blog
Waarom Varanasi de spirituele hoofdstad van India is

Waarom Varanasi de spirituele hoofdstad van India is

Leestijd 2 Minuten

Varanasi, of ook gekend als Benares, Kasi, Kashi of Banãras, bestaat al enkele duizenden jaren en is een stad die zo oud is als de tijd. Het heeft de wereld zien veranderen met de tijd. Ook is het een van de oudste bewoonde steden van de wereld. Volgens een legende werd Varanasi opgericht door Shri Shiva, een god uit het hindoeïsme. Misschien is het om deze reden dat de stad een eindeloze energie en spiritisme uitstraalt. Elk jaar trekt Varanasi in India hordes aan toeristen aan.

De stad moest worden aanbeden door Shri Shiva

Heb je ooit gedacht waarom, ondanks de aanwezigheid van de vele heilige en religieuze plaatsen, deze stad wordt aangeduid als de spirituele hoofdstad van India? De verhaallijn begint bij het oude Assi Ghat. Deze beroemde dijk kreeg zijn bijzondere naam niet vanwege de ligging dicht bij de Ganges rivier, want er zit namelijk een interessant mythologisch verhaal achter. Zoals het verhaal gaat, kreeg het zijn naam vanwege een executie die hier plaatsvond.

De formidabele en angstaanjagende Shri Shiva zou er tachtig demonen geëxecuteerd hebben in slechts één dag bij Assi Ghat. Daarna gebeurde er iets vreemds. Shri Shiva heeft afstand gedaan van het geweld dat er enorme slachtoffers heeft gemaakt in de oorlog. Hij instrueerde verder dat er geen doden meer zouden zijn in Assi Ghat en dat de stad moest worden aanbeden.

De toegangspoort tot de bevrijding van een ziel

Bovendien zei Shri Shiva ook dat de Assi Ghat heilig is geworden en dat de geesten van Assi Ghat de zonden van zelfs de meest zondige persoon zullen vergeven en hen naar het heil zullen leiden. De toen heersende dynastie van Kashi, waren de trouwe volgelingen van Shri Shiva.

Deze heeft niet alleen moorden in de buurt van Assi Ghats verboden, ze openden ook de deuren van crematie voor mensen uit elk koninkrijk, zonder afbreuk te doen aan kaste, geloofsbelijdenis of geslacht. Iedereen kan hier verlossing vinden. In de loop van de tijd werd het geloof in Varanasi, de toegangspoort tot de bevrijding van een ziel, belangrijker en een groot aantal mensen gingen er naartoe om hun laatste dagen door te brengen.

Het verbeteren van de mensheid

Hoewel het bovenstaande verhaal een mythologische verbeelding is van vele mensen, brengt het ons ertoe om dieper in onze ziel te kijken en moedigt het ons ook aan om onze daden tegenover de samenleving en de mensheid te verbeteren. Het kijken naar de avondceremonie in de Assi Ghat van Varanasi in India is een buitengewone ervaring.

Geloof en overtuiging is wat de psychologie van de mensen in Varanasi drijft. Afgezien van de Assi Ghat pier, heeft Varanasi nog veel andere plaatsen die van toeristisch belang zijn en die ook beroemd en verleidelijk zijn om te bezichtigen.

Bezoek het mooie India en boek een rondreis bij een van de volgende specialisten op dit gebied

0
Goedkoperondreis.com