blog
Vallei der Koningen

Vallei der Koningen

Leestijd 2 Minuten

Er zijn 63 graven gevonden in de Vallei der Koningen. Deze graven zijn niet allemaal toegankelijk, ook zijn het niet allemaal faraograven. De graven zijn genummerd. De nummers lopen op op basis van het moment wanneer ze zijn gevonden. Het graf met het laagste nummer is geopend in de oudheid. Het graf met nummer 63 is pas ontdekt in het jaar 2006. Voor elk grafnummer staan de letters KV, dit staat voor Kings Valley, Vallei der Koningen. Na jaar 1075 v.C. is de vallei verlaten, dankzij het groot aantal grafrovers. Hiervoor (van 1539 – 1075 voor Christus) werd de vallei in gebruik genomen.

Graf nummer KV 34: Thoetmosis III

Als je dit diepe graf ingaat komt de hitte je tegemoet. De wanden van dit graf zijn kaal, terwijl aan het plafon enorm veel gele sterren stralen. Verderop het graf zie je de grafkamer. Hier kom je vreemde afbeeldingen van luciferpoppetjes tegen. Het graf met afbeeldingen van slangen met vleugels en figuren met messen vormde voor de farao een eeuwige rustplaats.

Graf nummer KV 16: Ramses I

Ramses I was al behoorlijk op leeftijd toen hij benoemd werd tot farao. Ramses I was niet van koninklijke afkomst, hij heeft gediend in het Egyptische leger. Het graf van Ramses I is vrij klein, omdat hij maar zestien maanden farao was. Er was niet genoeg tijd om een groter graf te bouwen. Dit is dan ook de reden dat alleen de grafkamer versierd is met bijvoorbeeld de goden Osiris en Atum-Re-Chepri, die met de ruggen tegen elkaar op hun troon zitten.

Graf nummer KV 9: Ramses VI

Het graf van Ramses VI is tot 117 meter diep in de rotsen uitgehakt. Ramses VI heeft het graf overgenomen van Ramses V. De wanden van het graf staan vol met teksten uit zogenaamde ‘onderwereldboeken’. Deze boeken vertellen over de reis van de zon van oost naar west. Een paar jaar na de begrafenis van Ramses VI werd het graf geplunderd. Het graf is open sinds de oudheid. Op de wanden staat graffiti uit verschillende periodes.

Vind je ideale rondreis Egypte

Via Goedkoperondreis.com vind jij gegarandeerd jouw ideale rondreis door Egypte, tegen de beste prijs natuurlijk. Dat wordt dubbelop genieten in dit prachtige land!

Vergelijk hier direct alle reizen naar Egypte

 

 

0