Westkust van Nieuw-Zeeland en Mackenzie

geplaatst in: blog | 0

Waarom naar Nieuw-Zeeland ?

Nieuw-Zeeland is een land met prachtige natuur. Er bevinden zich zo’n 14 nationale parken. Alle parken worden hier op deze site besproken.

Lake Brunner

Het plaatsje Moana en het Lake Brunner is een geliefde plek bij veel toeristen vanwege de vele ontspanningsmogelijkheden en vakantiesfeer. Sportvissers kunnen zich uitleven op het meer waar veel forellen zwemmen. Hier kun je ook lekker relaxt een vaartochtje maken. Of maak een wandeling langs het meer.

Uniek reigerreservaat

Het Waitangiroto reservaat is de enige plek in Nieuw-Zeeland waar reigers leven en broeden. Het reservaat ligt in een regenwoud, iets ten noorden van de Franz Josef gletsjer. In een 3 uur durende excursie word je met een jetboat naar het reservaat gebracht. Behalve de reiger zie je onder andere steltlopers, zwarte aalscholvers en lepelaars. Reigers zijn van oktober tot maart te zien.

De Okarito-Lagune

17 kilometer van Whataroa leven er meer dan 70 vogelsoorten in de Okarito-lagune. Bezichtig de lagune en vogelsoorten in een kajak of te voet. Je hebt 3 schitterende wandelingen van 30 minuten tot 3 uur. Naast de vele vogelsoorten die je ziet heb je een schitterend uitzicht over zee, de bergen en het regenwoud van het Westland National Park.

Lake Tekapo

Met 88 vierkante kilometer is het Lake Tekapo op 8 na grootste meer van Nieuw-Zeeland. Lake Tekapo is een gletsjermeer dat 18.000 jaar geleden in de ijstijd is ontstaan op 710 meter. Hiermee is het Nieuw-Zeelands hoogstgelegen meer. ’s Zomers verandert de oever in een enorm woud van duizenden paarse, witte en roze lupines. ’s Winters is het meer en de omliggende bergen bedekt met sneeuw. Zowel in de winter als in de zomer heb je een schitterend uitzicht over het meer met de omliggende bergen van de Mt. Cook en het Mt. Aspiring park.

Tenslotte de beste manier om Nieuw-Zeeland te ontdekken, is door te wandelen over de vele wandelpaden die Nieuw-Zeeland rijk is.

Nieuw-Zeeland is leuk in combinatie met een rondreis op Tasmanië

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Nieuw-Zeeland Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

fox-logo-300x175kras-logo-300x175sawadeea-logo-300x175djoser-logo-300x175snp-logo-300x175koningaapbaobab-300x175

 

Interessante pagina’s op deze website over Nieuw-Zeeland

Zuidereiland-Otago-Canterbury
Zuidereiland: Malborough, Nelson en Golden Bay
Nationale parken: Westland en Whanganui
National Park Te Urewera
National Park Paparoa
National Park Nelson Lakes
Natuurtoppers in Nieuw-Zeeland
Paragliden in Nieuw Zeeland
Culturele tocht door Nieuw-Zeeland
7 Nationale parken in Nieuw-Zeeland
Wandeltochten in Nieuw-Zeeland
National Park Tongariro
Westkust en Mackenzie
De oudste stad Dunedin
Noordereiland Oost- en Westkust
Noordereiland Kop en het Midden
Beste reisperiode Nieuw Zeeland
De stad Christchurch
De stad Auckland
De stad Invercargill
De stad Wellington
National Park Rakiura
De Great Walks Nieuw-Zeeland

 

np

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van