Vakantie Vilnius Litouwen

geplaatst in: blog | 0

Vilnius is de hoofdstad van Litouwen en ligt in het zuidoosten van het land. De historische binnenstad is een toeristentrekpleister, waar ook veel oude universiteiten zijn gevestigd. In de historische binnenstad staan bovendien diverse kleine straatjes en verschillende mooie kerken. Een vakantie naar de Litouwse hoofdstad is zeker een aanrader. Vooral in de zomermaanden, als het weer goed is, is het een prachtige bestemming.

Klimaat

De Litouwse hoofdstad kent zeer verschillende temperaturen. Zo kan het in de winter aardig koud worden, maar kan het in de zomer ook weer extreem warm worden. De gemiddelde temperatuur, over het hele jaar gezien, is slechts 6 graden Celsius. In de wintermaanden kan het namelijk extreem koud worden, tot wel -15 graden Celsius, maar in de zomer kunnen de temperaturen ook wel oplopen tot 30 graden Celsius. Als je besluit om in de winter naar de stad te reizen, kun je het beste voldoende warme kleding meenemen. In de zomermaanden hoef je veel minder kleding mee te nemen. De zomer is dan ook de beste reistijd.

Bezienswaardigheden in Vilnius

Vilnius heeft diverse mooie bezienswaardigheden. Vooral het oude stadscentrum van de stad is prachtig. Ook heeft de stad diverse mooie musea en prachtige parken.

Europos Parkas

Het Europos Parkas ligt geografisch gezien in het midden van Europa. Het park is maar liefst 55 hectare groot en is absoluut een aanrader tijdens je vakantie naar de stad. Je vindt er diverse mooie kunstwerken van honderden kunstenaars.

Nationaal Museum

Het Nationaal Museum van de stad is gevestigd in een prachtig kasteel. In het museum kun je diverse tentoonstellingen bekijken. Je leert hier meer over Egyptische mummies, klederdracht en zelfs over Japanse zwaarden. Qua portretten zit je hier ook goed, want het museum herbergt er ontzettend veel.

Museum of Genocide Victims

Als je een bezoekje wilt brengen aan indrukwekkend museum, moet je absoluut naar het Museum of Genocide Victims gaan. Het gebouw verschaft informatie over de slachtoffers van de KGB. Je kunt er een rondleiding volgen die je vertelt over de geschiedenis. Ze vertellen onder andere hoe de KGB werd gemarteld en verhoord.

Oude stadscentrum

In het oude stadscentrum vind je diverse gezellige straatjes en pleinen. Je kunt hier lekker wandelen, shoppen en tegelijkertijd leuke bezienswaardigheden bekijken. Op het plein vind je onder andere een prachtige kathedraal en diverse historische panden.

Vervoer

Als je in de stad aankomt, heb je verschillende mogelijkheden om rond te reizen. Je kunt bijvoorbeeld reizen met de tram of met de bus. Beide openbaarvervoersmiddelen zijn erg goedkoop. Daarnaast kun je ook gemakkelijk reizen met een taxi. Taxi’s houden graag vast aan een vaste prijs, maar je kunt prima afdingen. Helaas rijdt men niet op meter.

Luchthaven

Het internationale vliegveld ligt ten zuiden van de stad. Vanaf de luchthaven kun je gemakkelijk naar het stadscentrum reizen. Er rijden onder andere trams en bussen naar de stad. De meeste mensen gaan met het vliegtuig naar de Litouwse hoofdstad, maar sommige mensen gaan ook via Duitsland met de boot naar Litouwen. Je kunt dan eventueel je eigen auto ook meenemen op de boot. Reizen met de auto naar Litouwen is ook een mogelijkheid, maar het is wel een aardig ritje.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Litouwen Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

kras-logo-300x175djoser-logo-300x175pharos-300x175koningaapshoestringbaobab-300x175sawadeea-logo-300x175prijsvrij-logo-300x175

 

Stedentrip Vilnius

stedentrips-300x175

 

Meer pagina’s over Litouwen:

Rondreizen door Litouwen
Trakai in Litouwen
Nida in Litouwen
Kaunas in Litouwen

 

Landen van Oost-Europa:

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van