blog
Vakantie Zürich

Vakantie Zürich

Leestijd 2 Minuten

Zürich is gelegen in het noorden van Zwitserland. De stad wordt gezien als het internationale centrum van de bankenindustrie. Het is tevens ook de rijkste stad van het land. Het is een zeer levendige stad en erg geliefd onder toeristen. Er zijn verschillende leuke bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie kunt bekijken en tot slot kun je er ook genieten van één van de vele goede restaurants en bars.

Klimaat

De temperaturen in de stad zijn over het algemeen iets hoger dan in nabijgelegen steden. Dit komt vanwege haar fraaie ligging aan de zuidelijke kant van de berg. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot zo’n 30 graden Celsius. Dat zijn dan wel extreem hete dagen. Over het algemeen wordt het zo’n 24 graden Celsius. In de wintermaanden kan het vriezen. In de nacht komt dit regelmatig voor. Overdag vriest het nauwelijks tijdens deze maanden.

Bezienswaardigheden in Zürich

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken tijdens je vakantie. De meest belangrijke bezienswaardigheden van Zürich zijn de Grossmünster, het Kunsthaus, het Zwitserse nationale museum en de Augustinerkirche.

Grossmünster

De Grossmünster werd in 1100 gebouwd en staat sindsdien symbool in de stad. De levendige kerk staat in het centrum van de oude binnenstad. Het valt ook direct op vanwege de twee prachtige torens aan de voorkant. Je kunt één van de twee torens beklimmen: de Karelstoren. Je zult daarvoor wel 187 treden moeten lopen. Goede wandelschoenen zijn daarom aangeraden.

Kunsthaus

Het Kunsthaus heeft verschillende beroemde kunstwerken. De collectie bestaat uit religieuze schilderijen uit de middeleeuwen, maar ook bijvoorbeeld uit Nederlandse kunst. Het museum herbergt enkele beroemde werken van onder andere Picasso en Monet. Het is dan ook één van de drukstbezochte musea van Zwitserland.

Nationale museum

Het nationale museum van Zwitserland is gevestigd in Zürich. De collectie bestaat uit historische en culturele voorwerpen. Met ruim een miljoen voorwerpen uit de prehistorie tot de huidige eeuw is de collectie vooral erg breed. Het gebouw is in gebruik sinds 1898 en is gebouwd in meerdere bouwstijlen.

Augustinerkirche

De Augustinerkirche werd gebouwd in de dertiende eeuw. De kerk heeft bijna 300 jaar leeggestaan en werd toen overgenomen door rooms-katholieken. Toentertijd is de kerk dan ook flink gerenoveerd. Zowel het interieur als het exterieur is prachtig om te zien.

Vervoer

Vanaf Amsterdam kun je rechtstreeks naar Zürich vliegen. Er zijn meerdere vliegtuigmaatschappijen waar je uit kunt kiezen. Als alternatief kun je ook met de auto reizen. De reistijd bedraagt dan zo’n 8 uur: het is ongeveer 825 kilometer rijden vanaf Amsterdam.

Het openbaar vervoer in de stad is prima geregeld. De stad heeft een zeer efficiënt openbaarvervoernetwerk dat bestaat uit bussen, trams en de S-Bahn. De haltes zijn allemaal goed aangegeven met borden. Als je van plan bent om veel met het openbaar vervoer te reizen is het raadzaam om een Zürich Card te kopen. Met deze kaart kun je een dag onbeperkt reizen met het openbaar vervoer en heb je tot slot gratis toegang tot diverse musea in de stad.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Zwitserland

 

0