blog
Winkelen in Rome

Winkelen in Rome

Een stedentrip leent zich uitstekend om te winkelen in Rome. Dat doe je het best in het centrum van de Italiaanse hoofdstad. In Rome zijn natuurlijk alle bekende merken vertegenwoordigd, maar ook budget shoppen is er prima mogelijk.

Bekende merken shoppen

Prada, Armani, Gucci, Ferragamo, Louis Vuitton, Bulgari. Het zijn maar een paar van de shops van bekende designer merken die de stad rijk is. Je kunt er niet om heen. Veel van deze winkels zijn gevestigd in de buurt van Scalinata della Trinità dei Monti, de Spaanse Trappen, aan het Piazza di Spagna.

Populaire winkelgebieden Rome

De winkels vind je in het gebied tussen de Via del Babuino en de Via del Corso. Dit deel van Rome wordt beschouwd als de beste plek voor alle haute couture shops en boetieks.

Merken als Versace, Fratelli Rossetti, Fendi en La Perla vind je ook op Piazza Mignanelli, Piazza di Spagna, Via Bocca di Leone, Via Borgognona en Via Condotti.

Bijzondere winkelstraten Rome

Geen zin in drukke winkelcentra of haute couture? Als je lopend door Rome dwaalt, kom je bijzondere winkeltjes tegen. Het kost misschien wat extra tijd, maar het is zeer de moeite waard om rond te dolen op zoek naar echt bijzondere shops.

Succes verzekerd in de Via delle Carrozze, Via Frattina en Via della Croce. Het echte Italiaanse leven kun je ontdekken op de markt op het Piazza Campo de’ Fiori.

Goedkoop winkelen in Rome

Op steenworp afstand van Vaticaanstad kun je tegen lagere kosten winkelen in Rome. In het bijzonder de Via Ottaviano en de Via Cola di Rienzo. Beide zijn ook goed te bereiken vanaf de bus en metrohalte Ottaviano.
Schoenen, kleding en accessoires maar ook huishoudelijke artikelen, kunst en antiek zijn hier te vinden.

Restaurant Gusto

Even uitrusten en bijtanken na het shoppen in Rome kan bijvoorbeeld bij Gusto aan de Piazza Augusto Imperatore 7. Een moderne gelegenheid waar veel lokale jong-professionals aanschuiven voor een drankje aan de bar of een maaltijd in de pizzeria.

Via Giulia

Achter het Palazzo Farnese vind je de Via Giulia. Eén van de mooiste en meest intieme straten van Rome. Hier vind je diverse antiekwinkeltjes, maar ook kunstgaleries. De straat is ontworpen voor Paus Giulio II. Op nummer 140 vind je een winkeltje met de naam Magie di Casa. Hier vind je handgedrukte katoenen en linnen producten, zoals handdoeken en theedoeken.

Winkelen in Joodse wijk Rome

In de Joodse wijk vind je nog meer stoffen winkels. Fratelli Bassetti Tessuti aan de Via Vittorio Emanuael II 73 is één van de grootste stoffen winkels van de stad. Je vindt er 200.000 stoffen in alle denkbare kleuren en van elk materiaal. Ook als je geen stofjes nodig hebt, is deze winkel een ware belevenis.

Schoenen en tassen

Wie Italië zegt, zegt schoenen en tassen en andere lederen producten. Fausto Santini op Via Frattina 120, is een Romaanse maker van lederen schoenen en tassen. Zijn designs vind je in een minimalistisch ingerichte winkel.

Niet ver van Piazza San Lorenzo in Lucina, aan de Via di Campo Marzio 35, zit één van de meest hippe shop in fashion accessoires. Bij Manecchi zijn ze altijd op zoek naar nieuwe merken. Kettinkjes, armbanden, tassen en vooral schoenen, voornamelijk van Italiaanse designers.

Italiaans ijs in Rome

Tot besluit van een lange dag winkelen in Rome, is het tijd voor echt Italiaans ijs. De lokale bevolking is zomer of winter niet weg te slaan bij Giolitti. Je vindt deze typische Italiaanse ijssalon nabij het parlementsgebouw aan de Via Uffici del Vicario 40.

Ze hebben er veel verschillende, overheerlijke smaken. Leuk om te weten dat ze in 1890 op deze locatie begonnen met de verkoop van melk. De wijk waar Giolitti is gevestigd, leent zich uitermate voor een relaxte wandeling met een lekker ijsje in de hand. Giolitti ijssalon

Voor onze Belgische bezoekers

Wij hebben een speciale website voor wie vanuit België een citytrip naar Rome wilt maken. Op CitytripRomeXL.be vind je informatie over activiteiten, hotels en bezienswaardigheden in Rome. Naast de grote hoeveelheid informatie die jouw citytrip naar Rome flink zal vergemakkelijken is er ook de mogelijkheid te vergelijken bij alle betrouwbare citytrip Rome aanbieders.

Interesse om een stedentrip Rome te boeken?

Onze aanbieders zijn zorgvuldig uitgekozen en wij hebben er voor gezorgd dat we alleen betrouwbare maar ook de goedkoopste aanbieders aanbieden. Zodat jij altijd de beste en goedkoopste stedentrip Rome kan gaan boeken!

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Rome. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

 

0