blog
Wintersportvakantie in Slovenië

Wintersportvakantie in Slovenië

Leestijd 4 Minuten

De meeste wintersporters kiezen voor een wintersportvakantie in één van de bekendere skigebieden, dan moet gedacht worden aan Oostenrijk, Frankrijk of Zwitserland. Maar is Slovenië wel eens overwogen? Dat dacht ik ook, maar het is een unieke en leuke bestemming om te genieten van de wintersport. Eigenlijk ligt deze wintersportbestemming dichterbij dan in eerste instantie gedacht zal worden. De afstand is ongeveer net zo ver als de bekende skigebieden in Frankrijk en Italië. Vanuit Oostenrijk is het dan ook maar een klein stukje rijden naar de mooie Sloveense Alpen.

Wintersportbestemming Kranjska Gora

Het wintersportgebied Kranjska Gora is de bekendste van Slovenië, hoewel het overigens niet het grootste gebied van het land is. Het grootste wintersportgebied is Vogel, maar daar komen wij later op terug. Slovenië beschikt niet over grote hoogtes, maar er zal gegarandeerd sneeuw liggen. De wereldberoemde skister Kostelic legde hier haar meeste trainingsuren af en is uitgegroeid tot één van de grootste namen binnen de Sloveense sportwereld.

Het wintersportgebied Kranjska Gora is gelegen in het prachtige gebied Gorensjka. Eigenlijk ligt dit gebied op de grens van Oostenrijk, maar ook van Italië. De skipistes zijn te vinden direct naast het nationale park Triglav, een uniek uitzicht en leuke bijkomstigheid. Het is een geweldige ervaring om eens plaats te nemen in de skilift van Kranjska Gora, deze liften gaan namelijk ver terug in de geschiedenis van het land. Met de auto is dit skigebied gemakkelijk te bereiken, de snelweg hoeft enkel verlaten te worden.

Wat betreft de kwaliteiten, daar hoeft geen enkele skiër zich in dit skigebied zorgen over te maken. Elk niveau kan hier goed zijn hang gaan, aangezien de hellingen voor zowel de beginner als de ervaren skiër geschikt zijn. Langlaufers kunnen goed hun gang gaan bij de speciaal aangelegde paden in ‘Gozd Martuljek’. Mocht er toch gekozen gaan worden voor de ‘Podkoren’, dan dient er wel enkele ervaring bij de skiër aanwezig zijn. Het is niet een route die gemakkelijk door de startende skiër afgelegd kan worden.

Genoeg faciliteiten in Kranjska Gora

Kranjska Gora beschikt over ruim dertig kilometer aan piste, daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van negentien skiliften. Het skigebied is opgedeeld in twee verschillende dorpen, dat zijn vanzelfsprekend Kranjska Gora en Podkoren. De maximale hoogte dat bereikt kan worden is ruim 1200 meter. Het wintersportgebied schikt over ontzettend veel mogelijkheden voor langlaufers, er liggen prachtige routes klaar.

Wintersportbestemming Vogel

Het allergrootste skigebied van Slovenië is Vogel, gelegen in Gorenjska. Er kan gebruik worden gemaakt van meer dan twintig kilometer aan pistes. De meeste pistes zijn erg gemakkelijk of gemiddeld in niveau, helaas zal hier geen zwarte piste gevonden worden. Het skigebied beschikt over negen skiliften, welke de wintersporter tot een hoogte van maximaal 1800 meter kan brengen. In Vogel zijn de verbindingen tussen de pistes erg goed, aangezien deze allemaal zullen uitkomen op twee verschillende knooppunten.

Wij raden alle vakantiegangers aan, om in dit skigebied te kiezen voor de dalafdaling. Deze afdaling is helaas niet altijd geopend, maar kan wel het absolute hoogtepunt van de wintersportvakantie worden. Deze dalafdaling begint op 1800 meter hoogte en gaat door tot het allerlaagste punt van 560 meter.

Een wintersportvakantie in Vogel is leuk voor het gehele gezin. Een beginnende skier kan hier goed de kneepjes van het vak leren, aangezien het een relatief rustig en zeer overzichtelijk wintersportgebied is. Het gebied zit daarnaast ook vol met leuke eettenten, waar voor een klein bedrag al genoten kan worden van een fantastische maaltijd. Daar moet wel bij worden gezegd, dat een wintersportvakantie in Slovenië op alle gebieden goedkoper zal zijn dan de bekende wintersportgebieden in Europa.

Wintersportbestemming Kobla

Kobla is het kleinste skigebied van het land, ook gelegen in het Gorenjska. Er kan gebruik worden gemaakt van ruim 23 kilometers aan piste. Deze zijn opgedeeld in niveaus. Vijftien kilometer is geschikt voor de beginner, dan gaat het om gemakkelijke pistes. Zeven kilometer kent het niveau gemiddeld en één kilometer is erg moeilijk. Er staan voor de wintersporters in Kobla, zes skiliften klaar. De maximale hoogte is 1480 meter en er kan afgedaald worden tot 540 meter hoogte. Wanneer er gekozen zal worden voor een wintersportvakantie in Kobla, dan kan er heerlijk gegeten worden en overnacht in het nabije dorp Bohinsjka.

Wintersportbestemming Krvavec

Gezinnen met kleine kinderen kunnen het allerbeste terecht in het wintersportgebied Krvavec. Dit overzichtelijke gebied is meerdere malen uitgeroepen tot het beste skigebied van het land. Daarnaast is het skigebied gemakkelijk bereikbaar met de auto of het vliegtuig. Vanaf het grote vliegveld in Ljubljana is het een kleine dertig minuten rijden naar Krvavec. Het is ook mogelijk om naar Kranj te vliegen, van daaruit is het gebied binnen vijftien minuten te bereiken.

Krvavec kent grote drukte en rustige periodes. Voornamelijk in de weekeinde en de feestdagen in Slovenië kan het hier druk bevolkt zijn. Er worden ook geregeld speciale evenementen georganiseerd, waar het mogelijk is om de nieuwste snufjes binnen de wintersportartikelen te testen. Parkeren is hier geen enkel probleem, dat is allemaal perfect geregeld.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Slovenië

 

0
Goedkoperondreis.com