blog
Wintersportvakantie : Hier de ultieme paklijst

Wintersportvakantie : Hier de ultieme paklijst

Leestijd 4 Minuten

Het is bijna zo ver: Je gaat op wintersportvakantie. Het hele jaar heb je uitgekeken naar deze vakantie en het is bijna tijd om te genieten van de heerlijke poedersneeuw, de prachtige uitzichten en natuurlijk de gezellige après-ski. Voor een wintersport vakantie moet je wel het nodige meenemen en het is dan handig om hiervoor een lijst te maken wat je allemaal in moet pakken. Meestal moet je voor de wintersport meer meenemen dan je met een ander soort vakantie nodig hebt. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan en je niets vergeet onderweg. Bij het inpakken zijn er heel veel dingen waar je over na moet denken en daarom vind je hieronder de ultieme paklijst voor jouw wintersport vakantie!

Vergeet vooral je zonnebrandcrème niet!

Als het om je persoonlijke uitrusting gaat, zijn er verschillende dingen die je mee moet nemen. Denk ten eerste aan zonnebrandcrème, aftersun en lippenbalsem. De zon is vaak sterker en je verbrandt snel zonder dat je het door hebt. Pak dus de juiste factor in en vergeet vooral niet de aftersun voor als je wel verbrand bent. Daarnaast zijn toiletspullen en scheerspullen ook dingen die je mee moet nemen. Zorg ook dat je een nagelschaartje of nagelvijl meeneemt. Je weet nooit wanneer je deze nodig zult zijn. Het is ook nooit verkeerd om een paar rollen toiletpapier in je auto te gooien. Je weet nooit waar je onderweg in terecht komt en dan kan toiletpapier wel van pas komen.

Neem genoeg en de juiste kleding mee

Qua kleding moet je natuurlijk ook genoeg meenemen. Je hebt genoeg skibroeken en gewone broeken nodig. Je zult waarschijnlijk voor de après-ski of het avondeten gaan omkleden en dan is het wel fijn als je ook een nette broek bij je hebt. Daarnaast is het ook belangrijk om goede onderkleding mee te nemen. Denk hierbij aan thermokleding. Je bent dan wel actief bezig tijdens je wintersport, het kan er ook behoorlijk koud worden. Helemaal als je tussendoor even pauze neemt. Daarom is goede kwaliteit onderkleding heel belangrijk. Neem ook goede sokken mee. Zorg ervoor dat deze dik genoeg zijn om fijn te zitten in de skischoenen en niet te dik dat het veel te warm wordt. Er zijn verschillende speciale skisokken te koop in sportwinkels.

Wintersportvakantie ,neem leuke spelletjes mee!

Wanneer je met het gezin op vakantie gaat en juist niet de après-ski opzoekt, dan is het een goed idee om ook spelletjes in te pakken. Dit kunnen kaartspelletjes zijn of bordspellen. Het is maar net wat jullie zelf leuk vinden om te doen. Zo is er voor iedereen wat wils en hoeft een avond in jullie accommodatie in ieder geval niet saai te zijn. Zorg er verder voor dat je een fijne muts of hoofdband bij je hebt. Tijdens het skiën of snowboarden is het natuurlijk beter om een helm op te doen, maar dit is nog niet verplicht. Tussen het skiën of snowboarden door is het dan wel lekker om een warme muts of hoofdband op te doen.

Ski spullen die je niet mag vergeten

Verder heb je natuurlijk je zonnebril, ski jack en snowboots nodig. Daarnaast zijn goede handschoenen ook echt funest. Deze hebben de meeste sportwinkels wel en het is het beste ze even te passen en te voelen of ze aansluiten bij jouw wensen. Je kunt er voor kiezen om zelf skistokken, ski’s/snowboard, en schoenen mee te nemen, maar deze zijn ook gewoon te huren waar je naartoe gaat. Als je zeker wilt zijn dat je goede schoenen hebt, kun je deze het beste hier kopen en zorgen dat ze goed aansluiten. Zo voorkom je blaren tijdens je wintersport vakantie. Vergeet ook niet je ski wax en gereedschap mee te nemen als je je eigen ski spullen meeneemt.

Artikelen die je in je auto moet leggen

Als je naar het buitenland gaat om op wintersport te gaan, is het ook belangrijk dat je bepaalde dingen bij je hebt in de auto. De regels verschillen per land en daarom is het goed om te kijken wat er verplicht is in het land waar je naartoe gaat en doorheen rijdt. Wat altijd handig is om mee te nemen, is een EHBO kit. Je weet nooit wat er onderweg gebeuren kan en zo heb je altijd wat bij je om eerste hulp te verlenen. Ook veiligheidshesjes en een brandblusser zijn handige artikelen die je in je auto zou kunnen leggen. Verder zijn sneeuwkettingen verplicht in een aantal landen. Zorg dus ook dat je deze in de auto hebt liggen en dat je weet hoe je ze moet aanbrengen.

Spullen voor in een appartement

Wanneer je gekozen hebt voor een appartement als accommodatie zou je ook een aantal artikelen mee moeten nemen. Zo is het slim om vuilniszakken in te pakken. Daarnaast kun je ook van huis uit al een kleine voorraad eten meenemen. Op deze manier heb je in ieder geval voor de eerste paar dagen al wat voedsel en hoef je niet direct naar de supermarkt heen. Neem ook extra beddengoed mee en pak wat theedoeken en keukenhanddoeken mee. Verder is het ook slim om een blikopener, kurkentrekker en lucifers of aansteker mee te nemen.

0