Last minute naar Barcelona

Last minute naar Barcelona

Barcelona is de hoofdstad van Catalonië en de tweede grootste stad in Spanje. In feite is de stad een enorm openluchtmuseum. Dat is uiteraard één van de redenen waarom dit een populaire vakantiebestemming is. De bestemming wordt ook vaak geboekt als een last minute naar Barcelona. De beste manier om Barcelona te zien is met een toeristische bus. Je zal in dat geval gegarandeerd geen enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden missen en volop genieten van de drukke straten.

Wat kan je doen tijdens een stedentrip naar Barcelona?

Er zijn veel manieren om van de stad te genieten, aangezien er een hele reeks dingen zijn om te doen. Vooral voor diegenen die geïnteresseerd zijn in cultuur, entertainment en kunst valt er altijd wat te beleven.

Een wandeling op De Ramblas

Wat je interesses ook zijn, vergeet niet om een wandeling te maken langs de beroemde Ramblas. Deze centrale locatie is een van de historische bezienswaardigheden van Barcelona. Het is een drukke straat vol bloemen en stedelijke kunstenaars.

Het district Eixample

Als Barcelona ergens om bekend staat, moeten het wel de gebouwen in het district Eixample zijn. Tijdens een wandeling door deze buurt ontdek je er tal van architecturale meesterwerken zoals Casa Milà en de spectaculaire Sagrada Familia, met ook prachtige ontwerpen van Gaudi.

Gotische wijken

De Gotische wijken La Ribera en El Raval, zijn een van de best bewaarde middeleeuwse wijken ter wereld. Ze zijn doordrenkt met charme en een Boheemse sfeer.

Musea en kunst

Je zal altijd iets te doen vinden in Barcelona. De stad heeft meer dan 50 musea, die het beste van het theatrale talent van het land presenteren, met onder andere permanente kunstcollecties van Picasso en Joan Miro. In het Museu Nacional d’Art de Catalunya kan je één van ‘s werelds belangrijkste collecties romaanse kunst zien.

De straatmarkten

Als je graag winkelt en je iets meer wilt weten over de mensen van deze stad, zijn de straatmarkten dynamische plekken die een focus zijn van sociale en commerciële activiteiten. Er gewoon wat rondwandelen, producten kopen of praten met de levendige lokale bevolking zal een onvergetelijke ervaring zijn.

Muzikale evenementen

Het karakter van de inwoners en de geografische ligging van de stad Barcelona zijn de redenen waarom de stad voortdurend cultureel wordt verrijkt. Barcelona staat ook bekend om zijn grote verscheidenheid aan muzikale evenementen met alle genres. Het heeft drie belangrijke locaties: het Liceu, het Palau de la Música Catalana en L’Auditori.

Openbare plaatsen en stranden in Barcelona

Als toerist zal je tijdens je last minute naar Barcelona ook kunnen genieten van een hele reeks open ruimtes zoals stranden, de heuvels Tibidabo of Montjuïc en andere plaatsen in de omgeving. Barcelona biedt uitzonderlijke verrassende sportgebieden en vrijetijdsattracties, waardoor je je ook altijd kan vermaken met recreatieve activiteiten.

De Catalaanse keuken

De verscheidenheid van de Catalaanse keuken heeft ertoe bijgedragen dat de stad Barcelona een plaats is geworden met een buitengewone rijkdom aan gastronomische specialiteiten, die verscheidenheid en kwaliteit in de keuken biedt. De gastronomie is zonder twijfel een belangrijk onderdeel van de Catalaanse cultuur. De Spaanse Tapas zijn wereldberoemd.

De gastronomie van Barcelona is een perfecte combinatie van traditie en invloeden uit andere culturen. Het geeft duidelijk de mediterrane smaak aan via het gebruik van olijfolie, verse groenten, vis en vlees. Er is veel originaliteit in de gerechten vanwege de nabijheid van de zee en de bergen.

De Spaanse reisspecialisten: