Vakantie Puerto Viejo Costa Rica

geplaatst in: blog | 0

Puerto Viejo is een kleinschalige badplaats in het zuidoosten van Costa Rica. De strandplaats is gelegen aan de Caraïbische kust. De lokale bevolking heeft het stadje helemaal ingericht voor het toerisme: er zijn verscheidene bars, restaurants en kleine hotels. De plaats wordt omringd door een prachtige blauwe zee. Het is daarmee erg populair onder toeristen. De stad wordt vooral aangedaan als doorreisplaats tijdens een rondreis. Nabij de strandplaats kun je onder andere terecht bij Nationaal Park Cahuita en het Gandoca Manzanillo Reservaat.

Klimaat

Puerto Viejo heeft een tropisch moessonklimaat. Het gehele jaar door kan het regenen in de stad. Dat wil overigens niet zeggen dat het altijd regent, maar het regent vaak met vlagen. Door haar ligging is de temperatuur altijd lekker in de stad. Het is vaak tussen de 28 en 30 graden Celsius en staat altijd een fris windje van de zee.

Bezienswaardigheden in Puerto Viejo

De stad heeft meerdere leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden in Puerto Viejo zijn het Cahuita National Park en het Jaguar Rescue Center. Tevens gaan veel toeristen naar de badplaats omdat je hier kunt surfen op de hoge golfen.

Cahuita National Park

Het Cahuita National Park is populair bij toeristen vanwege de snorkelmogelijkheden. Het park heeft diverse mooie stranden met kraakhelder water. In de riffen leven verschillende diersoorten. Er leven maar liefst 123 verschillende vissoorten, 35 soorten koraal en 44 soorten kreefachtigen. In het regenwoud wonen ook nog eens verschillende diersoorten, waaronder apen en luiaards.

Jaguar Rescue Center

Het Jaguar Rescue Center is gelegen nabij Puerto Viejo. In dit centrum worden weesdieren opgevangen en gewonde dieren worden geholpen. Er worden allerlei dieren opgevangen. Uiteindelijk worden de dieren weer vrijgelaten in het wild.

Surfen ‘Salse Brava’

De badplaats staat vooral bekend vanwege de ‘Salse Brava’. Dit zijn de krachtige golfen in het water. ’s Werelds beste surfers trekken naar de plek. Er zijn dan ook vele surfscholen gevestigd die je het trucje kunnen leren.

Vervoer

Als je naar de stad wilt reizen, zal je eerst naar Costa Rica moeten vliegen. Vanaf Amsterdam vertrekken verschillende vliegtuigen naar het Centraal-Amerikaanse land. Je kunt al een vliegticket boeken vanaf 389 euro. Vaak heb je een tussenstop in een nabijgelegen land. De afstand tussen San José en Puerto Viejo bedraagt ruim 200 kilometer. Je kunt deze plaats, met de auto, ongeveer in vier uur bereiken. Een auto kun je huren op de luchthaven van Costa Rica.

Als alternatief kun je er ook voor kiezen om met de bus te reizen. Dat duurt vaak een half uurtje langer, maar het is ook een stuk goedkoper. Als je eenmaal aangekomen bent in de stad, hoef je je niet langer druk te maken over het vervoer. De badplaats is namelijk niet erg groot en je kunt alles prima te voet bereiken. Als je naar één van de omringende eilanden wilt reizen, kun je met de boot reizen. Er zijn voldoende locals die deze dienst aanbieden.

Een rondreis Costa Rica boeken

Wil jij de natuur gaan ontdekken in Costa Rica? Of wil jij de bijzondere inwoners leren kennen? Voor natuurreizen is onze aanbieder SNP de echte expert, maar ook onze andere aanbieders hebben een goed aanbod. Het is belangrijk dat je al de reisorganisaties goed vergelijkt, zo weet je zeker dat je krijgt wat je wilt voor de goedkoopste prijs. Wij van goedkoperondreis.com hopen dat je een leuke rondreis Costa Rica vind via onze website!

Voor meer informatie over alle landen in Midden-Amerika : Rondreizen Midden-Amerika

Pagina’s over Costa Rica

Rondreizen door Costa Rica
Stedentrip San José
Ojochal
Manuel Antonio
Vakantie vieren in San José
Touroperators Costa Rica

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Costa Rica .Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

kras-logo-300x175tui-logo-2djoser-logo-300x175shoestringsnp-logo-300x175sundownerfox-logo-300x175koningaapbaobab-300x175sawadeea-logo-300x175

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van