Rondreis Alpen

Rondreis Alpen

De Alpen is een Europees berglandschap met tientallen hoge bergen en een oppervlakte van wel 298.128 vierkante kilometer. Dit massale berggebied word vaak bezocht voor een wintersportvakantie. In de wintermaanden valt er voor de lokale bevolking dan ook genoeg te verdienen.

rondreis alpen

Weer en klimaat in de Alpen

In de Alpen heerst een landklimaat met koude winters, en heerlijk zonnige zomers. Boven op de bergen is het een stuk kouder dan in de lager gelegen gebieden. In de Alpen valt het hele jaar door neerslag, maar meestal is dit in de vorm van sneeuw.

Natuur ontdekken met een rondreis Alpen

De Alpen kent veel hoogteverschil, waar de flora en fauna dan ook overal anders is. Boven in de bergen ligt vaak sneeuw, terwijl het onder aan de berg delen van het jaar en stuk groener kan zijn.

De bevolking van de Alpen

De bevolking van de Alpen haalt het grootste deel van hun inkomen met name uit het hoogseizoen in de wintermaanden. De bevolking bestaat uit vijf groepen met elk hun eigen taal. De meest gesproken taal is Duits, daarna Frans en Italiaans. De meeste inwoners van het Alpen gebied zijn rooms-katholiek.

Weetjes over de bevolking van de Alpen en over het berggebied:

  • Het berggebied heeft een totale oppervlakte van 298.128 vierkante kilometer.
  • De hoogste berg van de Alpen is de Mont Blanc.
  • De Mont Blanc is 4.810 meter hoog.
  • De prominentie van de Mont Blanc bevindt zich op 4.695 meter hoogte.
  • De Mont Blanc werd voor het eerst beklommen in 1786 door Michel-Gabriel Paccard en Jacques Balmat.

Bezienswaardigheden tijdens jouw rondreis Alpen

rondreis Alpen

Mont Blanc: Zoals je hebt gelezen is dit de allerhoogste berg van het Alpen gebergte. Vroeger dacht men zelfs dat deze berg de hoogste van Europa was. De Mont Blanc vormt een grote uitdaging voor bergbeklimmingen en trektochten over de ruige bergwanden.

Matterhorn: De Matterhorn is iets kleiner dan de Mont Blanc, maar het scheelt niet erg veel. De Matterhorn bereikt met zijn 4.478 meter namelijk ook een behoorlijk imposante hoogte. De berg heeft zijn ligging op de grens tussen Zwitserland en Italië.

Jungfrau: Ook deze berg bereikt nog een aardige hoogte. De berg is 4.158 meter hoog en werd voor het eerst beklommen in 1811.

Mont Ventoux: 1 van de kleinere bergen in het Alpen gebied is toch wel de Mont Ventoux. Deze mooie berg doet door de vorm een beetje denken aan duinen. Toch is de berg nog zo’n 1.912 meter hoog en werd voor het eerst beklommen door Francesco Petrarca.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Oostenrijk

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Zwitserland

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Italië