• Verslag vakantiebeurs Utrecht 2017

Verslag vakantiebeurs Utrecht 2017

geplaatst in: blog | 0

Wij van Goedkoperondreis.com hebben deze week een bezoek gebracht aan de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs van Utrecht. De jaarlijkse Vakantiebeurs werd gehouden van 11 tot en met 15 januari. Het is de plek om op zoek te gaan naar de juiste vakantie, maar welke vakanties zijn dit jaar het populairste? Wij hebben het voor jullie uitgezocht!

Wat was er te doen op de Vakantiebeurs?

Honderden verschillende deelnemers stonden voor ons klaar om uit te leggen welke vakantiebestemming er dit jaar een ‘must’ zijn. De liefhebbers van buitenlandse hapjes konden een zogenaamde Culinaire Route lopen en het geheel nieuwe continent ‘Outfreeca’ maakte zijn debuut op de beurs. Het nieuwe bedachte continent stond is het teken van het actieve buitenleven, dan moet er gedacht worden aan vakanties voor wandelaars, kampeerliefhebbers en actieve activiteiten.

De Soloreiziger Route stond ik het teken van de vakantiegangers die alleen op ontdekkingstocht gaan. En voor de kinderen stond er ook een speciale Kids Route klaar. Al met al mogen wij van een groot succes spreken.

Wat viel ons op?

Direct bij binnenkomst krijg je door hoe groot de Vakantiebeurs is. Om half twee in de middag was het dan ook echt afgeladen met geïnteresseerde vakantiegangers. Wij konden gemakkelijk kenbaar maken welke bestemmingen verreweg de meeste interesse kende en welke bestemming het met minder bezoek moesten doen. De rust was te vinden in de hal met Afrikaanse bestemmingen, terwijl de drukte zich vooral ophield in de hal van Azië, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Verdeeld over een groot aantal hallen kon er gezocht worden naar een continent, inclusief het niet bestaande Outfreeca. De leeftijd van de bezoekers liep erg uiteen, zowel jong als oud was aanwezig op de Vakantiebeurs in Utrecht.

Populairste vakantiebestemmingen

De Nederlanders zijn druk op zoek naar de volgende vakantiebestemming en dit jaar lijkt het allemaal wat anders te liggen. De Nederlander gaat voornamelijk voor een veilige vakantie, landen als Turkije, Egypte, Marokko en Tunesië zijn een stuk minder in trek. Welke landen kunnen als de ideale vervanger worden gezien?

Noord-Amerika

Een van de meest drukbezochte continenten was toch zeker Noord-Amerika. Een stedentrip naar New York lijkt veel interesse te wekken, maar ook een rondreis in een camper sprak veel mensen aan. De prijzen voor een vakantie zijn zeer verschillend, maar er was voor elk budget wel wat te vinden.

IJsland

Een andere topper was een wel heel bijzondere vakantie naar IJsland. Het is niet te ver van huis en de bezoeker kan zichzelf onderdompelen in een totaal andere wereld, tenminste dat waren de woorden van ‘Ride-On Motortours’. Deze reisorganisatie biedt motorvakanties aan, waaronder naar het betoverende IJsland. Een 14-daagse rondreis over IJsland kost net geen drieduizend euro, maar dan krijg je wel wat. Denk aan dolfijnen en walvissen in het wild, gletsjers, fjorden en prachtige watervallen.

Azië

Azië is altijd wel in trek en zeker nu, de grote drukte verklapte veel in deze hal. De stand van YourWay2Go viel ons direct op. Deze reisorganisatie biedt vakanties aan naar Latijns-Amerika, Noord-Amerika, Midden-Oosten, Afrika en Azië. Het motto ‘Reizen zoals jij het wilt’, dat sprak ons in ieder geval wel aan. Goedkoop is het niet, maar dan zal er wel een vakantie worden afgestemd op jouw eigen wensen en die van de kinderen.

Aanrader of afrader?

Mocht je de kans krijgen om volgend jaar een bezoek te brengen aan deze beurs, ga er dan beslist heen. Elk soort vakantieganger kan hier de perfecte reisbestemming vinden, zeker de twijfelaars kunnen bij de Vakantiebeurs goed geholpen worden. Alle vakantiebestemmingen zijn van de partij, van Slovenië tot aan Zuid-Afrika. Mocht je alleen op zoek zijn naar een vliegticket, ook de grote luchtvaartmaatschappijen hebben een plekje gevonden op de Vakantiebeurs.

 

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van