blog
Vakantie Point-à-Pitre Guadeloupe

Vakantie Point-à-Pitre Guadeloupe

Leestijd 2 Minuten

Pointe-à-Pitre is gelegen op het eiland Grande-Terre in Guadeloupe. Het is de hoofdstad van het eiland en tevens de grootste stad van het land. Er wonen in totaal 173.000 mensen in het gebied, waarvan er 19.000 in de stad wonen. De inwoners staan bekend als de ‘Pointois’. Een Vakantie Point-à-Pitre Guadeloupe is zeker een aanrader!

Klimaat

De stad kent een tropisch klimaat. Het gehele jaar ligt de temperatuur rond 30 graden Celsius. In de nacht koelt het iets af. In de tweede periode van het jaar start de regenperiode. Tijdens deze periode is de luchtvochtigheid hoger. De kans op tropische stormen en orkanen is dan ook groter. In februari regent het nauwelijks in de stad. Als je een zonnige vakantie wilt, waar vrijwel geen regen valt, is de februari een goede reismaand.

Bezienswaardigheden in Pointe-à-Pitre

De stad heeft meerdere leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. Zo kun je er diverse musea bekijken. Ook zijn er verschillende winkelgelegenheden, waaronder de lokale markt en de verschillende boetiekjes.

Schoelcher Museum

Het Schoelcher Museum staat in Pointe-à-Pitre. Dit museum is gewijd aan Victor Schoelcher, een man die er destijds alles aan deed om de slavernij een halt toe te roepen. In het museum staan allerlei objecten tentoongesteld, zoals toebehoren van hem.

St. John Perse museum

Het St. John Perse museum is geweid aan de dichter die in 1887 werd geboren in Point-à-Pitre. Op de eerste verdieping zijn allerlei persoonlijke spullen van hem tentoongesteld. Op de begane grond leer je meer over de koloniale tijd.

De lokale markt

De lokale markt is te vinden op Place de la Victoire. Je kunt er allerlei artikelen kopen, waaronder rum, koffie, cacao, rietsuiker en vanille. Ook kun je er verschillende soorten specerijen kopen. Vroeger stond er een guillotine op het plein. Zo’n 850 mensen zijn hier in die tijd omgebracht met de valbijl.

Winkelgelegenheden in Pointe-à-Pitre

Naast de lokale markt zijn er nog verschillende andere winkelgelegenheden. Er zijn allerlei Franse boetiekjes gevestigd, waaronder juwelen, kleding, accessoires en parfum. Ook kun je typische Franse producten kopen, zoals geïmporteerde kaas, patés en andere etenswaren. Deze producten zijn over het algemeen wel relatief duur, maar het is wel erg lekker. De meeste winkels zijn geopend van 09.00 tot 13.00 uur en van 15.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag kun je alleen in de ochtend bij de winkels terecht en op zondagen zijn de winkels gesloten. Ook op feestdagen kun je niet terecht bij de winkels in de stad.

Vervoer

De internationale luchthaven van Guadeloupe bevindt zich in Pointe-à-Pitre. Het is niet mogelijk om rechtstreeks vanaf Amsterdam naar de stad te vliegen, maar wel kun je vanaf Parijs vliegen. Als je eenmaal aangekomen bent in de stad, kun je het beste een taxi pakken of een auto huren. De wegen buiten de stad zijn niet erg goed, maar in de stad zelf zijn de wegen redelijk begaanbaar. Men rijdt over het algemeen wel asociaal, dus laat ander verkeer bij voorkeur gewoon voor. Daarmee voorkom je een hoop ellende. Reizen met de bus wordt afgeraden, omdat de bussen onregelmatig rijden. Bovendien vallen de bussen vaak uit en is het dus niet erg betrouwbaar.

Pagina’s over Guadeloupe:

Basse Terre

Baie Mahault

Rondreis Guadeloupe

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Guadeloupe

 

0