blog
Vakantie Moskou

Vakantie Moskou

Leestijd 2 Minuten

Moskou is de hoofdstad en tevens grootste stad van Rusland. De stad ligt in het Europese deel van Rusland en is het bestuurlijk centrum van het land. De inwoners van de stad heten de Moskovieten. Ruim 12 miljoen mensen wonen in deze stad en verwacht wordt dat dit aantal nog explosief zal stijgen. In het centrum van de stad wonen de rijke Russen, die voornamelijk rijk zijn geworden door de handel in olie.

Klimaat in Moskou

De stad heeft een gematigd landklimaat met koude winters en warme zomers. Tijdens de wintermaanden is de stad bedekt met een witte sneeuwlaag. De gemiddelde maximumtemperatuur in januari en februari is zelfs -6 graden Celsius. De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maanden is -13 graden Celsius. Vanaf de maand april kan de temperatuur al flink gaan stijgen tot zo’n 10 graden Celsius. In de zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot 23 graden Celsius. Als je op vakantie wilt gaan naar Moskou kun je dit het beste tijdens de zomermaanden doen.

Bezienswaardigheden in Moskou

De hoofdstad van Rusland heeft verschillende leuke bezienswaardigheden, waaronder het Kremlin en het Rode Plein.

Rode Plein

Het Rode Plein is het centrale plein in Moskou. Deze is 100 meter breed en 550 meter lang. Het is niet alleen het hart van de hoofdstad, maar ook van Rusland zelf. Op en rondom het plein staan diverse mooie gebouwen, waaronder kathedralen en paleizen.

Kremlin

Het Kremlin werd gebouwd voor de regering van de Sovjet-Unie. De leiders van het land zaten destijds in dit gebouw. Het woord Kremlin komt van het woord ‘kreml’. In het Russisch betekent dat ‘versterkte stadskern’. Het gebouw is gevestigd aan het Rode Plein, waar je ook nog enkele andere belangrijke gebouwen terugvindt. In het Kremlin kun je ook de grote wapenkamer bekijken. In de zaal vind je onder andere de wapens, harnassen, koetsen, hofkleding en andere kostbare items uit die tijd.

Dierentuin

De dierentuin is Moskou bestaat al sinds 1865. Vooral de lokale bevolking gaat veel naar deze dierentuin, maar ook toeristen vinden het leuk. Er leven namelijk zo’n 1.000 verschillende diersoorten, verspreid over 21 hectare. Je kunt zelfs bij enkele dieren komen en ze zijn ook tam. Je kunt de dieren dus gewoon aaien. In de dierentuin leven enkele dieren die bedreigde diersoorten zijn. Unieke beestjes dus, die je haast nergens anders terugvindt.

Vlooienmarkt

Elk weekend wordt er een prachtige markt georganiseerd: de vlooienmarkt. Er worden diverse kraampjes opgezet waar je van alles kunt kopen, zoals glas, zilver, porselein en tapijten. Je kunt er tevens typische Russische souvenirs kopen.

Vervoer

In Moskou kun je prima reizen met het openbaar vervoer. Het metronetwerk is uitgebreid en tevens zijn er haltes bij vrijwel alle bezienswaardigheden. De kaartjes kun je gemakkelijk bij het station kopen. De taxi’s en trolleybussen zijn ook populair. Vooral de trolleybussen zijn ideaal in het centrum van de stad. Het is bovendien ook erg goedkoop.

Luchthaven

De meeste Nederlanders reizen per vliegtuig naar Moskou. De stad heeft maar liefst vier luchthavens, waarvan Sjeremetjevo de grootste is. Een vlucht vanaf Amsterdam duurt ongeveer drie uurtjes.

pagina’s voor Rusland

Rondreizen Rusland
Stedentrip Sint Petersburg
Vakantie Kizhi
Vakantie Derbent

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Moscou

 

 

0