blog
Vakantie Riobamba Ecuador

Vakantie Riobamba Ecuador

Leestijd 2 Minuten

Riobamba is gelegen in de hooglanden van Andes in Ecuador en is de hoofdstad van de provincie Chimborazo. De stad wordt omgeven door een vallei met grote bergen en besneeuwde bergtoppen. De bevolking leeft vooral van de landbouw. Iedere zaterdag worden er markten georganiseerd waar producten verhandeld worden. Het toerisme is tevens een belangrijke inkomstenbron voor de stad. De toeristen bezoeken vaak eerst Riobamba en reizen vervolgens door naar het nabijgelegen Chimborazo.

Klimaat

De warme en droge periode in Riobamba valt in de periode juni tot en december. Buiten die maanden valt er vrij veel regen. De beste reisperiode is dan ook juni tot en met september. De natte en warme periode duurt van december tot maart.

Bezienswaardigheden in Riobamba

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van Riobamba zijn het Duivelsneustraject, de lokale markt en de Basilica de Riobamba. Ook het Parque Sucre is zeker een aanrader: zowel overdag als in de avond is het park een prachtige bezienswaardigheid.

Duivelsneustraject

Iedere woensdag, vrijdag en zondag wordt er een fantastische treinreis georganiseerd in de stad: het Duivelsneustraject. Je reist in ongeveer zeven uur naar Alausi. Onderweg kun je genieten van een prachtige omgeving. Je komt allerlei mooie gebouwen tegen en tevens kun je genieten van de prachtige natuur.

Lokale markt

Het centrum van de stad verandert iedere zaterdag in een grote openluchtmarkt. Duizenden mensen gaan zaterdags op pad om spullen te kopen of te verkopen. Je kunt er dan ook van alles kopen, van textielwerken tot leergoederen tot eten en drinken. Ook als je niet van plan bent om iets te kopen, is de markt absoluut een aanrader. Het is ontzettend leuk om te zien hoe de mensen hier met elkaar handelen.

Parque Sucre

Parque Sucre is een bijzonder park waar je heerlijk tot rust kan komen. In het park kun je genieten van verschillende leuke bezienswaardigheden. Zo staan er enkele prachtige fonteinen en andere waterpartijen. Je kunt het park zowel overdag als in de avond bezoeken. In de avond wordt het park prachtig verlicht.

Basilica de Riobamba

De Basilica de Riobamba is gevestigd in het Parque La Libertad. Het is een beroemde kerk in de land, want dit is de enige kerk die rond is. De kerk is destijds ontworpen door de lokale bevolking. Ook de bouw en de decoratie werd uitgevoerd door hen. Het gebouw is iedere zondag geopend en ook kun je er in de avond een bezoekje aanbrengen.

Vervoer

In de buurt van de stad vind je het Chimor Airport. Als alternatief kun je er ook voor kiezen om met de bus naar de stad te reizen. De stad heeft namelijk verbindingen met vrijwel alle grote steden in Ecuador. Als je in Ecuador aankomt, kun je ook voordelig met de bus reizen. Er rijden tevens nog twee treinen die in de stad stoppen. De taxi’s zijn ook erg voordelig, want je kunt al vanaf 1 dollar per ritje een taxi bestellen.

Rondreis mogelijkheden en boekinformatie

Een rondreis Ecuador is vaak in combinatie met de Galapagos eilanden en neemt gemiddeld zo’n 16 tot 23 dagen in beslag. Ook is het mogelijk om jouw rondreis Ecuador in combinatie te doen met andere landen in Zuid-Amerika.

Wanneer jij echt van plan bent een rondreis door Ecuador te boeken dan raden wij jou aan goed te vergelijken bij onze aanbieders. Zo verschilt het aanbod en de prijs per aanbieder en heeft elk persoon andere wensen.

Pagina’s over Ecuador:

Quito Ecuador
Riobamba Ecuador
Puyo Ecuador
Ecuador met de Galapagos eilanden

 

De  Ecuador reizen specialisten:

 

0

Geef een antwoord