio. Nabij het park heb je ook prachtige zandstranden. De oceaan is erg helder en het azuurblauwe water maakt het een zeer fraaie plek om te zwemmen. Het combineren van de stranden en het National Park is dan ook zeker een aanrader. Na je tocht door de jungle kunt je genieten van de stranden.

Vervoer

De stad ligt op zo’n drie uur afstand van de hoofdstad, San José. Als je hierheen wilt, zal je dus eerst naar Costa Rica moeten vliegen. Je landt dan op het vliegveld in San José. De meeste reizigers verblijven hier eerst een aantal dagen, alvorens er verder wordt gereisd naar de badplaats. Als je eenmaal in de stad bent aangekomen, kun je reizen met de taxi.

Openbaar vervoer is er nauwelijks, omdat het plaatsje vrij klein is. Veel toeristen kiezen er daarom ook voor om een scooter of brommer te huren. In het regenseizoen is het ook populair om een auto te huren. Zorg er wel voor dat je een auto hebt met airco. De temperaturen buiten zijn namelijk aardig hoog en dan wordt het ook erg warm in de auto. Soms wordt er ook gereisd vanaf Haïti naar Costa Rica. Je kunt dan de boot nemen vanaf Tortuga. Het cruiseschip vertrekt vanaf Haïti en stopt regelmatig bij de haven in Manuel Antonio.

Een rondreis Costa Rica boeken

Wil jij de natuur gaan ontdekken in Costa Rica? Of wil jij de bijzondere inwoners leren kennen? Voor natuurreizen is onze aanbieder SNP de echte expert, maar ook onze andere aanbieders hebben een goed aanbod. Het is belangrijk dat je al de reisorganisaties goed vergelijkt, zo weet je zeker dat je krijgt wat je wilt voor de goedkoopste prijs. Wij van goedkoperondreis.com hopen dat je een leuke rondreis Costa Rica vind via onze website!

Voor meer informatie over alle landen in Midden-Amerika : Rondreizen Midden-Amerika

Pagina’s over Costa Rica

Rondreizen door Costa Rica
Stedentrip San José
Ojochal
Manuel Antonio
Vakantie vieren in San José
Touroperators Costa Rica

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Costa Rica .Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

kras-logo-300x175tui-logo-2djoser-logo-300x175shoestringsnp-logo-300x175sundownerfox-logo-300x175koningaapbaobab-300x175sawadeea-logo-300x175

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van