blog
Vakantie Vientiane

Vakantie Vientiane

Leestijd 2 Minuten

Vientiane is de hoofdstad en tevens grootste stad van Laos. Er wonen ruim 300.000 mensen en je vindt de stad in het uiterste noorden van het land. Het is daarmee een van de kleinere Aziatische hoofdsteden. Het is er ook tamelijk rustig. Vientiane heeft een aantal belangrijke tempels en monumenten die jaarlijks veel toeristen trekken. Ook locals zijn hier regelmatig te vinden.

Bezienswaardigheden bij een vakantie Vientiane

Vientiane heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn. Zo heeft de stad enkele belangrijke tempels en boeddhistische monumenten, waaronder Haw Pha Kaew Wat Si Saket en Pha That Luang.

Tempels

Er zijn verschillende tempels die je kunt bezoeken. De belangrijkste vind je in het centrum van de stad: Wat Si Saket. De tempel biedt plaats aan ruim 300 Boeddhabeelden waarvan veel al eeuwen oud zijn. Pha That Luang is ook zeker de moeite waard. Deze boeddhistische Stoepa wordt gezien als het symbool voor Laos. Net buiten de stad vind je nog een ander tempelcomplex.

Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe werd gebouwd in de jaren 60. Je betaalt een (kleine) entree om naar binnen te kunnen komen. Als je naar boven klimt heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Museum van Laotiaanse kunst

In dit museum vind je kunstobjecten van Laos. Je vindt er voornamelijk Boeddhabeelden. Je mag overigens niet fotograferen in het museum.

Museum van de Revolutie

Laos kent een lange geschiedenis. Als je meer wilt weten over de geschiedenis van het land is het Museum van de Revolutie een aanrader. Je leert er onder andere over het communisme dat in het land heerste. Er zijn veel foto’s en originele documenten bewaard gebleven van die tijd.

Overnachten in Vientiane

Er zijn genoeg guesthouses en hotels te vinden in de hoofdstad van Laos. Je kunt hier al voor ongeveer $5 per nacht overnachten. Het is wel raadzaam om de kamer van te voren even te bekijken, of alles daadwerkelijk naar wens is.

Vervoer

Alhoewel de stad vrij klein is, en alles op loopafstand is, kun je er natuurlijk voor kiezen om in de tuktuk te stappen. De tuktuks staan vrijwel overal wel en je kunt gewoon een prijsafspraak maken. Als toerist betaal je doorgaans iets meer, maar het is nooit veel. Als alternatief kun je ervoor kiezen om motor of een scooter te huren.

Hoe kom je er?

De stad heeft een kleine luchthaven, met verbindingen naar enkele steden in Azië. Denk hierbij aan Chiang Mai, Bangkok, Siem Reap en Hanoi. Er zijn maar drie gates op het vliegveld: het is dus erg klein!

Indien je vanaf Vang Vieng komt kun je per bus reizen. De rit duurt ongeveer vier tot zes uur, afhankelijk van het weer en het seizoen. Indien je vanuit Luang Prabang reist duurt de busreis maar liefst tien uur of langer.

Vanuit Thailand

Indien je vanuit Thailand komt kun je ervoor kiezen om met het vliegtuig te reizen, maar je kunt ook met de bus komen. Er zijn directe busverbindingen vanuit zowel Nong Khai, Udon Thani en Khon Kaen. Als je vanuit Bangkok komt is het vaak voordeliger om te vliegen naar Udon Thani en vervolgens de bus te pakken vanuit de Thaise stad. Je bent maar enkele uurtjes onderweg en het scheelt doorgaans 100 euro.

Klaar om te gaan?

Heb jij al zin in je rondreis door Laos? Het wordt een onvergetelijke ervaring! Natuurlijk vind jij de beste reis door Laos veilig en vertrouwd via Goedkoperondreis.com.

Pagina’s over Laos:

Rondreis Laos

Vakantie Vang Vieng

Vakantie Vientiane

Vakantie Luang Prabang

Vergelijk hier direct alle reizen naar Laos

0