blog
Vakantie Turkije

Vakantie Turkije

Turkije is een veelzijdig vakantieland en heeft voor iedere vakantieganger iets te bieden. Geniet aan het strand van de heerlijk warme zon en schone zee om in te zwemmen.

Een vakantie in Turkije, een geweldige ervaring!

Een vakantie naar Turkije is meer dan zon, zee en strand. Wist je bijvoorbeeld dat Turkije vroeger ‚klein Azië’ genoemd werd? Of dat de Turkse keuken op de derde plaats staat in de culinaire wereldranglijst WRL) ? U zult versteld staan van de veelzijdigheid die Turkije te je te bieden heeft. Een vakantie in Turkije wordt ook wel „voor iedereen ideaal” genoemd. Dit vanwege de grote veelzijdigheid die dit land je te bieden heeft. U kiest namelijk niet alleen voor de zon, de zee en de prachtige stranden, maar ook voor cultuur, avontuur en authenticiteit en rust in de ongerepte natuur!

Turkije is betaalbaar en u krijgt veel waar voor uw vakantiegeld

Een vakantie Turkije is betaalbaar en u krijgt heel veel waar voor uw vakantiegeld. Zo beschikt Turkije over erg mooie witte zandstranden en prachtige steden en dorpen met veel cultuur, bezienswaardigheden en oudheid. Ook heeft dit vakantieland een verscheidenheid aan landschappen: mediterraanse landschappen, maanlandschappen, ruige berglandschappen en ongerepte wouden.

Turkije heeft als vakantiebestemming zoveel te bieden, naast genieten van een strandvakantie kunt u ook duiken, snorkelen, diverse watersporten beoefenen en een dagje uit boeken naar een van de vele waterparken. Voor shopfanaten is Turkije een waar shopwalhalla met vele kledingwinkels en souvenirwinkeltjes.

Klimaat in Turkije

Het klimaat in Turkije is per regio verschillend. Zo kent de Turkse Rivièra zomers met hoge temperaturen en milde winters. In Istanbul heerst een gematigd klimaat met hete warme zomers en zachte winters. De temperaturen variëren van ver over de 30 graden in de zomer tot rond het vriespunt in de winter.

Land informatie

Turkije is een warm en zonnig vakantieland. De zuidwestkust van Turkije heeft een mediterraan klimaat met veel zon en hete zomers. De zon schijnt hier ongeveer 300 dagen per jaar en de temperatuur varieert van een paar graden boven nul in januari, tot circa 40 graden in juli. Istanbul heeft een gematigd klimaat waar de temperatuur varieert van 28 graden in de zomer tot een temperatuur rond het vriespunt in de winter. Van mei tot en met oktober is het over het algemeen heerlijk vertoeven in Turkije. De beste reistijd is mei t/m oktober.

Langs de kust is Turkije rijk aan groen en in het binnenland domineren hoge bergen het landschap. De Turkse kustlijn is onweerstaanbaar mooi vanwege de prachtige zandstranden, wuivende palmbomen en azuurblauwe wateren. Verder heeft het land een bijzondere dierenwereld, er leven onder andere flamingo’s, niet giftige slangen, zeldzame Kaukasische tijgers en wolven.

De rijke geschiedenis is waarschijnlijk de grootste schat van Turkije. Overal in het land zijn spectaculaire monumenten en opgravingen te vinden afkomstig uit verschillende historische perioden. Het Turkse culturele erfgoed is uniek en veelzijdig: van oude steden en paviljoenen tot grootse kastelen en paleizen. Zoals de antieke stad Aspendos, waar een goed bewaard en indrukwekkend Romeins Amfitheater te zien is. Nog een goed voorbeeld is de oude stad Perge vlakbij Antalya, die nog helemaal in tact lijkt te zijn.

Accommodaties in Turkije

vakantie Turkije

Wanneer u een vakantie naar Turkije boekt hebt u een ruime keuze uit hotels, appartementen en vakantiehuizen. Vooral de hele luxe all inclusive hotels zijn een echte aanrader. Turkije is een van de weinige vakantielanden waar zelfs zeer veel luxe betaalbaar is.

