blog
Winter Efteling – Kerstvakantie

Winter Efteling – Kerstvakantie

De Efteling is zonder twijfel één van de populairste pretparken in Nederland. Vanaf 19 november 2020 tot en 31 januari 2021 transformeert het park in een winters paradijs. De Winter Efteling is een begrip en jij kan het echte kerstgevoel nu ook in de coronatijd gewoon beleven. Breng een bezoek aan de Warme Winter Wide of laat je verrassen bij één van de Vreugdevuren. Ga in de kerstvakantie naar de Winter Efteling!

Het bekende Sprookjesbos heeft ook een winterthema gekregen en de populaire attracties zijn allemaal geopend. Je moet dan denken aan de Droomvlucht, de Fata Morgana en natuurlijk ook de onwijs spannende achtbaan Python. Het sprookjesachtige thema maakt een bezoek aan de Efteling extra speciaal en intiem.

Tickets reserveren voor de Winter Efteling

De Winter Efteling is populair en daardoor ook erg drukbezocht. Daar zit ook gelijk een pijnpunt, want vanwege het coronavirus is er niet voor iedereen plek in het pretpark. Het is daarom noodzakelijk om alvast van te voren een ticket te kopen en een dag te reserveren. Let op, vol is vol. Je kan uitsluitend een tijdslot reserveren, dus denk goed na. De richtlijnen van het RIVM zijn geldig in het gehele park, dus ook voor de accommodaties. Een pluspunt is echter dat de Winter Efteling een stuk rustiger is dan normaal, waardoor je minder lang in de rij hoeft te staan voor de attracties.
efteling 4532438 1280
efteling 4393688 1280

Zitplaatsen in het pretpark

Het RIVM heeft besloten dat de restaurants gesloten moeten blijven. Hierdoor kan je in de Efteling ook geen plaatsnemen in de restaurants. Daarom zijn er door het gehele park overdekte zitplaatsen gemaakt, zodat iedereen even tot rust kan komen. Het gaat om tenten die de gasten droog moeten houden, vanzelfsprekend is er ook alles aan gedaan om de tenten warm te houden. Let op, het kan zijn dat de restaurants in de kerstvakantie weer gewoon geopend zijn.

Mini-supermarkt in de Winter Efteling

Aangezien de gasten in de Winter Efteling geen maaltijden kunnen kopen in de restaurants heeft het park besloten om een eigen mini-supermarkt te openen. De Spar supermarkt is geopend nabij het Carrouseltheater. Je kan allerlei soorten hapjes en drankjes aanschaffen tegen eerlijke prijzen. Je moet denken aan broodjes, koeken, chocolade, chips en ga zo nog maar even door. Betalen kan uitsluitend contactloos, oftewel met een pinpas. Er mogen maximaal 25 bezoekers tegelijk in de mini-supermarkt aanwezig zijn.
Winter Efteling – Kerstvakantie

Overnachten nabij de Winter Efteling

Je kan een bezoek aan de Winter Efteling ook compleet maken met een overnachting zeer dichtbij het pretpark. Je kan kiezen voor een nachtje in een vakantiehuisje of in het populaire Efteling Hotel. Zodra je een overnachting, midweek of zelfs een week boekt dan krijg je vanzelfsprekend ook onbeperkt toegang tot de Winter Efteling. Kinderen tot en met drie jaar oud krijgen sowieso gratis toegang tot het park en mogen kosteloos overnachten in één van de verblijven.

Efteling Hotel

Het Efteling Hotel is misschien wel de mooiste plek om sprookjesachtig te overnachten. Het hotel ligt op enkele minuten van het pretpark en beschikt over vier sterren. Je kan kiezen uit een basiskamer of een hele luxe suite. Het Efteling Hotel ziet er van de buitenkant uit als een kasteel, geweldig voor de kinderen. Het interieur straalt luxe uit en de bedden zijn van een geweldige kwaliteit. Er is in het hotel ook voldoende te doen voor de kinderen, waaronder spelen in het Speelkasteel. Het Efteling Hotel beschikt over een restaurant en een bar. Parkeren bij het hotel is gratis.
efteling 1206695 1280

Vakantiepark Loonsche Land

Het vakantiepark Loonsche Land is gelegen in het gelijknamige natuurgebied. Je loopt binnen een paar minuten al naar het pretpark, waar je natuurlijk onbeperkt gebruik van mag maken. Reserveren is namelijk niet noodzakelijk als jij overnacht op het vakantiepark Loonsche Land. De vakantiehuisjes zijn relatief eenvoudig, maar wel voorzien van alle benodigdheden. Op het vakantiepark kunnen de kinderen zich goed vermaken en buitenspelen. Er is zelfs een mini-kinderboerderij aanwezig met allerlei leuke knuffelbare dieren. Ontbijten, lunchen en dineren is mogelijk in het Restaurant De Proeftuyn. De gerechten worden gemaakt met producten uit eigen tuin.

Losse tickets kopen voor de Winter Efteling

Je kan op de website van de Efteling eenvoudig tickets aanschaffen voor de Winter Efteling. Een kaartje kost 38 euro en kinderen tot en met drie jaar krijgen gratis toegang. Let op, je dient wel een tijdslot te reserveren. Zonder een reservering krijg je geen toegang tot het pretpark. Wij raden je ook aan om gelijk een parkeerkaartje te kopen, deze zijn online verkrijgbaar voor 12,50 euro. Reserveren kan voor groepen tot maximaal acht personen. Alle bezoekers dienen uit één en hetzelfde huidhouden te komen.
winter efteling kerstvakantie

ANWB Ledendag in de Winter Efteling

De Efteling is op zaterdag 21 november, zaterdag 5 en zondag 6 december het domein van ANWB-leden. Kom tijdens de winter naar de Efteling, waar talloze twinkelende lichtjes je gids zijn. Laat je leiden langs besneeuwde dennenbomen naar je favoriete sprookje, betoverende attractie en sfeervolle pleinen met winters entertainment en warme lekkernijen. Beleef samen de mooiste momenten in de Winter Efteling.

Op 21 november, 5 en 6 december is de Efteling geopend van 10.00 tot 19.00 uur. Ervaar de betovering van de Winter Efteling voor € 21,- per persoon (inclusief parkeren)! Voor deze actie geldt op=op.

Let op: zaterdag 21 november is uitverkocht! Voor deze dag zijn geen tickets meer verkrijgbaar.

0