• vlucht geannuleerd
  • lucht vertraging

Vlucht vertraagd ? Je hebt recht op vergoeding!

geplaatst in: blog | 0

Vlucht vertraagd? Kijk of je door de vertraging in aanmerking komt voor een financiële vergoeding.

Alle spullen pasten net in je koffer, je paspoort was je al bijna vergeten en met flinke stress kom je aan op het vliegveld. Je kijkt rond waar je moet wezen en dan zie je op het scherm: vlucht vertraagd. Komt dit je bekend voor? Het overkomt iedereen die reist wel een keer. Je vlucht wordt uitgesteld of zelfs geannuleerd. Heel vervelend, maar vrij weinig aan te doen. Er zijn echter een aantal dingen wat je in gedachten moet houden bij een vertraagde of geannuleerde vlucht.

Vertraging/annulering door natuurramp

Als een vlucht vertraagd is of geannuleerd wordt vanwege een natuurramp dan is er vrijwel nooit sprake van een vergoeding. Onder een natuurramp wordt een orkaan, tsunami of bijvoorbeeld een bosbrand verstaan. Dit is niet te wijten aan het vliegtuigmaatschappij of aan het vliegveld en daardoor gaan zij je niets vergoeden. Wel kan het zijn dat ze een vervangende vlucht of een vergoeding in geld aanbieden. Dit is ook afhankelijk van hoe lang de vertraging duurt.

Heb je een reis- en/of annuleringsverzekering afgesloten? Controleer de voorwaarden van je reisverzekering, want soms kun je gebruikmaken van hun diensten. Niet elke reisverzekering geeft een vergoeding als deze te maken heeft met een natuurramp. Mocht je vast komen te zitten op het vliegveld of ergens in het land vanwege een natuurramp, neem dan contact op met je reisverzekering om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Eventueel kun je zelfs nog terecht bij het calamiteitenfonds.

Vlucht vertraagd of geannuleerd door eigen schuld

Ben je zelf te laat op het vliegveld gekomen, doordat je een bus, trein of ander vervoersmiddel hebt gemist? Of ben je je paspoort en tas bent vergeten in het hotel? Helaas worden er dan geen vergoedingen uitgekeerd. Dit is buiten de macht van het vliegtuigmaatschappij om en de reisverzekering geeft je hier geen compensatie voor. De reisverzekering dekt vooral in gevallen van diefstal, geneeskundige kosten of kosten die te maken hebben met schade of verlies van je bagage. Ben je zelf te laat? Helaas kom je dan niet in aanmerking voor een vergoeding.

Vertraging/annulering door vliegtuigmaatschappij

Als een vliegtuigmaatschappij later vertrekt dan nodig is, vanwege bijvoorbeeld technische problemen, dan is er een kans dat je recht hebt op vergoeding. Een vliegtuigmaatschappij heeft vaak het protocol dat ze binnen de eerste drie uur geen compensatie hoeven te geven. Dus als je minder dan drie uur vertraging hebt, dan is de kans groot dat je niets ontvangt.

Heb je meer dan drie uur compensatie, dan moet de vliegtuigmaatschappij iets voor je regelen. Dit kan een compensatie in geld zijn of een vervangende vlucht of een hotelovernachting. Dit is afhankelijk hoe lang de vertraging duurt. Ook hier is het van belang dat je je reisverzekering controleert. Vaak valt vertraging of annulering onder een specifieke annuleringsverzekering. Heeft u deze afgesloten? Bekijk dan de voorwaarden, want vaak moet je meer dan acht uur vertraging hebben, wil je een vergoeding vanuit je reisverzekering krijgen. Neem altijd contact op om te kijken wat je het best kunt doen.

Vertraging/annulering door ziekte

Niemand hoopt op vakantie ziek te worden of een ongeluk te krijgen, maar helaas komt dit best vaak voor. Ben je onverwachts ziek geworden of is er sprake van ongeval, neem contact op met je reisverzekering, mits je deze hebt afgesloten. Zij weten vaak wel wat te doen en kunnen eventueel een hulpdienst inschakelen om vervoer te regelen of eventueel organiseren dat je nog een paar extra nachten in je hotel of appartement kunt verblijven.

Waar regel je de vergoeding?

Gelukkig staat het internet tegenwoordig bomvol met goede adviezen en tips. Heb je te maken met vertraging of annulering? Neem contact op met je de website om te kijken wat zij voor jou kunnen betekenen. Naast je vliegtuigmaatschappij zijn er enorm veel organisaties waar je een claim kunt indienen. Het gaat heel simpel via internet. Google op ‘vlucht vertraagd’ en er komen gelijk honderd hits tevoorschijn. Via één van de vele websites kun je een claim indienen. Je dient hierbij het vetrekpunt en aankomstpunt in te vullen, hoe lang je vertraging hebt en je vluchtnummer. Ook vul je hier op in of je vlucht vertraagd of geannuleerd is. Op basis van al je ingevulde gegevens krijg je op de website een eerste indicatie waar je recht op hebt. Succes!

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie