blog
Vakantie Puyo Ecuador

Vakantie Puyo Ecuador

Leestijd 2 Minuten

Puyo is gelegen in het midden van Ecuador. Het is de hoofdstad van de provincie Pastaza en de plaats is belangrijk voor de regio. De haven aan de rivier is een belangrijke plek voor de lokale economie. Veel toeristen trekken naar de stad vanwege het tropische regenwoud in de omgeving. De stad telt zo’n 24.000 inwoners.

Klimaat

De stad kent hoge gemiddelde temperaturen. De stad is gelegen nabij het tropische regenwoud en regen komt dan ook veel voor in de stad. Het regent in principe iedere maand wel. De warmste maand is echter november, terwijl de koudste maand juli is. In de maanden januari en februari valt het minste regen, maar zelfs in deze maanden is de hoeveelheid regen nog vrij fors.

Bezienswaardigheden in Puyo

De stad heeft meerdere leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De stad is vooral leuk voor de actieve reiziger. Zo kun je onder andere de Amazone verkennen, een fietstocht maken van Puyo naar Baños of paardrijden in de prachtige omgeving.

Amazone regenwoud verkennen

De stad ligt aan de rand van het Amazone regenwoud. In dit regenwoud wonen veel verschillende dieren en ook groeien er een aantal unieke planten die alleen hier voorkomen. Een derde van dit regenwoud is gelegen in Ecuador en daarmee is het Amazone regenwoud een enorm gebied.

Fietstocht in de omgeving

Baños is een nabijgelegen dorp in de nabije omgeving van Puyo. In dit dorp kun je allerlei bezienswaardigheden bekijken, waaronder watervallen en warmwaterbronnen. Veel mensen kiezen voor een fietsttocht van Puyo naar Baños (of andersom). Tijdens je route kom je allerlei mooie watervallen en rivieren tegen. Houd er rekening mee dat je vanaf Puyo de heuvel op moet rijden. Andersom moet je de heuvel af. Eerstgenoemde kan best zwaar zijn. Als alternatief kun je daarom ook de bus pakken naar Baños en vanaf daar de heuvel naar beneden fietsen. Je kunt je fiets meenemen op het dak van de bus.

Paardrijden in de omgeving

Zowel locals als toeristen gaan graag paardrijden in de omgeving. Verschillende reisbureaus verzorgen deze toeristische activiteit. Laat van te voren wel even weten of je een ervaren ruiter bent.

Archeologisch museum

Het archeologisch museum leert je meer over de verschillende bodemvondsten in de omgeving van Puyo. Het museum werd geopend in 1998 en bezit enkele stukken die ruim 4.000 jaar oud zijn. Het museum is niet erg groot, maar bezit wel enkele waardevolle stukken. Je hoeft geen entree te betalen en je kunt het gehele museum binnen ongeveer drie kwartier bekijken. Het museum is dagelijks geopend van 10.00 tot 16.00. Een kleine schenking wordt gewaardeerd.

Vervoer

De stad heeft een kleine luchthaven waar voornamelijk privévliegtuigen landen. Heel enkel komen er ook ‘gewone’ vliegtuigen aan. Als alternatief kun je ook met de bus naar de stad reizen. Vanuit vrijwel iedere grote plaats worden er busreizen aangeboden naar het stadje. Puyo heeft een degelijk centraal station waar ook bussen vertrekken naar het centrum van de stad.

Rondreis mogelijkheden en boekinformatie

Een rondreis Ecuador is vaak in combinatie met de Galapogos eilanden en neemt gemiddeld zo’n 16 tot 23 dagen in beslag. Ook is het mogelijk om jouw rondreis Ecuador in combinatie te doen met andere landen in Zuid-Amerika.

Wanneer jij echt van plan bent een rondreis door Ecuador te boeken dan raden wij jou aan goed te vergelijken bij onze aanbieders. Zo verschilt het aanbod en de prijs per aanbieder en heeft elk persoon andere wensen.

Meer pagina’s over Ecuador:

Quito Ecuador
Riobamba Ecuador
Puyo Ecuador
Ecuador met de Galapagos eilanden

 

Vergelijk hier de Ecuador reisspecialisten:

 

0