blog
Vakantie Sharm El Sheikh

Vakantie Sharm El Sheikh

Leestijd 4 Minuten

De (snorkel) vakantie Sharm El SheikhVakantie Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh kent meerdere wijken met elk een eigen karakter. De grote resorts liggen op het Luchthavenplateau. Deze resorts liggen allemaal aan een prachtig koraalstrand. Na het Luchthavenplateau volgt Naama Bay, de hoofdwijk. De wijk die het laatst ontwikkeld werd is het Hadaba-plateau en ligt iets verder dan Naama Bay. In deze wijk liggen de wat goedkopere hotels. Het oude Sharm El Sheikh ligt naast het Hadaba-plateau. Deze wijk heet Sharm el-Maya.

Naama Bay

Luchthavenplateau klinkt vervelend en lawaaiig. Dat is het niet. Je kunt hier gerust een hotel boeken. Je vind hier uitstekende hotels met prachtige koraalstranden. Deze stranden hebben namen zoals Garden Bay, Shark’s Bay en Tiger Bay. Ben jij iemand die kan genieten van veel comfort en ben jij iemand die houdt van snorkelen? Dan is dit een prachtige vakantiebestemming. De stad ligt vrij ver weg, maar er staan altijd taxi’s en busjes klaar om je naar het centrum, Naama Bay, te brengen.

Hadaba en Sharm El-MayaVakantie Sharm El Sheikh

Hadaba ligt niet ver bij Naama Bay vandaan. De hotels liggen hier wel verder uit elkaar en er is meer ruimte dan in de wijk Naama Bay. Vlak naast Hadaba ligt het oude Sharm El-Maya. In deze wijk ligt Old Market, wat vroeger een oude vissersplaats was. De hotels van Hadaba hebben niet een directe toegang naar het strand. Maar deze hotels zorgen er wel voor dat jij als gast zijnde snel bij de stranden kunt komen waar je prachtig kunt snorkelen.

Veel hotels hebben een shuttlebus die af en aan rijden. Wil je een boot- of een duiktocht maken? Dan is ‘The Travco Jetty’, de haven van Sharm el-Maya, het ideale vertrekpunt. De echte haven ligt ook in Sharm el-Maya. Vanuit daar kan je naar Hurghada met de catamaran.

Sharm el Sheikh : zon, zee en strand

Egypte is een echte vakantieland. Het bevat één van de grootste beschavingen die de wereld ooit heeft gezien, want de oude Egyptenaren hebben een enorme erfenis nagelaten in de vorm van piramides, tempels en andere zaken die historici blijven verbluffen en de bezoekers tot op de dag van vandaag verbazen.

Er is echter meer te beleven in Egypte dan het bezoeken van mummies. Eén van de grootste trekpleisters van dit Afrikaanse land in de afgelopen jaren, zijn de ongelooflijke koraalriffen van de Rode Zee. Hierdoor is het één van de beste duikplekken ter wereld. Ook zijn deze riffen de dichtstbijzijnde tropische riffen buiten Europa.

Vakantie Sharm El SheikhDuiken en watersporten in de Rode Zee

In tegenstelling tot zijn naam, heeft de Rode zee in feite een diepblauwe kleur en is hij extreem rijk aan zeeleven. Het zijn deze omstandigheden die de Rode Zee tot een toevluchtsoord maken voor duikers. De watertemperatuur is er gemiddeld 22°C in de zomer. Dit maakt het ideaal om te duiken. Ook is de zichtbaarheid er erg goed en is er weinig golfslag. Er is genoeg te zien, met meer dan 1000 soorten ongewervelde dieren, meer dan 1000 vissoorten en ongeveer 200 soorten koraal. Deze strekken zich op sommige plaatsen uit tot de zee en vormen een uitgebreid systeem van onderwatergrotten, tuinen, lagunes en plateaus.

Duiklocaties met prachtig zeeleven

Egypte biedt honderden prachtige duiklocaties. Sharm el Sheikh is één van de bekendste gebieden om het ongelooflijk prachtige zeeleven te zien. Je kan er een bezoekje brengen aan Jackfish Alley. Het is er de ideale plek voor het nemen van een duik na de middag, om op die manier de onderzeegrotten te verkennen en de enorme scholen met vissen te observeren die met de stroming heen en weer zwerven. Terwijl is het ook mogelijk om andere zeedieren te zien, zoals blauwvintrekkervissen, grote manta’s, roggen en oceanische witpunthaaien. Of wat dacht je van de beroemde Eel Garden, een zandstrand met onderzeeër, waar zich een indrukwekkende kolonie tuinalen bevindt die uit hun gaten komen en zwaaien met de stroming terwijl ze naar plankton zoeken.

Witte zandstranden in Sharm el Sheikh

Met de steun van woestijnzand en met zon gebleekte bergen, biedt Sharm el Sheikh mijlen van prachtige zachte witte zandstranden. Er is een fantastisch aanbod aan kwaliteitsaccommodaties te vinden, van all inclusive luxe resorts, tot bed and breakfast hotels. Ook zijn er genoeg activiteiten om bezoekers bezig te houden, met tientallen winkels, clubs, bars en disco’s, evenals traditionele shisha cafés en voedselmarkten.

Egypte: een pareltje om naartoe te reizen

Egypte’s mix van oude geschiedenis, rijke cultuur, duiken van wereldklasse en fantastische stranden betekent dat steeds meer vakantiegangers de reis maken naar dit Afrikaanse juweeltje. Met het aanbod van veel touroperators die goedkope vakanties aanbieden naar Sharm el Sheikh, zal het waarschijnlijk nog een tijdje één van de populairste vakantiebestemmingen in Egypte blijven!

Vind je ideale reis naar Sharm el Sheikh

Via Goedkoperondreis.com vind jij gegarandeerd jouw ideale reis naar Egypte, tegen de beste prijs natuurlijk. Dat wordt dubbelop genieten in dit prachtige land!

Vergelijk hier direct alle reizen naar Egypte . Je  komt direct op de Egypte pagina van de touroperator uit

 

 Booking.com

Meer informatie pagina’s over Egypte:

Rondreis Egypte

Piramides van Gizeh
Vallei der Koningen
5 tips voor een rondreis Egypte
Beste reisperiode voor Egypte
Snorkelen in Egypte
Tempels in Abu Simbel
Vakantie vieren in Sakkara
Woestijn activiteiten
De Nijl en de Rode Zee
Snorkelen in Egypte
De tempel van Karnak
Informatie over Caïro
Duiken in Hurghada
Vakantie Sharm El Sheikh
Sinaïberg ofwel Mozesberg

 

0

Geef een reactie

Goedkoperondreis.com