blog
Vakantie Mutare Zimbabwe

Vakantie Mutare Zimbabwe

Leestijd 2 Minuten

Mutare is gelegen in het oosten van Zimbabwe, nabij de grens met Mozambique. Qua inwoneraantal is het de vierde stad van het Afrikaanse land. De stadsnaam is afgeleid van ‘Utari’, wat letterlijk ‘gesmolten erts’ betekent. De stad is vooral populair vanwege de prachtige natuurgebieden en dat maakt het ook een populaire toeristenbestemming.

Klimaat

Mutare heeft een tropisch savanneklimaat, waarbij de meeste neerslag valt in de wintermaanden. De temperaturen zijn het gehele jaar door aangenaam met temperaturen tussen de 23 en 28 graden Celsius. Doordat de stad iets hoger ligt dan de meeste Zimbabwaanse steden wordt het hier minder snel heet. In de wintermaanden zijn de nachten dan wel aan de frisse kant.

Bezienswaardigheden in Mutare

De stad Mutare heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken tijdens een vakantie naar Mutare Zimbabwe. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn de Civic Center Complex, het Cecil Kop natuurreservaat en het Mutare Museum.

Civic Center Complex

Het Civic Center Complex is het administratieve centrum van de stad. Je vindt hier ook het Courtauld Theater, de Turner Memorial Library en de Queen’s Hall. Het is interessant om te zien, omdat je de Zimbabwaanse politiek van dichtbij kunt meemaken. Het is dan ook vooral een aanrader voor politiekliefhebbers.

Cecil Kop Nature Reserve

Het Cecil Kop Nature Reserve is een natuurreservaat van ruim 4.200 hectare. Er wonen veel verschillende diersoorten die je kunt bekijken. Als je wilt kun je door het Thompson-gedeelte van het natuurreservaat rijden met de auto. Het park is ongeveer drie kilometer vanaf het centrum van de stad.

Courtauld Theater

Het Courtauld Theater is één van de meest populaire toeristische attracties van de Afrikaanse stad. Regelmatig worden er tentoonstellingen gegeven.

Mutare Museum

Het Mutare Museum is een prachtig museum voor een ieder die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Zimbabwe. Het herbergt de nationale collectie van antiquiteiten, blanke wapens, vuurwapens en wegtransport. Regelmatig worden er tentoonstellingen gehouden in het museum.

Utopia House Museum

Het Utopia House Museum heeft een grote collectie met onderdelen van de oudheid. Het museum is op drie kilometer afstand van de stad gelegen. Je leert er meer over de periode 1910 tot en met 1920.

Vervoer

De meeste toeristen reizen met de trein naar Mutare. Er rijden meerdere keren per dag treinen tussen de plaatsen Mutare, Chiredzi, Harare, Bulaqayo, Chiredzi, Plumtree, Victoria Falls, Triangle en Labatse. Als alternatief kun je er ook voor kiezen om met een gehuurde auto naar de stad te reizen.

Houd er rekening mee dat deze stad veel kampt met brandstoftekort. Rij daarom bij voorkeur met een volle tank en tank op tijd. Als je met de bus reist, moet je er rekening mee houden dat ritten worden geannuleerd. De bussen zijn namelijk overvol en als het écht vol is, kan er niemand meer bij in. Soms rijden er dan minibussen waar je mee kunt reizen. Deze zijn iets duurder, maar ook iets comfortabeler. Als je echt comfortabel wilt reizen kun je ook een touringcar overwegen. Deze zijn erg luxe en populair onder toeristen.

Pagina’s over Zimbabwe :

Bulawayo
Harare
Khami
Beste reistijd Safari trip
Rondreizen door Zimbabwe

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Zimbabwe

 

 

0