blog
Australië

Australië

Leestijd 3 Minuten

Melbourne ligt in het zuidoosten van Australië aan de Australische kust. Het is de op één na grootste stad en tevens het financiële centrum van het land. Als je een natuurliefhebber bent, is dit een echte stad voor jou. 25% Van de stad bestaat namelijk uit parken en plantsoenen. Aan de andere kant staan er ook ontzettend veel wolkenkrabbers. Qua bezienswaardigheden zit je ook goed in de stad. Er zijn namelijk nog verschillende gotische kerken en prachtige Engelse woonhuizen. Die zijn over het algemeen goed bewaard gebleven. Ieder jaar worden er grote sportevenementen georganiseerd, waaronder de Australian Open en de Melbourne Cup.

Klimaat

De stad heeft een gematigd zeeklimaat, met zachte winters en warme zomers. Tijdens de zomermaanden heeft men regelmatig te maken met hittegolven. De temperaturen kunnen dan boven 40 graden Celsius stijgen. Tijdens de wintermaanden wordt het nooit echt koud: het vries nooit en de temperaturen komen in principe niet beneden de 7 graden Celsius.

Bezienswaardigheden in Melbourne

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken, waaronder Royal Exhibition Building, Central Place en de St. Paul’s Cathedral.

St. Paul’s Cathedral

In het centrum van de stad staat de mooiste kerk van de stad: de St. Paul’s Cathedral. Deze kathedraal werd gebouwd in 1880 in een gotische stijl. De meeste staatsbegrafenissen en andere belangrijke gebeurtenissen spelen zich nog vaak af in deze kathedraal.

Royal Exhibition Building

De Royal Exhibition Building is een monumentaal pand waar regelmatig verschillende tentoonstellingen worden georganiseerd. Het pand maakt onderdeel uit van het Victoria Museum. Ook als je geen fan bent van musea, is een bezoekje aan het pand zeker de moeite waard. Het is gebouwd in meerdere bouwstijlen, waaronder het Romaans, Renaissance en Italiaans. Het prachtige gebouw wordt bovendien nog omringd door de Carlton tuin met verschillende mooie bloemsoorten.

Centre Place

Het Centre Place is het centrale plein met veel verschillende restaurants, bars en winkels. Er zijn veel straatmuzikanten actief op het plein en dat doet de sfeer ten goede.

Rialto Towers of Eureka Tower

De hoogste wolkenkrabber van de stad is de Eureka Tower. Op de 88ste verdieping, Skydeck 88, heb je een prachtig uitzicht over de stad. Er is een buitenterras waar je op kunt staan. Als je liever binnen blijft kan dat uiteraard ook.

St. Kilda

St. Kilda is een voorstad van Melbourne. Hier trekken veel toeristen naar toe, omdat je hier een prachtig zandstrand hebt. Ook kun je hier verschillende watersporten beoefenen. Er worden veel festivals georganiseerd in het kleine plaatsje en ook het pretpark dat hier gevestigd is wordt drukbezocht door zowel locals als toeristen.

Vervoer

De stad heeft twee luchthavens: Melbourne International Airport voor de internationale vluchten en Avalon Airport voor de binnenlandse vluchten. Vanaf de luchthaven kun je de bus nemen naar het centrum. De rit duurt ongeveer 20 minuten en kost tussen de 15 en 24 dollar. Eenmaal aangekomen in de stad kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer. Er is een uitgebreid tramnetwerk en ook rijden er voldoende bussen in de stad. Het tramnetwerk is zelfs het derde grootste tramnetwerk ter wereld. De trein wordt vooral gebruikt voor lange afstanden waar de trams niet kunnen komen. Als je van plan bent om veel met het openbaar vervoer te reizen, kun je het beste een Metcard kopen.

Interesse gekregen om Australië te bezoeken?

Als je Interesse hebt gekregen om een rondreis Australië te maken en of boeken, dan raden wij je aan te gaan vergelijken bij onze aanbieders. Er is een groot aanbod en daardoor is het belangrijk dat je meerdere reisbureaus vergelijkt voor de beste prijs en reis kwaliteit. Er zijn mogelijkheden van wandelreizen, auto reizen, bus reizen en excursiereizen natuurlijk kan er ook van alles gemixt worden als je een reis naar Australië boekt.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Australië.

0