blog
Vakantie Reykjavik

Vakantie Reykjavik

Leestijd 3 Minuten

Reykjavík is gelegen in het zuidwesten van IJsland. Het is de meest westelijk gelegen hoofdstad van Europa en is ’s werelds meest noordelijke hoofdstad. De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden, een gezellig winkelaanbod en ook kun je er lekker stappen. De stad is het landelijk centrum voor de handel, onderwijs en overheidsinstellingen. Eén van de belangrijkste vissershavens is gelegen in deze stad, waar ook veel hoofdstedelingen werken.

Klimaat

De stad heeft een koel zeeklimaat. Er zijn relatief milde winters met koele zomers. Tijdens de wintermaanden is de temperatuur overdag vaak onder de 0 graden Celsius en vriest het dus. In de nacht is de temperatuur tijdens deze maanden vrijwel altijd onder het vriespunt. Indien er een sterke noordelijke stroming is, kunnen de temperaturen dalen tot wel -20 graden Celsius. Als je tijdens de wintermaanden naar de stad reist, is het raadzaam om voldoende winterkleding mee te nemen. In de zomermaanden wordt het ook niet erg warm. De gemiddelde maximumtemperatuur tijdens de zomermaanden juli en augustus is slechts 13 graden Celsius. In extreme gevallen loopt de temperatuur op tot 25 graden Celsius, maar dit komt maar heel zelden voor.

Bezienswaardigheden in Reykjavík

Reykjavík heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken, waaronder het openluchtmuseum, de grootste kerk van IJsland en de Peace Tower.

Imagine Peace Tower

De Imagine Peace Tower is een prachtige bezienswaardigheid in de hoofdstad van IJsland. Deze toren werd gebouwd ter nagedachtenis van John Lennon. Deze vredesactivist is ook bekend als leadzanger van The Beatles. Van 9 oktober tot 8 december wordt deze toren verlicht. Zijn geboortedag was namelijk 9 oktober en de leadzanger stierf op 8 december.

Hallgrímskirkja

De Hallgrímskirkja is bijna 75 meter hoog en is daarmee de grootste kerk van het land. De kerk is bovendien ook nog gelegen op een heuvel. Als je dus bovenop de kerk staat heb je een prachtig uitzicht over Reykjavík.

Árbaejarsafn

De Árbaejarsafn is een prachtig openluchtmuseum met allerlei historische gebouwen. Het doet je denken aan een klein dorpje die samen zijn gebracht onder één museum. De oude boerderij is een belangrijke bezienswaardigheid van alle gebouwen. Houd er wel rekening mee dat het openluchtmuseum alleen geopend is tijdens de zomermaanden. In de wintermaanden is het immers te koud.

Rommelmarkt

Kolaportio, de rommelmarkt van de stad, is zeker een bezoekje waard. Je vindt er niet alleen tweedehands producten, maar ook leuke IJslandse souvenirs. De rommelmarkt is elke zaterdag en zondag geopend. De prijzen zijn laag.

Vervoer

Het land heeft twee verschillende luchthavens: eentje nabij het centrum voor binnenlandse vluchten en vluchten naar Groenland en eentje 50 kilometer ten zuiden van Reykjavík: luchthaven Keflavik. Als je op vakantie naar Reykjavík gaat, land je dus op laatstgenoemde. Het openbaar vervoer wordt verzorgd door de stadsbussen van Straetó. Dit is over het algemeen allemaal goed geregeld. Voor toeristen rijden er ook speciale bussen waarmee je langs de verschillende bezienswaardigheden rijdt. Deze bussen rijden ook naar de verschillende voorsteden van de stad, waar je ook nog verschillende leuke bezienswaardigheden kunt bekijken tijdens je vakantie naar IJsland.

Een rondreis IJsland boeken?

IJsland is dus een geweldige vakantiebestemming voor een rondreis! Er is veel te vinden, zoals de prachtige natuur en de cultuurrijke steden en dorpen, waar de cultuur echt te proeven is. Verder heb je veel musea waar je meer te weten kan komen over de geschiedenis van het land. Aangezien het een veelzijdig vakantieland is is het geschikt voor elke toerist! Wil jij ook genieten van IJsland? Ga dan naar een van onze aanbieders.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Reykjavik

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar IJsland

 

 

0
Goedkoperondreis.com