blog
Wandelen en vogels kijken op Grand Cayman

Wandelen en vogels kijken op Grand Cayman

Wandelen en vogels kijken op Grand Cayman

Terwijl de meeste bezoekers van Grand Cayman veel tijd doorbrengen met genieten van de bezienswaardigheden onder water, van de natuurlijke schoonheid van het Caribisch gebied, of door te ontspannen op het strand, zijn er tal van spannende activiteiten op het land voor de actieve of avontuurlijke reiziger.

Het grootste eiland van De Kaaimaneilanden de Grand Cayman en zijn zustereilanden, Cayman Brac en Little Cayman, zetten zich al lang in voor het behoud van hun diverse omgevingen en natuurlijke Caribische schoonheid. Een van de beste manieren om de ecologische resultaten van de milieuprogramma’s van Grand Cayman te ervaren, is door in het binnenland van het eiland te wandelen om de levendige dieren in het wild te observeren.

De Kaaimaneilanden zijn niet alleen de permanente thuisbasis voor vele soorten vogels. Het is ook hun favoriete broedplaats. De eilanden bieden daarom een aantal beschermde vogelreservaten. Wanneer je Grand Cayman bezoekt, probeer dan wat tijd door te brengen met het kijken naar de lucht en geniet van een van de eenvoudigste, maar meest lonende genoegens van het eiland.

Opwindende wandelpaden

Een van de meest opwindende wandelingen in het Caribisch gebied is de Grand Cayman’s Mastic Trail, een pad van ongeveer 3 kilometer door een van de laatst overgebleven droge subtropische bossen in de regio. Naast het feit dat toeristen er een glimp kunnen opvangen van verschillende planten- en diersoorten die uniek zijn voor de Kaaimaneilanden, is deze wandeling door het midden van Grand Cayman ook een van de meest ontspannende activiteiten van het eiland.

Elders op het eiland kunnen bezoekers paden vinden die door palmbomen en mangroven slingeren, of ze kunnen langs de kustlijn wandelen en genieten van het eindeloze Caribische landschap. Bij het koppelen van wandelen met een beetje vogels kijken, kan je genieten van een van de favoriete bezigheden van Grand Cayman.

Natuur- en vogelspottochten

De paden van Grand Cayman kunnen het hele jaar door worden genoten voor casual buitenplezier of als onderdeel van lokaal begeleide natuur- en vogelspottochten. Tijdens uitstapjes om vogels te spotten, kan je genieten van een weelderige natuurlijke omgeving en ideale omstandigheden, terwijl je leert over enkele van de meest fascinerende gevleugelde wezens op de planeet.

Het piekseizoen met honderden vogels

Tijdens het piekseizoen waarbij de meeste vogels te zien zijn, is het mogelijk om meer dan 200 verschillende soorten te zien. Sommigen van hen zijn permanente bewoners, maar anderen passeren dan gewoon over het eiland.

Welke vogels kan je spotten op Grand Cayman?

Als je kiest voor een wandeling door de bossen van het binnenland van Grand Cayman, inclusief de populaire Mastic Trail, heb je waarschijnlijk de kans om enkele van de volgende eilandvogelsoorten te spotten: het Suikerdiefje, de Caribische Elaenia, de Bahamakoningstiran, de Roodpootlijster, de Vireo, de Kaaimanzanger en de Zenaida duif.

Hoewel de zomermaanden het toerisme buiten het seizoen voor Grand Cayman markeren, vinden verschillende gevleugelde bezoekers elk jaar in deze tijd hun weg naar het eiland. Onder de verschillende soorten die naar de Kaaimaneilanden komen als onderdeel van jaarlijkse kweekrituelen, zijn hier slechts enkele van de meest interessante gasten: de Antilliaanse nachtzwaluw, de Baardvireo, de grijze Tyrannus en de Witstaartkeerkringvogel.

Bovendien zijn er op de Kaaimaneilanden meer dan 70 verschillende soorten trekvogels waargenomen, inclusief alles van eenden en zilverreigers tot flamingo’s en lepelaars. Onderzoekers en vogelaars letten echter een beetje op de wetland vogels die op Grand Cayman en haar zustereilanden broeden. Sommige van de wetland soorten die in deze speciale categorie vallen zijn de Stelt met zwarte hals, de groene reiger, de fuut, de driekleurige reiger, de West-Indische fluitende eend, de Willet en de geel gekroonde nachtreiger.

Een geweldige plaats voor vogelaars

Jarenlang stroomden vogelaars ook naar Grand Cayman en zijn vogelreservaten om een glimp op te vangen van beschermde soorten in een natuurlijke habitat. Het kleine eiland Grand Cayman heeft zeven verschillende vogelreservaten, waaronder populaire locaties als het Queen Elizabeth II Botanic Park en het Majestic Reserve, die allebei unieke gevleugelde soorten en een ongelooflijke verscheidenheid aan planten- en dierenleven ondersteunen.

Als je een dagtocht maakt naar een van de zustereilanden, krijg je verschillende mogelijkheden om een aantal echt opmerkelijke soorten te observeren in hun beschermde omgevingen. De bedreigde Brac-papegaai is bijvoorbeeld te vinden in Cayman Brac’s buitengewone 180 hectare grote papegaaienreservaat, terwijl het Booby Pond natuurreservaat van Little Cayman de thuisbasis is van de grootste kolonie Roodvoetige Sula’s op het westelijk halfrond.

Een spannende vakantie in een prachtige natuur

Hoewel Grand Cayman bekend staat om zijn prachtige stranden en ongelooflijke duikmogelijkheden, is er veel meer te zien dan op het eerste gezicht lijkt. Door te voet door het binnenland van Grand Cayman te gaan of een van de vogelreservaten van het eiland te bezoeken, kan je een spannende, maar te vaak over het hoofd geziene kant van deze speciale Caribische bestemming ervaren.

De volgende touroperators bieden je de mogelijkheid voor een rondreis door de Kaaimaneilanden

0