blog
Vakantie Oostenrijk

Vakantie Oostenrijk

Leestijd 3 Minuten

Als je op vakantie naar Oostenrijk wilt dan maakt het weinig uit welk seizoen het is. Oostenrijk is typisch zo’n vakantieland waar je het hele jaar naar toe kunt. In de winter kun je op wintersportvakantie. Oostenrijk kent verschillende wintersportgebieden, met honderden kilometers aan skipistes. In de zomer kun je in dezelfde gebieden heerlijk wandelen of fietsen in de bergen. Wat dacht u bijvoorbeeld van het prachtige Neusiedler meer? Deze regio en dorpjes behoren ook tot de meest zonnige bestemmingen in Oostenrijk, met meer dan 2.000 zonuren per jaar!

Vakantie Oostenrijk

Op vakantie naar Oostenrijk: hoofdstad Wenen

Als je een echt stadsmens bent is de hoofdstad Wenen een aanrader. Deze stad is goed te bereiken met zowel het vliegtuig als de auto. Vanaf midden Nederland is het zo’n 11-12 uur rijden ( 1175 km) .Het grootste gedeelte rijd je door Duitsland ( 800-850 km). De snelwegen in Oostenrijk zijn goed onderhouden en de maximum snelheid is daar 130 km/uur.Benzine is in Oostenrijk goedkoper dan in Duitsland dus over de grens pas gaan tanken!

De stad Wenen is zeer rijk aan interessante bezienswaardigheden. Het heeft een hoog K.U.K. gehalte ( Kaiserlich und Königlich), met werkelijk schitterende paleizen en gebouwen. Zo kun je bijvoorbeeld Schloss Schönbrunn, Slot Belvedere of het Museum Quartier bezoeken. Allemaal interessante gebouwen met een lange geschiedenis.

Vakantie Oostenrijk

Ben je in Wenen probeer dan kaartjes te bemachtigen voor een opera  in de Wiener Staatsoper. Je moet die kaartjes bijtijds bestellen want je bent niet de enige .Wenen is de stad van de beroemde componisten zoals W.A. Mozart en Strauss. In de Musikverein  aan het Musikvereinsplatz kun je een concert bijwonen. De Musikverein is bij veel Nederlanders bekend door het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert wat vanuit deze zaal wordt gegeven.

In en rondom Wenen zijn tal van hotels, appartementen en studio’s te vinden waar je kunt overnachten.Hotel Hilton aan de Donau is een aanrader. Niet duur en heerlijk rustig na een hele dag sightseeing.

Op vakantie naar Oostenrijk: andere interessante steden

Als je op vakantie naar Oostenrijk gaat is Wenen niet de enige interessante stad. Ook Graz, Linz, Salzburg en Innsbruck zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Reis je met de auto naar Oostenrijk en verblijf je er voor langere tijd, dan kan het interessant zijn om meerdere steden te bezoeken. De oppervlakte van Oostenrijk valt mee, je kunt dus relatief snel van plaats A naar B rijden.

Vliegvelden in Oostenrijk

Ga je niet met eigen vervoer maar kies je liever voor het vliegtuig? Kijk dan eerst even naar je bestemming, waar wil je precies naar toe? Als je naar Salzburg wilt is het niet logisch om op Wenen te vliegen namelijk. Het voordeel van Oostenrijk is dat er meerdere vliegvelden te vinden zijn. Kies het dichtstbijzijnde vliegveld als je op vakantie naar Oostenrijk gaat. Zo kun je vliegen op Wenen, Salzburg, Klagenfurt, Graz, Linz en Innsbruck. Er is dus altijd wel een vliegveld te vinden dat in de buurt van je accommodatie ligt!

Klimaat in Oostenrijk

Het weer in Oostenrijk is prima te noemen. In de winter kun je profiteren van een koude winter. Over het algemeen valt er behoorlijk wat sneeuw. In de zomer heb je te maken met aangename temperaturen. Vooral in het oosten kan de temperatuur al snel oplopen naar 25 graden of meer. Ideale temperaturen om op vakantie naar Oostenrijk te gaan dus! Wij wensen je een mooie tijd toe als je op vakantie naar Oostenrijk gaat.

Interesse gekregen om een vakantie Oostenrijk te boeken?

Als jij een rondreis wilt boeken door Oostenrijk, dan raden wij je aan te gaan vergelijken bij de reisorganisaties die wij je aanbieden. Wij hebben de meest betrouwbare en grootse rondreis aanbieders voor jou op een rij gezet. Zorg ervoor dat als jij een rondreis Oostenrijk boek je altijd goed kijkt of alles voor jou geregeld wordt!

Vergelijk hier direct alle reizen naar Oostenrijk 

 

 

 

Voor meer informatie over Wintersportvakanties in Oostenrijk bezoek je > deze website voor een wintersportvakantie in OostenrijkVakantie Oostenrijk

 

Foto’s van Schloss Schönbrunn in Wenen

Vakantie Oostenrijk

Vakantie Oostenrijk

 

0