blog
Vakantie Vang Vieng

Vakantie Vang Vieng

Leestijd 2 Minuten

Vang Vieng is een populaire stad in Laos. Veel jonge backpackers trekken naar het stadje. Het is sfeervol, goedkoop en bovendien kun je er voldoende doen. Er zijn verschillende leuke bezienswaardigheden waar je van kunt genieten. Het weer is bovendien in ieder seizoen redelijk goed.

Prachtige omgeving en ‘tuben’!

De stad kenmerkt zich door een prachtige omgeving. Er zijn vele grotten, heldere riviertjes en steile bergen. Veel backpackers gaan daarom ‘tuben’. Tuben is het drijven in een binnenband van een tractor. Onderweg kom je dan verschillende barretjes tegen waar je iets kunt drinken. Bij elke bar heb je weer verschillend muziek. Als je slim bent koop je van te voren een waterdicht tasje waar je kleine spullen in kunt stoppen, zoals sleutels en je telefoon.

Wandelen in de grotten van Vang Vieng

Rondom de bergen van de stad vind je diverse grotten. In deze grotten kun je een leuke avontuurlijke wandeling maken. Soms komt het water je tot de oren, dus houd daar rekening mee als je je telefoon of andere apparatuur meeneemt!

Bergbeklimmen

Wandelen in de grotten is al spannend genoeg, maar voor de echte waaghals is er nog een alternatief! Je kunt namelijk ook bergbeklimmen. Je kunt uitrusting huren en je kunt eventueel ook een cursus volgen. Dan zijn er aantal locals bij én dat is voor je eigen veiligheid nooit verkeerd. Ga alleen bergbeklimmen als je met een groepje bent.

Breng een bezoekje aan de Mullberry farm

De Mullberry farm is een gezellig plekje waar je meerdere boerderijen vindt. Om deze boerderijen heen telen de locals organische pruimen. Ook wordt er Laotiaans zijde gemaakt in deze boerderijen.

Overnachten in Vang Vieng

Door de jaren heen zijn er steeds meer accommodaties gevestigd in het stadje. Een overnachting is daarom ook gemakkelijk te regelen. Je kunt al een nachtje slapen voor slechts $5. Enkele guesthouses hebben bovendien een zwembad. Als je iets luxer wilt zitten, kun je ook kiezen voor een hotel. The Grand Riverside Hotel is een prima aangeschreven hotel met alle nodige luxe.

Hoe kom je er?

Je kunt Vang Vieng helaas niet bereiken met het vliegtuig, omdat het vliegveld niet wordt gebruikt voor personenvervoer. Wel kun je per bus of mini-van naar het stadje reizen. De populaire bestemmingen waar je op de bus kunt stappen zijn Vientiane en Luang Prabang. Houd rekening met ongeveer vier tot zeven uur reistijd, afhankelijk van het seizoen en het weer. Je kunt voor ongeveer $9 in de bus stappen.

Financiële zaken

Houd er rekening mee dat je maximaal 70 euro per dag kunt pinnen. De pinautomaten zijn niet altijd even betrouwbaar en daarom is het raadzaam om van te voren al geld op te nemen in een andere stad. Je kunt eventueel een creditcard meenemen om gedoe te voorkomen. Zorg er wel voor dat je je spullen goed in de gaten houdt. Laat bepaalde dure spullen bij voorkeur in het hotel of guesthouse, maar zorg ervoor dat het achter slot en grendel zit. Het blijft immers een arm land.

Klaar om te gaan?

Heb jij al zin in je rondreis door Laos? Het wordt een onvergetelijke ervaring! Natuurlijk vind jij de beste rondreis door Laos veilig en vertrouwd via Goedkoperondreis.com.

Pagina’s over Laos:

Rondreis Laos

Vakantie Vientiane

Vakantie Luang Prabang

Vergelijk hier direct alle reizen naar Laos

 

0
Goedkoperondreis.com