blog
Bezoek Venetië tijdens je vakantie in Italië

Bezoek Venetië tijdens je vakantie in Italië

Leestijd 2 Minuten

Ga je op vakantie in Italië? Dan ben je bijna verplicht om ook een bezoek te brengen aan Venetië. Ook als je nog nooit in Italië bent geweest, heb je toch het klassieke beeld van een stad met de bekende gondels voor ogen.

Beroemde stad aan Adriatische kust

Deze beroemde Italiaanse stad ligt aan de Adriatische kust in het noordelijke deel van het land. Venetië wordt ook de stad van het water genoemd. Andere bijnamen zijn “stad van bruggen” en “stad van lichten”.

Republiek Venetië

De stad was vroeger het bruisende centrum van de zelfstandige Republiek Venetië. De Venetianen domineerden de Adriatische zee en haalden hun inkomsten ook uit die zee. Handel en visserij waren belangrijk voor de staat, die bestond van de negende tot de achttiende eeuw.

Uit die tijd zijn nog altijd de grote herenhuizen goed te zien in de stad.
Het leven in Venetië vindt dagelijks plaats op het water. Door het vele water, is het vervoer in de stad ook afhankelijk van dat water.

Gondola en Vaporetto

De stad is opgebouwd uit 118 kleine eilanden. Deze worden met elkaar verbonden door de vele kanalen en bruggen in de stad. Er zijn maar liefst 150 kanalen en 400 bruggen. Een bezoek aan Venetië is daarom altijd een unieke belevenis.

De belangrijkste vorm van vervoer in Venetië is de Vaporetto. Dit is een soort gemotoriseerde waterbus.

Snel door de stad met de Vaporetto

De waterbus valt onder het openbaar vervoer in de stad en wordt onderhouden door de Actv Servizi di Mobilità.
Veel Venetianen zijn voor hun vervoer afhankelijk van de waterbussen.

Gondola hoofdzakelijk toeristisch vervoer

De gondola is de traditionele Venetiaanse boot. Deze smalle boot, uitstekend geschikt om de smalle kanalen van Venetië te bevaren, wordt tegenwoordig vooral door toeristen gebruikt.

Ook bij huwelijken en traditionele begrafenissen wordt nog gebruik gemaakt van de gondola.

Met een gondola door Venetië

Een bezoek aan Venetië is niet compleet zonder een tour door de stad met een Gondola. Er zijn verschillende soorten tours beschikbaar. Wil je eens iets heel anders? Kies dan voor een serenade tour.

Jouw vaartocht door Venetië wordt begeleid door een zanger en een gitarist of accordeonist. Veel vaartochten vertrekken vanaf de pieren in de buurt van de belangrijkste hotels in Venetië. In ongeveer een uur krijg je de belangrijkste bezienswaardigheden vanaf het water te zien, zoals de Santa Maria Formosa kerk en de Brug der Zuchten.

Toeristenkaart

In Venetië kun je een toeristenkaart gebruiken, die voordeel geeft op openbaar vervoer en toeristische attracties zoals musea, excursies en parkeren. De Venezia Unica is een handige stadspas die je toegang geeft tot gratis of goedkoper openbaar vervoer en toegang tot andere toeristische diensten.

Zelf je toeristenkaart samenstellen

De kaart is verkrijgbaar in verschillende versies, elk met eigen mogelijkheden en geldigheidsduur. Zo is er een voordelige jongerenpas en een 30+ kaart voor volwassenen.

Op de website en bij de fysieke verkooppunten kun je zelf een pas samenstellen. Je kunt direct kiezen voor een combinatiekaart, of zelf een kaart samenstellen met de vervoersmiddelen die je nodig hebt en attracties die jij wilt bezoeken.

Voor gebruik van het openbaar vervoer kun je kiezen uit kaarten voor 1, 2, 3 of 7 dagen.
Venezia Unica toeristenkaart

Een bezoek aan Venetië is dus niet compleet zonder een tour door de stad met een Gondola. Kijk bij de onze touroperators voor een Stedentrip Venetië

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Venetië .Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

 

0