Vakantie Tekong Singapore

geplaatst in: blog | 0

Tekong is het op één na grootste eiland van Singapore. Het eiland is door mensenhanden gemaakt. Regelmatig wordt het eiland gebruikt als trainingskamp voor het leger van het land. Er zijn vrij weinig interessante bezienswaardigheden, omdat eigenlijk alleen het leger actief is op het eiland. Echter kun je er wel een dagtrip naar boeken indien er geen oefeningen zijn. Je kunt het eiland bereiken met de veerdienst.

Klimaat

Het eiland heeft een fijne temperatuur. De temperaturen dalen in de nacht eigenlijk nauwelijks onder 24 graden Celsius en overdag stijgt de temperatuur niet boven 36 graden Celsius uit. De gemiddelde dagtemperatuur overdag is zo’n 32 graden Celsius. Er is weinig wind op het eiland, tot windkracht één of twee, waardoor je wel veel gaat zweten in het warme weer. Je lichaam heeft moeite met het verwerken van je zweet door de stille wind. De gevoelstemperatuur op het eiland is hoger dan de daadwerkelijke temperatuur. Ook dat heeft te maken met dat er nauwelijks wind staat.

Bezienswaardigheden op Tekong

In principe heeft Tekong niet veel bezienswaardigheden die je kunt bekijken. Dat heeft ermee te maken dat het eiland wordt gebruikt als oefeningskamp voor het nationale leger van het land.

Militaire basis

Op het eiland staat een grote militaire basis gevestigd. De soldaten van het land oefenen hier regelmatig. Op de militaire basis oefenen ook regelmatig militairen uit andere landen. Vooral de Verenigde Staten maken hier vaak gebruik van. De Basic Military Training Centre (BMTC) is hier gevestigd. Hier worden jonge Singaporese mannen ingelijfd bij de nationale dienst.

Wilde dieren

Op het eiland wonen verschillende wilde dieren. De luipaard, de grote plompe lori en Sunda pangolin wonen allen op dit eiland. Ze worden niet heel regelmatig gespot, maar ze wonen er wel wel degelijk.

Overnachten

Helaas heb je niet de mogelijkheid om te overnachten op het eiland. Omdat er zo weinig bezienswaardigheden zijn, zijn er ook geen hotelgelegenheden. Je kunt het dus hooguit als een dagtrip boeken. Er is ook niet erg veel te beleven op het eiland en daarom wordt het ook vrijwel niet bezocht door toeristen.

Vervoer

Vanaf het grootste eiland, Singapore, gaat een veerdienst naar Tekong. Dat is ook de enige manier hoe je het eiland kunt bereiken. Op het eiland Singapore ligt de luchthaven Changi Airport op ongeveer 30 minuten afstand van het centrum. Er rijden ruim 15.000 taxi’s in de stad en een taxi vinden is dus niet moeilijk. Het is niet noodzakelijk om van te voren een taxi te reserveren, vanwege het grote aanbod. Als alternatief kun je er ook voor kiezen om met de bus te reizen. De bus is de meest voordelige manier van reizen. Je dient hiervoor wel een ez-link-kaart aan te schaffen. Deze kaart kun je kopen nadat je geland bent op de luchthaven. Ook kun je zo’n kaart kopen in Orchard op het MRT-station.

Pagina’s over Singapore:

Sentosa
Tekong
Ubin
Rondreizen Singapore
Touroperators voor reizen naar Singapore

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Singapore. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

djoser-logo-300x175333fox-logo-300x175snp-logo-300x175baobab-300x175sawadeea-logo-300x175

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van