blog
Wat is er te doen in Alicante?

Wat is er te doen in Alicante?

Leestijd 2 Minuten

Alicante is een prachtige stad in Spanje die met een zeer hoge snelheid groeit. Deze geweldige stad ligt aan de voet van de berg Benacantil. De plaats werd eerder bewoond door 7000 stamleden. Door zijn de natuurlijke schoonheid en de geweldige schilderachtige locaties van de stad gaan er elk jaar opnieuw veel toeristen naartoe.

Wat is er te doen in Alicante?

Er zijn veel plaatsen die je graag zult zien in Alicante.

Het kasteel van Santa Barbara

Het kasteel van Santa Barbara ( zie foto) is een van de prachtige plekken die een toerist moet bezoeken tijdens een vakantie. De top van het kasteel biedt een ongelooflijk uitzicht op de stad, het strand van Postiguet en de haven.

Kerken en kathedralen

Alicante heeft beroemde kerken, kathedralen en kloosters. Drie van de meest elegant gebouwde kerken in de stad die je moet zien zijn Santa Faz, de kathedraal van San Nicolas en de basiliek van Santa Maria. Klooster Santa Faz werd gebouwd in de 16e eeuw. Er zijn schilderachtige locaties en bezienswaardigheden rond de kerken die het bekijken meer dan waard zijn.

Musea in Alicante

Als je een liefhebber bent van antieke en oude dingen en nieuwsgierig bent om meer te weten te komen over hun geschiedenis, dan is een bezoek aan het museum van Alicante een must. Het archeologisch museum van Alicante staat bekend als een van de beste musea in Europa. Een ander museum dat bewonderende werken van Miro Dali, Picasso en Sempere tentoonstelt, is het museum voor hedendaagse kunst. In het archeologisch museum Luncentum vind je informatie over de hele geschiedenis.

Winkelen in Alicante

Winkelen is altijd leuk, vooral als je vanuit een ander land winkelt. Dan krijg je veel meer keuzes om te verkennen en dingen om te kopen. Alicante is de meest ideale plek voor iedereen die wel of niet van winkelen houdt. Je zal zeker iets vinden dat past bij de interesse in de markt. De plaats is beroemd om zijn heerlijke, zelfgemaakte chocolade van Villajoyosa. Je moet ook de beroemde Fondillon zoete wijn, gezouten visvlees en jijona proberen, de specialiteit van Alicante.

Verblijven in Alicante

Voor jouw verblijf in de stad kan je kiezen uit het uitgebreide aanbod aan villa’s, hotels en appartementen. Je kan goede deals vinden voor deze vakantiebestemming en een verblijfplaats kiezen op basis van jouw budget en het soort luxe dat je wenst te genieten tijdens je vakantie.

De Spanje reizen specialisten:

0