blog
Vakantie Rio de Janeiro

Vakantie Rio de Janeiro

Leestijd 3 Minuten

Boek een vakantie Rio de Janeiro en bezoek zijn beroemde stranden Copacabana en Ipanema

Rio de Janeiro is de op één na grootste stad van Brazilië. De stad is gelegen in het zuidwesten van het land en staat bekend om de mooie stranden, het carnaval en het bekende Christusbeeld. De stad wordt wel geteisterd door criminaliteit, mede omdat veel mensen leven in de sloppenwijken. Het is daarom ook raadzaam om uit de buurt te blijven van deze ‘favela’s.

Het klimaat in Rio de Janeiro

Rio de Janeiro heeft een gematigd savanneklimaat. Dat wil zeggen dat de temperaturen aangenaam genoeg zijn om er het hele jaar door tropische drankjes te drinken op het strand. In de zomermaanden zijn er wel vaak kleine regenbuien, maar deze zijn ook vaak snel weer gestopt. Je kunt het beste in de winter naar de stad op vakantie gaan, want dan is het daar zomer. Ook de prijzen zijn dan lager, omdat zij zelf dan ook geen zomervakantie hebben. In feite hebben zij vakantie in de wintermaanden.

Vervoer in Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is een relatief drukke stad en daarom heeft reizen met de metro de voorkeur. Het metronetwerk bestaat uit slechts twee lijnen en is gemakkelijk te begrijpen. Je kunt er ook voor kiezen om met de taxi te reizen. Taxi’s zijn goedkoop als zij op de meter rijden. Mochten ze meter niet aan willen doen kun je beter kiezen voor een andere taxi.

Winkelen in Rio de Janeiro

De meeste toeristen komen niet naar Rio de Janeiro om te winkelen. Daarvoor is de hoofdstad van Brazilië, São Paolo, een betere bestemming. Je kunt echter wel leuke souvenirs kopen in de stad. Je vindt in Rio de Janeiro overigens wel het grootste winkelcentrum van Zuid-Amerika: het Barra Shopping Centre. Je kunt er kleding shoppen en souvenirs kopen, maar je kunt er ook eten in één van vele restaurants.

Bezienswaardigheden in Rio de Janeiro

Rio de Janeiro heeft verschillende leuke bezienswaardigheden, waaronder de Cristo Rendentor. Ook het Flamengo Park is een must-see in de stad.

Cristo Redentor

Cristo Rendentor, het beeld van Christus de Verlosser, is de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Het beeld is gelegen op de ruim 700-meterhoge berg Corcovado en is ruim 38 meter hoog. Je kunt het beeld bezoeken door een ticket te kopen in een tandradbaan. Vervolgens moet je nog exact 222 treden lopen om daadwerkelijk aan te komen bij het beeld. Indien je liever niet loopt kun je er ook voor kiezen om met de lift of roltrap naar boven te gaan.

Flamengo Park

Het Flamengo Park is met een oppervlakte van 120 hectare het grootste publieke park in Rio de Janeiro. Je kunt er verschillende activiteiten doen, waaronder enkele outdoorsporten. Er zijn meerdere paden aangelegd voor fietsers en skaters.

Hippie Fair Crafts Market

De Hippie Fair Crafts Market is een gezellige markt waar je onder andere eten en drinken kunt kopen. Het is een drukbezocht park en dat weten ook de criminelen. Er worden regelmatig toeristen bestolen van hun kostbare spullen. Er zijn veel zakkenrollers actief. Laat daarom je dure spullen bij voorkeur in het hotel.

Jardim Botânico

De Jardim Botânico is een populaire botanische tuin in Rio de Janeiro. Er zijn verschillende bomen en planten die alleen hier voorkomen. In de tuin leven ook verschillende dieren, waaronder apen.

Mosteiro de Sâo Bento

De Mosteiro de Sâo Bento wordt gezien als één van de mooiste kerken uit de koloniale tijd. Het is gebouwd op een berg waardoor je ook nog eens een prachtig uitzicht hebt vanuit de kerk. De kerk is nog actief en elke zondag wordt er om 10:00 uur een dienst met een koor gehouden.

Museum Nacional de Belas Artes

In dit museum vind je enkele Braziliaanse kunstwerken, maar ook werken van de Nederlander Frans Post. De meeste kunstwerken stammen uit de 18e en 19e eeuw.

Paco de São Christóvão

Dit paleis is door verschillende mensen bewoond, waaronder Braziliaanse monarchen, Portugese handelaren en zelfs de koninklijke familie. Sinds 1892 is het een nationaal museum geworden. Het bezit enkele collecties van Noord- en Zuid-Amerika, waaronder meteorieten, fossielen en mineralen.

Stranden in Rio de Janeiro

Rio de Janeiro staat bekend om haar mooie stranden, waaronder Copacabana, Ipanema, Leblon, Barra da Tijuca en Vidigal. Al deze stranden worden door zowel toeristen als locals bezocht. Nabij de stranden zijn ook verschillende hotels gevestigd. Vooral rondom Copacabana staan ontzettend veel hotels. De prijzen zijn hier over het algemeen dan ook vrij hoog.

Al zin in een rondreis door Brazilië?

Een rondreis Brazilië boeken?

Je kan een rondreis Brazilië boeken door naar een van onze aanbieders te gaan. Zij kunnen jou verder helpen met de keuze en de boeking van de reis. Wij raden jou aan om zoveel mogelijk aanbieders te vergelijken, zodat je een rondreis Brazilië kan vinden voor de beste prijs/kwaliteit verhouding. Een rondreis Brazilië word vaak geboekt in combinatie met een rondreis Bolivia, Argentinië of Venezuela.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Brazilië

 

 

0

Geef een antwoord