blog
Variatie in wellness vakanties

Variatie in wellness vakanties

Leestijd 2 Minuten

Wie toe is aan een aan een wellness weekend of wellness vakantie, heeft diverse opties om daar invulling aan te geven. Velen kiezen voor een weekendje weg en een verblijf in een wellness hotel. Zo een hotel kan een hotel met binnenzwembad zijn, sauna of jacuzzi.  Er zijn ook hotels in Nederland waarbij de hotelkamer over een eigen jacuzzi of hottub beschikt. Ideaal voor een weekendje weg met zijn twee. De favoriete bestemming is voor velen aan zee. Noordwijk aan Zee bijvoorbeeld. Hieronder diverse voorbeelden van een mogelijk wellness vakantie.

Wellness vakantiehuisjes.

Als je langer dan een weekendje weg gaat en wilt genieten van wellness in je vakantiehuisje, kan je kiezen uit de verschillende mogelijkheden. Je kunt een huisje met jacuzzi huren, een huisje met sauna of een huisje met sauna en jacuzzi.De laatste mogelijkheid bied je de meeste variatie.  De combinatie van een privé sauna in het vakantiehuis en buiten jacuzzi is ideaal. Je kunt ongeacht de weersomstandigheden altijd genieten van wellness.  Relaxen, ontspannen en onthaasten, dat zijn de kenmerken van een wellness vakantie.

Vakantieparken met wellness faciliteiten.

Als derde optie heb je de mogelijkheid een accommodatie op een wellness vakantiepark te boeken. Deze vakantieparken hebben meestal een binnenzwembad, sauna en Turks Stoombad. Er bestaan ook vakantieparken met Beauty centra en Spa. Alles voor een relax vakantie op maat. Voor de persoon die wil onthaasten. Voor de familie- of vriendengroep die samen wil zijn genieten. Ook ideaal voor alleenstaanden.

Georganiseerde wellness reizen.

Indien je behoefte hebt aan het gezelschap van een groep, kan je deelnemen aan een wellness groepsreis. Denk ook aan ayurveda, yoga en meditatie. Deze reizen zijn bedoeld voor iedereen die behoefte heeft aan het gezelschap van gelijkgestemden. Met name organisaties zoals Spa Dreams en Puur en Kuur organiseren dit type groepsreizen. Het is meestal ook mogelijk om je als individu aan te melden voor een zo ontspanning groepsreis.

Onthaasten in drukke tijden.

We leven in een maatschappij waarbij de druk groot is en de lat hoog ligt. We hebben allemaal onze dagelijkse verplichtingen en sociaal netwerk. Het moeten presteren, levert voor velen druk, spanning en stress op. Dat zijn de ingrediënten voor vermoeidheid en soms overspannenheid. Om die redenen is het belangrijk er van tijd tot tijd op uit te gaan. Een verblijf in een hotel met zwembad of huisje met sauna en jacuzzi kan dan zorgen voor de noodzakelijke ontspanning. Deelname aan een groepsreis kan inspirerend en ontspannend werken.

Andere manieren om te relaxen.

Wandelen, fietsen, zwemmen en zeilen zijn ook manieren om te onthaasten en dat kan je makkelijk in je vakantie integreren. Huur bijvoorbeeld een huisje in de bossen of in de duinen en ga erop uit. Boek een wandelvakantie of fietsvakantie of een hotel met fietsverhuur. Er zijn vele manieren om tijdens je vakantie actief te zijn en tot rust te komen.

Vakantie in eigen land.

Nederland heeft meer natuur dan je wellicht denkt. Nog nooit in Ameland, Terschelling, Vlieland of Schiermonnikoog geweest? De Waddeneilanden zijn uniek en bieden de natuurliefhebber, wandelaar en fietser veel vakantiemogelijkheden. Maar ook vogelaars en watersport liefhebbers komen hier aan hun trekken. Wat dacht je van een vakantie in de Achterhoek, Sallandse Heuvelrug of Drenthe? Je kunt 365 dagen per jaar van een natuurbeleving genieten!
0
Goedkoperondreis.com