blog
Wintersporten in Davos, Zwitserland

Wintersporten in Davos, Zwitserland

Wij laten je graag kennis maken met één van de bekendste skilocaties in Zwitserland. In Davos kun je al bijna 100 jaar skiën. In 1934 werd de eerste lift ter wereld geopend in deze plaats. Sindsdien is Davos uitgegroeid tot een enorm populaire bestemming voor wintersportliefhebbers.

De reis en overnachten

Vanaf Utrecht rij je in ongeveer 8,5 uur naar Davos, een reis door Duitsland en Oostenrijk. Eenmaal aangekomen kun je tot rust komen in één van de honderden overnachtingsmogelijkheden die Davos te bieden heeft. Je vind er tientallen hotels, appartementen, vakantiehuizen, pensions en herbergen. Voor mensen met een laag budget zijn er diverse 1-sterren en 2-sterren hotels. Wil je echter veel luxe en comfort, kies dan voor een 4-sterren of 5-sterren hotel.

Zes skigebieden in Davos

Als je eenmaal uitgerust bent na de reis kun je gaan genieten van de winter. Er zijn rondom het dorp maar liefst zes verschillende skigebieden te vinden. In totaal kun je meer dan 300 kilometer aan pistes vinden. De grootste en populairste piste is Parsenn. Deze piste kent de langste afdaling van zo’n 12 kilometer. Tijdens deze afdaling ski je van Weissfluhgipfel naar Kublis. Onderweg kun je genieten van de prachtige besneeuwde bergen.

Meer dan alleen skiën

Davos is meer dan alleen skiën. Gelukkig kun je er nog veel meer beleven.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan één van de leuke cafés, restaurants of winkeltjes. Als we alleen al kijken naar restaurants dan zijn er zo’n 120 van te vinden.

Daarnaast zijn er ook nog eens zo’n 50 cafés en bars. Vlakbij het dorp vind je “Madrisa-Land”, een groot attractiepark. Dit park is ook in de winter toegankelijk. Er is onder andere rekening gehouden met invaliden, want ook voor hen is het park toegankelijk gemaakt.

Prachtig uitzicht vanuit je kamer

Het moderne Hilton Garden Inn Davos is naast een comfortabel hotel ook een prima uitvalsbasis voor een leuke wintersportvakantie. Davos is onder ski- en snowboardliefhebbers een populaire plek. Er is meer dan 300 kilometer aan skipistes voor zowel beginners als de ervaren wintersporter. Maar dat is zeker niet het enige dat je hier kunt doen. Ga eens mee met een sneeuwschoenwandeling of een arrensleetocht. In Hilton Garden Inn verblijf je op slechts 5 minuten van de skilift. Verder kun je er smullen van Zwitserse gerechten in het Grill restaurant of ontspannen in de sauna. Je kamer is van alle gemakken voorzien en heeft uitzicht op de stad of de Alpen.

Wintersportvakanties zijn nog steeds erg populair!

Het aankomende wintersportseizoen zullen naar schatting ongeveer 930 duizend Nederlanders de ski´s of het snowboard van zolder halen om op een wintersportvakantie te gaan. Het aantal wintersporters ligt met dit aantal op hetzelfde niveau als vorig jaar. Dit meldt althans de ANWB op basis van gegevens uit het Continu vakantieonderzoek van NBTC-NIPO Research. Voor de reisorganisaties is het goed nieuws dat het aantal wintersporters wel op hetzelfde niveau blijft want er worden steeds minder pakketreizen naar de zon geboekt.

Als de sneeuwcondities goed zijn stijgt het aantal wintersportvakanties

De ANWB meldt tevens dat het aantal wintersporters nog hoger kan uitvallen wanneer de sneeuwcondities in de gebieden uitstekend zullen worden. Zodra de eerste pistes opengaan en de weerberichten goed zijn zal het enthousiasme bij wintersportliefhebbers als maar toenemen.

Skiën onverminderd populair

Van de bijna 1 miljoen Nederlanders die op wintersport gaan zegt 77 procent te gaan skiën en maar 10 procent geeft aan het snowboard onder te binden en 12 procent geeft aan tijdens de wintersportvakantie te gaan wandelen of langlaufen. Gezelligheid wordt vooral als reden gegeven om op wintersport te gaan. Volgens veel Nederlanders is een wintersportvakantie een onvergetelijke tijd en als ze zelfs zouden moeten kiezen tussen een wintersport of een zonvakantie geeft het grote gros aan te kiezen voor een wintersportvakantie.

80 procent gaat op eigen gelegenheid naar het wintersportgebied

De meerderheid van alle ondervraagden geeft tevens aan dat ze het liefst met de auto reizen naar de wintersport bestemming. 80 procent geeft aan de auto te pakken om op de eindbestemming aan te komen. 8 procent geeft aan dat ze met de touringcar gaan en het overige percentage gaat met het vliegtuig naar de wintersport bestemming. Meestal is dit een bestemming verre wintersport bestemming. Het grootste gedeelte van de 930.000 wintersporters gaat in februari op wintersport, terwijl 21 procent kiest voor een wintersportvakantie in december of januari.

0