Regio’s Turkije

Turkije heeft diverse badplaatsen zoals het bruisende Alanya, Bodrum, Marmaris, Ölüdeniz en Dalyan. Stuk voor stuk erg mooie badplaatsen waar u heerlijk kunt winkelen, eten en drinken in een van de wereldrestaurants en uitgaan in bars, clubs en discotheken. Het ontdekken van de Turkse omgeving is echt de moeite waard.

Een vakantie Turkije staat garant voor een topvakantie, want u vindt er mooie stranden, prachtige berglandschappen en geweldige kleurrijke bazaars waar u leuke Turkse souvenirs kunt kopen. Kortom Turkije is een vakantieland dat geschikt is voor iedereen.

Vijf goede redenen waarom is Turkije zo’n geweldig vakantieland is

1. Betaalbaar

Het is helemaal niet duur om een vakantie naar Turkije te boeken. Zelfs een accommodatie in de zomer met veel luxe is heel betaalbaar. Wanneer u extra korting op uw vakantie naar Turkije wilt kunt u het beste gebruik maken van vroegboekkortingen, speciale aanbiedingen, lastminutes of kortingscodes.

2. Gegarandeerd lekker weer

Vakantie Turkije

Wanneer u gegarandeerd lekker weer wilt hebben tijdens uw vakantie dan is Turkije echt het vakantieland waar u heen moet gaan. In de zomer kan de temperatuur aardig oplopen, maar u kunt heerlijk verkoeling vinden in de zee of in het zwembad bij het hotel of appartement.

3. Groot aanbod met diverse accommodaties

Er zijn vele soorten accommodaties te boeken. Turkije heeft een groot aanbod met hotels, appartementen en vakantiehuizen is diverse luxe klassen.

4. Veel bezienswaardigheden

vakantie Turkije

De cultuur van Turkije is werkelijk waar geweldig! Breng zeker eens een bezoek aan Instanbul, hoofdstad Ankara, Bodrum, ruïnestad Efeze, de rotsformaties van Cappadocië, Marmaris, Göbleki Tepe, Pergamon, Pamukkale, Sümelaklooster of Lara. Hier is zoveel kunst en cultuur te vinden, u zult uw ogen uitkijken en echt genieten van uw vakantie. Je kunt natuurlijk ook een Rondreis Turkije boeken

vakantie Turkije

5. Prachtige natuur en witte stranden

De natuur in Turkije is fenomenaal. Zo is er Cappadocië, het Goreme National Park, Antalya, Nationaal park Kaçkar Daglar, de Zwarte Zee kust, het Taurusgebergte en de Fethiye en Lycische kust. Er is zoveel wonderschone natuur te beleven in Turkije. Naast een prachtige natuur is Turkije een geweldige vakantiebestemming wanneer u van zon, zee en strand houdt. Turkije heeft namelijk mooie, witte stranden zoals Iztuzu Beach, Kaputas Beach, Ölüdeniz Beach, Patara Beach en Cleopatra Island.

Zon, zee & strand ! De top 3 stranden die u moet zien!

Ölü deniz betekend “zee der doden”. De naam is ontstaan uit een legende. In vroegere tijden gingen schepen voor anker in de zee en ging de bemanning aan land om schoon drinkwater te halen. Een van de knappe zonen van een oude kapitein werd verliefd op een plaatselijke schoonheid Belcekiz. De zoon kwam om drinkwater te halen en keerde terug naar het schip van zijn vader. Elke keer dat de zoon water kwam halen zagen ze elkaar en bedreven de liefde. Op een dag voeren de vader en zoon dichtbij en stak er een storm op. De zoon vertelde zijn vader dat er een baai was waar ze konden schuilen. Het water was hier zo stil als een meer volgens de zoon.

De vader dacht dat de suggestie voortkwam uit de liefde voor het meisje Belcekiz en bleef koppig doorvaren. De golven werden hoger waardoor ze bijna op de rotsen kapot sloegen. De oude kapitein verloor zijn zelfbeheersing sloeg zijn zoon het water in. De vader zette zijn tocht voort en belandde in een extreem stille baai. Hij begreep dat zijn zoon de waarheid had gesproken. De schone Belcekiz hoorde het verhaal over de dood van haar geliefde en sprong van de rotsen. De naam van de rotsen werd “Belcekiz” genoemd en de zee werd naar de dood van de zoon vernoemd als zee der doden oftewel „Oludeniz”

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Turkije

0