blog
Walvissen en Dolfijnen Spotten In Mirissa

Walvissen en Dolfijnen Spotten In Mirissa

Leestijd 2 Minuten

Weer een stukje paradijs in Sri Lanka …

Mirissa is een beetje een kruising tussen het drukke Hikkaduwa waar je struikelt over de toeristen en Unawatuna, waar voor sommigen net weer iets te weinig te beleven is. Ondanks dat ook Mirissa een populaire badplaats en toeristische trekpleister is, geven veel toeristen de voorkeur aan Hikkaduwa of Unawatuna. Geen idee waarom! Overdag genieten aan het strand, waar de golven vooral in de periode november tot en met maart ideaal zijn voor zowel ervaren surfers als beginners. Lekker bijbruinen, een frisse duik nemen, waterskiën of je eerste surfles nemen: het kan allemaal aan het strand van Mirissa. In de avond verandert dit typische vissersstadje in een fonkelende verzameling eettentjes waar je kunt genieten van de dagelijks verse vangst

Walvissen, dolfijnen en schildpadden spotten

Mirissa is niet alleen een bekende surfspot. Een groot aantal toeristen komt speciaal naar Mirissa om verschillende bijzondere en uit de kluiten gewassen zeedieren te spotten. Dagelijks varen er tientallen bootjes uit die de Indische Oceaan afspeuren op zoek naar walvissen, dolfijnen en schildpadden. De zeestromingen zorgen er het hele jaar door voor dat de meeste toeristen niet voor niets het water opgaan en er altijd wel iets bijzonders te zien is. Ondanks dat sommigen hun bedenkingen hebben over eventuele schade die als dat massatoerisme kan veroorzaken, blijft het een zeer bijzondere ervaring om een school dolfijnen of kudde walvissen in hun natuurlijke habitat te mogen zien.

Wat is er nog meer te doen in Mirissa?

Alsof al het moois dat men op het strand en tijdens de excursies op zee nog niet genoeg is, zijn er nog een aantal andere dingen te doen wanneer je even iets anders wilt.
  • Breng een bezoek aan Galle of Unawatuna Mirissa is niet zo heel ver weg van Unawatuna en Galle. Een dagje er op uit trekken en de Oud-Hollandse stad van Galle te bekijken en het bijbehorende Galle Fort, mag eigenlijk niet ontbreken op je to-do-lijstje.
  • Huur een scooter Strandleven en scooters, we hebben het al eerder gezegd: een prima combinatie. Huur een scooter en verken de prachtige omgeving van Mirissa. Vergeet die tuk-tuk en maak die dagtrip naar Galle gewoon op de scooter. Het kost geen drol en het voelt heerlijk om te kunnen gaan en staan, zonder dat je elke keer de geldbuidel tevoorschijn moet toveren.
  • Snorkelen & Duiken De onderwaterwereld bij Mirissa is betoverend en helder. Snorkelen is eigenlijk een must en ook voor duikers heeft Mirissa alles dat nodig is om prachtige duiken te maken.
  • Spa, Pilates en Yoga In de vrije natuurlijk helemaal een worden met moeder natuur. je balans vinden of behouden: het kan in Mirissa. Vrijwel dagelijks worden er sessies georganiseerd, op het strand of op mooi punten in de stad. Voor inspiratie hoef je niet ver te reizen, je vindt het overal om je heen!

Hoe kom je in Mirissa?

Mirissa ligt een stuk verder dan Hikkaduwa, Galle en Unawatuna, dus de reis duurt ook wat langer. Het beste kun je vanuit Colombo de trein richting Galle nemen en daar overstappen op de trein naar Weligama. Vanuit Weligama neem je vervolgens een taxi of tuk-tuk. Er rijden ook bussen vanuit Weligama naar Merissa, maar na een 5 uur durende treinreis, hoe mooi die ook mag zijn geweest, heb je best een wat relaxter ritje verdiend.
Booking.com
0

Geef een antwoord

Goedkoperondreis.com