• Zwemmen met dolfijnen in Mozambique

Zwemmen met dolfijnen in Mozambique

geplaatst in: blog | 0

Wil jij ook zwemmen met dolfijnen in Mozambique?

Wil jij zwemmen met dolfijnen in Mozambique? Dit is natuurlijk een droom van velen. Het kan allemaal tijdens een rondreis door Mozambique. Boek vandaag nog voordelig en snel via Goedkoperondreis.com.

Een rondreis door Mozambique zal je gegarandeerd een flinke dosis aan prachtige herinneringen opleveren. Het land is misschien niet het eerste land dat in je gedachten springt als je aan een rondreis denkt, maar het is het absoluut waard om het land eens nader te leren kennen. Zo kan je er op veel verschillende plekken dolfijnen spotten, en op meerdere plaatsen is het mogelijk om te zwemmen met wilde dolfijnen. Dat is natuurlijk reden genoeg om eens verder te kijken naar een rondreis door Mozambique.

Waar zijn de dolfijnen te vinden?

Het midden en het zuiden van Mozambique hebben een kuststrook die bekend staat om het feit dat er ontzettend veel zeedieren te vinden zijn, waaronder ook diverse dolfijnensoorten. Langs deze kusten zijn tropische strandjes te vinden die zorgen voor veel vis in het water, en ook zijn er veel riffen te vinden, waardoor het er ideaal ‘wonen’ is voor veel zeedieren. Als je dolfijnen wilt gaan spotten, dan kan je tijdens je rondreis door Mozambique een bezoek brengen aan het Bazaruto Archipel, maar je kan ook in het zuiden van het land naar Quirimbas National Park, een indrukwekkend nationaal park dat je echt gezien zou moeten hebben. Wil je echt met wilde dolfijnen gaan zwemmen? Dan doe je dit het best bij het Bazaruto Archipel.

Een speciale dolfijnenexcursie

Het is mogelijk om tijdens je rondreis door Mozambique zelf op zoek te gaan naar dolfijnen, maar dit is niet aan te raden. Het is namelijk zo dat je precies moet weten waar de dolfijnen zitten en dit is zonder apparatuur heel lastig te bepalen. Beter is het om een speciale dolfijnenexcursie te boeken. Dit kan op meerdere plaatsen in het land. Het enige wat je hoeft te doen is naar de kust te gaan en hier wat rondvragen. Je komt dan vanzelf uit bij een aanbieder van dolfijnenexcursies. Uiteraard zijn er ook hotels die de excursie aanbieden, of die je in contact kunnen brengen met de organisatie van dergelijke excursies. De beste dolfijnenexcursies vinden plaats bij Ponta Do Ouro, in het zuiden van het land.

Andere zeedieren spotten

Als je mee gaat op een dolfijnenexcursie bij Ponta Do Ouro, dan kan je op de plek in zee waar de wilde dolfijnen te vinden zijn direct de zee induiken met een snorkel. Natuurlijk kan je diverse soorten dolfijnen tegenkomen. De meest voorkomende is de zogenaamde spinner dolphin, ook wel de langsnuitdolfijn genoemd. Daarnaast kan je diverse andere zeedieren tegenkomen, zoals bijvoorbeeld zeeschildpadden, walwissen en zeekoeien.

Duiken in Mozambique

Natuurlijk behoort duiken ook tot de mogelijkheden tijdens je rondreis door Mozambique. Bij de Bazaruto eilanden, drie grote eilanden, zijn diverse scheepswrakken te vinden. Daarnaast zijn er hier ook indrukwekkende koraalriffen te bewonderen. De eilanden behoren tot het nationaal park, Bazaruto Marine, en je kunt er onder meer walvissen, walvishaaien, zeeschildpadden, rifhaaien, roggen, dolfijnen en zeekoeien vinden.

Vergelijk direct alle rondreizen naar Mozambique:

kras-logo-300x175djoser-logo-300x175shoestringsawadeea-logo-300x175

 

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van