blog
Woestijn activiteiten in Egypte

Woestijn activiteiten in Egypte

Leestijd 2 Minuten

Quad rijden in de Egyptische woestijnWoestijn activiteiten in Egypte

Quads zijn een soort motoren met vier wielen. Voor het rijden op een quad heb je geen rijbewijs of andere speciale vaardigheden nodig. Quad rijden is een spectaculaire ervaring. Zeker als je kamelen te langzaam vindt gaan en als je het rijden in een jeep te gewoon vindt. Je krijgt instructies mee voordat je de woestijn in gaat. Quads zijn ideale vervoersmiddelen om over de rotsen en andere hindernissen te rijden. Uit veiligheid rijd je altijd in groepen met een gids. Deze gids kent de omgeving.

Kameelrijden in EgypteWoestijn activiteiten in Egypte

Bij de piramides wordt je vaak benaderd om een ritje te maken op een kameel. Dit aanbod kun je meestal afslaan. Je kunt beter een kamelentocht reserveren bij een gerenommeerde stal. Voorbeelden van zo’n stal zijn Sheikh Tarek’s AA of Recoub Al Sorat, beide in Gizeh. Recoub Al Sorat biedt ook landelijke routes aan, maar ook routes rond de piramides van Gizeh en Sakkara. Verblijf je in Sharm el-Sheikh, dan kun je bij Hotel Sofitel een woestijnrit maken. Dit hotel staat hoog aangeschreven.

Woestijnsafari’sWoestijn activiteiten in Egypte

Je kunt in de Westelijke Woestijn een spectaculaire ervaring meemaken op een terreinwagen. Deze terreinwagens zijn uitgerust met grote brandstoftanks en zijn voorzien van een GPS-systeem en satellietcommunicatie. De wagens worden gereden door getrainde chauffeurs. De Badawiya Safari Company biedt terreinwagentochten aan door de Witte Woestijn. Lange tochten zijn mogelijk naar de Grote Zandzee en in westelijke richting naar Siwa.

Informatie pagina’s over Egypte:

Piramides van Gizeh
Vallei der Koningen
5 tips voor een rondreis Egypte
Beste reisperiode voor Egypte
Snorkelen in Egypte
Tempels in Abu Simbel
Vakantie vieren in Sakkara
Woestijn activiteiten
De Nijl en de Rode Zee
De tempel van Karnak
Informatie over Caïro
Duiken in Hurghada
Vakantie Sharm El Sheikh
Sinaïberg ofwel Mozesberg

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Egypte Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 Booking.com

0

Geef een reactie

Goedkoperondreis.com