Wellington de hoofdstad van Nieuw-Zeeland

geplaatst in: blog | 0

Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland en is een belangrijk vertrekpunt naar het Zuidereiland. De stad ligt immers in het zuiden op het Noordereiland. Er worden geregeld festivals en voorstellingen georganiseerd, waar ook veel toeristen op af komen. De stad heeft ook enkele leuke bezienswaardigheden die je tijdens een vakantie naar de stad kunt bekijken.

Klimaat

De stad kent tijdens de zomermaanden aangename temperaturen tussen de 20 en 25 graden Celsius. In de wintermaanden daalt de temperatuur tot zo’n 12 graden Celsius. Het vriest daarmee vrijwel nooit in de stad. Er valt door het hele jaar heen wel vrij veel regen. Dat heeft te maken met de ligging aan de Tasmanzee.

Bezienswaardigheden in Wellington Nieuw-Zeeland

De hoofdstad van Nieuw-Zeeland heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Botanische tuin, de City to Sea Bridge en Te Papa Tongarewa.

De City to Sea Brigde

De City to Sea Bridgde is een opvallende brug in Wellington. Het werd in 1994 gebouwd om het centrum met de waterwijk te verbinden. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht over de skyline van de stad. Het is een bekende en populaire toeristentrekpleister vanwege de ligging, de architectuur en het uitzicht.

Te Papa Tongarewa

Het nationale museum van Nieuw-Zeeland heet het Te Papa Tongarewa. De collectie is opgedeeld in vijf verschillende kleinere collecties: art, maori, pacific, natural en history. De maori cultuur is vooral een aanrader.

Botanische tuin

De Botanische tuin van Wellington beschikt over ruim 25 hectare beschermd bos. Het landschap heeft verschillende bomen, kleurrijke bloemen en diverse mooie planten. De tuin bestaat al sinds 1968 en wordt vooral drukbezocht in de lente. Dan beginnen de planten te bloeien en ziet het er echt prachtig uit.

Uitgaan in Wellington

Als je in Nieuw-Zeeland wilt uitgaan, is Wellington the place to be. Er wonen veel studenten en daardoor zijn er veel hippe bars en stijlvolle clubs geopend. Cuba Street is een drukbezochte barstraat waar veel jong publiek komt. Enkele populaire bars zijn Matterhorn, Havana Bar en Monkey Bar. Matternhorn stond een tijdje op nummer vijf van de beste bars ter wereld. Je kunt er heerlijke cocktails drinken en tevens kun je er lekker eten. Het restaurant is erg goed. Havana Bar organiseert vaak live optredens onder de locals van de stad en Monkey Bar staat vooral bekend om haar goede cocktails. Ook hier worden veel goede optredens georganiseerd.

Vervoer

De meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van het centrum. Je hoeft dus niet per se met het openbaar vervoer te reizen, maar dat kan uiteraard wel. Je hebt meerdere openbaarvervoersmogelijkheden. De meeste mensen reizen met de bus, de cable car, de taxi of per boot. Dus buslijndienst is in handen van GO Wellington. Deze busmaatschappij verzorgt zo’n 200 buslijnen en 65 trolley-bussen.

Net als in Nederland heeft men hier een OV-chipkaartsysteem. De cable car brengt je bovenop de heuvels van de stad. Uiteraard heeft de stad ook verschillende taximogelijkheden. Er zijn verschillende taxistandplaatsen in de stad, maar je kunt ook gewoon een taxi bestellen. Taxi’s zijn over het algemeen wel vrij prijzig. Doordat de stad vooral omgeven wordt door water, is de boot ook een populair vervoersmiddel. Veel mensen vertrekken vanaf Wellington naar het Zuidereiland per boot.

Een rondreis Nieuw-Zeeland boeken?

Het is belangrijk om alle rondreizen naar Nieuw-Zeeland goed te vergelijken. Op deze pagina vind je bijna alle aanbieders voor een rondreis Nieuw-Zeeland. Ook kan je naar onze reisorganisatie pagina om nog meer reisorganisaties te vergelijken, wel is het zo dat niet alle aanbieders op de reisorganisatie pagina aanbod hebben naar Nieuw-Zeeland. Ook wordt een rondreis Nieuw-Zeeland vaak aangeboden in combinatie met een rondreis door Australië. Wij hopen dat je op onze site een leuke rondreis naar Nieuw-Zeeland hebt kunnen vinden!
Nieuw-Zeeland is leuk in combinatie met een rondreis op Tasmanië

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Nieuw-Zeeland Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

fox-logo-300x175kras-logo-300x175sawadeea-logo-300x175djoser-logo-300x175snp-logo-300x175koningaapbaobab-300x175

 

Pagina’s op deze website over Nieuw-Zeeland

Zuidereiland-Otago-Canterbury
Zuidereiland: Malborough, Nelson en Golden Bay
Nationale parken: Westland en Whanganui
National Park Te Urewera
National Park Paparoa
National Park Nelson Lakes
Natuurtoppers in Nieuw-Zeeland
Paragliden in Nieuw Zeeland
Culturele tocht door Nieuw-Zeeland
7 Nationale parken in Nieuw-Zeeland
Wandeltochten in Nieuw-Zeeland
National Park Tongariro
Westkust en Mackenzie
De oudste stad Dunedin
Noordereiland Oost- en Westkust
Noordereiland Kop en het Midden
Beste reisperiode Nieuw Zeeland
De stad Christchurch
De stad Auckland
De stad Wellington
National Park Rakiura
De Great Walks Nieuw-Zeeland

 

np

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van