blog
Woestijn activiteiten in Egypte

Woestijn activiteiten in Egypte

Leestijd 1 Minuut

Quad rijden in de Egyptische woestijn

Quads zijn een soort motoren met vier wielen. Voor het rijden op een quad heb je geen rijbewijs of andere speciale vaardigheden nodig. Quad rijden is een spectaculaire ervaring. Zeker als je kamelen te langzaam vindt gaan en als je het rijden in een jeep te gewoon vindt. Je krijgt instructies mee voordat je de woestijn in gaat. Quads zijn ideale vervoersmiddelen om over de rotsen en andere hindernissen te rijden. Uit veiligheid rijd je altijd in groepen met een gids. Deze gids kent de omgeving.

Woestijn activiteiten in Egypte

Kameel rijden in Egypte

Woestijn activiteiten in Egypte

Bij de piramides wordt je vaak benaderd om een ritje te maken op een kameel. Dit aanbod kun je meestal afslaan. Je kunt beter een kamelentocht reserveren bij een gerenommeerde stal. Voorbeelden van zo’n stal zijn Sheikh Tarek’s AA of Recoub Al Sorat, beide in Gizeh. Recoub Al Sorat biedt ook landelijke routes aan, maar ook routes rond de piramides van Gizeh en Sakkara. Verblijf je in Sharm el-Sheikh, dan kun je bij Hotel Sofitel een woestijnrit maken. Dit hotel staat hoog aangeschreven.

Woestijnsafari’s

Je kunt in de Westelijke Woestijn een spectaculaire ervaring meemaken op een terreinwagen. Deze terreinwagens zijn uitgerust met grote brandstoftanks en zijn voorzien van een GPS-systeem en satellietcommunicatie. De wagens worden gereden door getrainde chauffeurs. De Badawiya Safari Company biedt terreinwagentochten aan door de Witte Woestijn. Lange tochten zijn mogelijk naar de Grote Zandzee en in westelijke richting naar Siwa.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Egypte

 

 Booking.com

0