Isropa reizen

Deze reisorganisatie hecht veel waarde aan de relatie tussen toerisme en duurzaamheid en is zich er terdege van bewust dat toerisme alleen op verantwoorde wijze mogelijk mag zijn.

Isropa is van mening dat de leefomstandigheden van de plaatselijke bevolking, behoud van natuur en omgeving op de bestemmingen van vitaal belang zijn om verantwoord toerisme mogelijk te maken en voor de toekomst mogelijk te houden. In dit kader heeft Isropa een Coördinator Duurzaam Toerisme aangesteld. De primaire taak van de coördinator is om doorlopend een eenduidig duurzaamheidsbeleid uit te zetten en dit te monitoren.

Waar en wanneer mogelijk selecteert Isropa haar leveranciers en lokale agenten onder meer op aantoonbare prestaties op het gebied van duurzaamheid. Isropa maakt haar leveranciers en lokale agenten bewust van het eigen beleid op het gebied van duurzaam toerisme en verleent, wanneer nodig en mogelijk, ondersteuning aan diezelfde partners op het gebied van duurzaam toerisme.

Elk jaar weer neemt de douane duizenden voorwerpen in beslag van vakantiegangers. Het gaat om souvenirs die van wilde dieren zijn gemaakt, veelal zelfs van met uitsterving bedreigde diersoorten. In veel gevallen zijn toeristen die dit soort souvenirs kopen zich er totaal niet van bewust dat ze iets doen wat verboden is. Deze souvenirs worden in vakantieoorden, op vliegvelden, in winkels en op markten overal op straat aangeboden.

Isropa verzoekt u om geen producten te kopen die gemaakt zijn van bedreigde dieren. In plaats daarvan kan de lokale bevolking gesteund worden door de aankoop van allerlei zelf gemaakte handwerken en waar geen dier voor gedood is. Op deze manier heeft de illegale handel geen inkomsten maar wordt in plaats hiervan de lokale economie gesteund. Ook dat is duurzaam toerisme.

Wat kunt u verder doen?

Zowel op bestemming als in de voorbereiding kunt u er een hoop aan doen om uw reis duurzaam te maken. Wanneer u waar mogelijk met de volgende punten rekening houdt draagt u bij aan een beter behoud van milieu, natuur, cultuur en sociale structuur van de bevolking.

– U heeft respect voor de cultuur van de lokale bevolking. Dit houdt onder andere in dat u niet ongevraagd alles en iedereen fotografeert en bereid bent u aan te passen aan lokale kleding- en gedragsvoorschriften.
– U beperkt uw water- en elektriciteitsverbruik en laat uw afval niet rond slingeren.
– Verdiep u voorafgaand aan de reis in de plaatselijke gewoonten, tradities, levensomstandigheden en omgangsvormen.
– Isropa steunt actief de ANVR en ECPAT in de bestrijding van seksuele uitbuiting van kinderen in vakantielanden. Zo roept Isropa vakantiegangers op om verdacht gedrag te melden bij de reisleiding en bij www.meldkindersekstoerisme.nl

Ja, ik wil naar de laatste aanbiedingen van New Isropa isropa

sundowner rondreizen aanbieding

[rwp-review id=”0″]