blog
Voordelen groepsrondreis Marokko

Voordelen groepsrondreis Marokko

Leestijd 2 Minuten

Marokko is een prachtig land gelegen in Noord-Afrika. Marokko staat vooral bekend om haar vriendelijke en gastvrije bevolking en de mooie bouwwerken. Om Marokko goed te leren kennen is het aan te raden een groepsrondreis Marokko te maken. Er zijn namelijk grote verschillen in cultuur tussen de diverse delen van het land. Je kunt natuurlijk zelf een rondreis samenstellen maar een groepsrondreis door Marokko is vaak een betere optie.

Voordelen groepsrondreis Marokko

Het grote voordeel van een groepsreis is dat je zelf weinig zorgen hebt over het organiseren van de vakantie. Vaak ligt de route die je gaat afleggen al vast en weet je welke bezienswaardigheden je gaat bezoeken. Natuurlijk wordt er gezorgd voor eten en drinken en een fatsoenlijke slaapplek. Ook reis je met gelijkgezinden mensen die allemaal willen genieten van een mooie groepsreis door Marokko.

Communicatie met met de lokale bevolking wordt een stuk makkelijker wanneer je reist met een gids of reisleider. Daarnaast wordt er ook gedacht aan de mensen die een beetje meer vrijheid willen en krijg je elke dag voldoende tijd om zelf in te delen. Met een groepsreis door Marokko zal je in ieder geval Casablanca, Marrakech en Rabat bezoeken. Ook de koningssteden Fez en Meknes zijn populair onder reizigers.

Casablanca

Casablanca is met bijna 6 miljoen inwoners de grootste stad van Marokko. Het wordt ook vaak gebruikt als startpunt van een groepsreis door Marokko. Wanneer je in Casablanca aankomt valt meteen op dat het overgrote deel van de huizen wit is. Aan dit fenomeen heeft de stad ook haar naam te danken, Wit Huis. Er is in het enorme Casablanca voor iedereen wel iets interessants te zien of te doen.

Het meest indrukwekkende bouwwerk van Casablanca is misschien wel de Hassan II Moskee. Deze moskee is maar liefst 200 meter hoog en biedt plaats aan 25.000 mensen. Ook het oude fort Skala wordt vaak bezocht tijdens een groepsreis. Dit oude fort is voor een groot deel bewaard gebleven, tot en met de kanonnen aan toe. Wanneer je tijdens een groepsreis in Casablanca nog andere plekken wilt bezoeken kun je dit natuurlijk altijd aangeven aan je gids of reisleider.

Marrakesh

Marrakesh is een van de vier koningssteden van Marokko. Dat wil zeggen dat het een van de vier steden is die ooit is uitgeroepen tot hoofdstad van het land en woonplaats van de toenmalige koning. In Marrakesh zit je goed wanneer je cultuur, historie en architectuur zoekt. Het oude deel van de stad heet Medina en staat vol prachtige moskeeën en andere gebouwen. Het El Badi paleis en de Koutabia moskee zijn erg populair onder veel toeristen. Ook de gigantische markt in het centrum is een echte trekpleister van Marrakesh.

Rabat

Rabat is net als Marrakesh een koningsstad en is de huidige hoofdstad van Marokko. Deze koningsstad heeft een rijke historie en wordt al sinds mensenheugenis bewoond. Door de tactische ligging aan zee is de stad uitgegroeid tot een van de belangrijkste steden van het land. De oude stadsmuren en de poort naar de stad (Bab Oudaïa) staan nog steeds ferm overeind en zijn zeker een bezoek waard. Het bekendste bouwwerk is echter de Hassantoren, die vanuit bijna heel de stad te zien is.

 

Vergelijk hier direct alle groepsrondreizen naar Marokko

 

0