blog
Vakantie Paraguay

Vakantie Paraguay

Leestijd 3 Minuten

Een vakantie Paraguay ,een land om je ogen uit te kijken

Paraguay is een land dat bekend staat om de unieke vegetatie en de unieke dieren die er wonen. Er is volop leven te vinden in het land, en dit leven is absoluut de moeite van het ontdekken waard. Als je een rondreis door Paraguay wilt maken, dan is het goed om te weten dat de vegetatie van oost naar west afneemt. Dit heeft alles te maken met de neerslaghoeveelheid, die in het oosten veel groter is dan in het westen van het land. Paraguay is zeker een land om je ogen uit te kijken als het om de natuur en het wilde leven gaat. Natuurlijk geven wij je graag alvast een voorproefje.

De valleien in het oosten

Als je tijdens je rondreis door Paraguay in het oosten van het land terecht komt, dan kan je hier de vochtige valleien vinden. Deze subtropische bossen zijn het dichtst begroeid van heel het land en liggen op relatief korte afstand van de Braziliaanse grens. Je kunt hier diverse unieke boomsoorten vinden, waaronder de guatambú, de peoba, de trébol, de quebracho en de lapacho.

Rio de Paraguay

Wanneer je vanuit de subtropische bossen richting Rio de Paraguay reist tijdens je rondreis, dan kom je meerdere savannes tegen. Langs de diverse rivieren vind je galerijwouden. Aan de westzijde die je ineens het landschap veranderen van savannes in een landschap met doornenstruiken en veel struikgewas. In dit deel komt vooral de quebracho veel voor, welke bijzonder waardevol is. Als je tijdens je rondreis door Paraguay vervolgens meer richting het zuiden trekt, dan kom je langs de Chaco. Tijdens deze trip kom je langs savannes, steppes en moerassen.

Bloemen en planten

Je zult tijdens je rondreis door Paraguay veel verschillende planten en bloemen tegenkomen. Het land staat dan ook niet alleen bekend om de unieke bomen die er te vinden zijn, maar ook om bijvoorbeeld de orchideeën en de philodendrons die er overal te vinden zijn. Deze kom je werkelijk door heel Paraguay tegen, en het is een schoonheid om te zien. Bomen, planten en bloemen zijn erg belangrijk in het land. De blauwe passiebloem is uitgeroepen tot de nationale bloem van het land en de roze trompetboom kan worden gezien als de nationale boom.

Unieke dieren in Paraguay

Een rondreis door Paraguay is ook zeker aan te raden als je eens van dichtbij kennis wilt maken met de dieren die er leven. Er zijn namelijk veel diersoorten in het land te vinden die je zeker niet overal in het wild kan bewonderen. Je kan onder meer kennis maken met het moerashert, met het pampahert, de Braziliaanse tapir, de manenwolf, het reuzengordeldier en de reuzenmiereneter. Vooral in en rond Chaco kan je meer dan 350 vogelsoorten spotten. Hierbij valt te denken aan bosooievaars, parkieten, papegaaien, jabiru en gepluimde ibissen.

Maak kennis met al het leven in Paraguay

Ben jij echt een groot fan van bloemen, planten, bomen en unieke dieren? Dan is een rondreis door Paraguay zeker voor jou weggelegd. Via Goedkoperondreis.com kan jij een prachtige rondreis door dit levendige land vinden en boeken tegen een scherpe prijs.

Een rondreis Paraguay boeken?

Als jij een rondreis naar Paraguay gaat boeken dan raden wij je aan om je goed te oriënteren op de mogelijkheden, doordat een rondreis Paraguay vaak een rondreis is van zo’n 23 dagen kan het erg prijzig worden. De bedragen lopen uiteen van 1600 tot 5000 euro per persoon. Oriënteer je dus goed bij onze aanbieders en als je er niet uit komt zijn er altijd nog mogelijkheden voor rondreizen op maat.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Paraguay

 

0

Geef een antwoord