blog
Vakantie Peru, route en tips

Vakantie Peru, route en tips

Leestijd 3 Minuten

Voor een reis door een Zuid-Amerikaans land is Peru de perfecte bestemming. Dit is namelijk een land vol met koloniale steden, gezellige lokale marktjes, het Andesgebergte, woestijnlandschappen zo ver als je kunt kijken en dorpjes waar je even teruggaat in de tijd. Er is zoveel te zien in Peru dat het echt een land is die het waard is om de tijd voor te nemen. Het is niet voor niets dat heel veel reizigers Peru op hun bucketlist hebben staan en het is ook daarom dat talloze reizigers je al voor gingen. Elke dag weer zul je zien hoe prachtig dit land is en hoe gevarieerd het elke dag weer opnieuw kan zijn. 

Maak een selectie van de bezienswaardigheden

Als je aan Peru denkt, denk je aan Machu Picchu, de Rainbow Mountain en de mysterieuze Nazca lijnen. Dit zijn maar een paar van de highlights waarom reizigers jaarlijks weer naar het land vertrekken. Het land is mega groot en is zo’n 31 keer groter dan Nederland.

Als je 2 maanden vrij kunt nemen van je werk, dan is het mogelijk om alles van het land te zien. Wanneer dit niet het geval is, zal je toch een selectie moeten maken van wat je echt wilt zien. Wil je de meest mooie plekken van Peru ontdekken? Trek hier dan 3 tot 4 weken voor uit. In 3 weken zul je wel aan moeten poten, terwijl je met 4 weken iets meer tijd hebt en het onderweg ook allemaal kunt beleven.

Vakantie Peru, route en tips

Reis met de luxe bussen door Peru

Doordat de afstanden tussen de verschillende highlights groot zijn, maakt dat je zoveel tijd nodig hebt voor de reis. Je zult al snel een behoorlijk aantal uren in de bus moeten zitten, maar wees gerust, deze bussen zijn vaak heel mooi en luxe. Het is dan ook niet aan te raden om een auto te huren. De bus is zo luxe met hele comfortabele stoelen, wifi en een klein tv’tje. Het is dus de beste manier om van de ene naar de andere plek te komen. Door vooraf busreizen te vergelijken, kun je de leukste reizen boeken voor een mooie prijs. Kijk vooral naar de reizen die Cruz del Sur aanbiedt. Deze maatschappij biedt bijna elke route wel aan en deze zijn ook voor goede prijzen te boeken.

Start in Lima

Je begint je route in Peru meestal in Lima. Dit is niet echt een hele bijzondere stad en is meer een plek waar je goed kunt bijkomen van de vliegreis. Je kunt er wel een dagje doorbrengen om de street art in Barranco te bekijken en heerlijk te eten bij Panchita.

Op de eerste dag kun je dan rustig kennismaken met de cultuur van Peru. Je kunt het beste overnachten in de wijk Miraflores. Hier zijn veel winkels, hotels en restaurants te vinden. Van Lima kun je verder met de bus naar Ica om door te reizen met de taxi naar Huacachina. Dit ligt midden tussen imposante zandduinen. Hier kun je bijvoorbeeld gaan sandboarden of met een buggy de woestijn door crossen.

Dagtrips naar Nazca en Paracas

Vanuit Huacachina kun je onder meer naar Nazca en Paracas voor een dagtrip. In Nazca moet je naar de Nazca lijnen. Er zijn heel veel figuren van dieren, insecten en driehoeken die enkel vanuit de lucht zichtbaar zijn. Met de Nazca lijnen kun je dit allemaal bekijken.

Bij Paracas is het mogelijk om een boot te nemen naar de Ballestas eilanden die bij het Paracas National Park horen. Hier kun je zeeleeuwen, pinguïns, aalscholvers en pelikanen spotten. Als je deze twee steden gezien hebt, kun je door naar Arequipa. Dit is de witte stad en is 1 van de mooiste van het land. De gebouwen gemaakt zijn van zilver wit vulkanisch gesteente. Dit is een ideale plek om verder de bergen in te gaan.

Nasca Peru

Colca Canyon, Cusco en Machu Picchu

Voor een gave trekking is Colca Canyon echt perfect. Dit is de op 1 na diepste van de wereld en is echt typisch Peruaans. De dorpjes zijn leuk om te bezoeken en ademen de echte sfeer van het land.

Ga vervolgens verder met je reis in Cusco. Dit is een oude stad met een rijke geschiedenis en is een plek om tot rust te komen. Vanuit Cusco ga je door naar Machu Picchu, de oude Inca stad en ga je door naar Huaraz voor een adembenemende hike. Van daaruit kun je weer naar Lima om vervolgens naar huis te vliegen. Het is geen slecht idee om voor je vertrek in Lima nog een nachtje te blijven. Zo kun je uitgerust aan de terugreis beginnen.

De Peru reisspecialisten

 
0

Geef een antwoord